Denktaş'tan Eroğlu'na büyük gol

Yayın Tarihi: 09/10/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
*Taçoy son derece kritik ve önemli bir bakanlığın başına getirildi. Ulaştırma Bakanlığı. İrsen Küçük'ün yeni başbakan olduğu UBP Hükümeti döneminde de Taçoy Ulaştırma Bakanıydı; ne olmuştu da İrsen bey, Taçoy'u o görevden almıştı, neden almıştı; sanırım bu konular yeniden gündeme gelecek.

**Her ne kadar siyaseten zaman zaman ters düştüğüm bir siyasetçi olsa da Ahmet Kaşif başarılı bir Ulaştırma Bakanlığının yanı sıra Demokrat Parti içindeki, Denktaş'a karşı olan isyanları da bastırma konusunda son derece etkili bir isimdi. Yani anlayacağınız DP-UG içinde tam bir denge unsuruydu. Şimdi Serdar bey bu denge unsurunu çekti aldı ve yere attı. Kaşif'in bu durumdan son derece mutsuz ve rahatsız olduğunu öğrendim ve eğer Kaşif artık mutsuz bir Kaşifse O'ndan korkun derim, çünkü ne yapacağı hiç belli olmaz.

Serdar Denktaş bu, siyaseten hiç değişmedi, değişmeyecek de. Vakti zamanında UG'nin kurulacağını ilk yazan gazeteci benim, UG kurulurken ve Eroğlu tarafından UBP bölünürken bu yapılan stratejinin son derece yanlış bir adım olduğunu hem Eroğlu'nun hem UBP'nin ciddi zarar göreceğini, siyaseten Serdar Denktaş'a hiçbir zaman güvenilmemsi gerektiğini günlerce yazdım.

Bunu siyasetin önde gelen birçok ismi de dillendirdi. O zamanlar Eroğlu ile Kaşif'in gözünü hırs bürüdüğü için hiç biri de bir gün gelecek de Denktaş onlardan son yüzyılın intikamını alacak diye düşünmediler.

Biz o günlerde bunları kaleme alırken bir şeyi daha yazmıştık, göreceksiniz gün gelecek Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de CTP'nin adayını destekleyecek demiştim.

Hepsi bir bir çıkıyor, kehanet değil bu, Denktaş'ı tanıyan herkes yapacağı siyasi manevraları bilir. Eğer Serdar bey büyük ve vizyonu olan bir siyasetçi olsaydı bugün Demokrat Parti çok başka yerlerde olurdu.

Geçtiğimiz hafta yapılan hükümetin sözde icraat toplantısında zaten son derece iyi bir uyum içinde olduklarını açıkladı her iki parti başkanı da.

Anlayacağınız CTP ile büyük bir uyum içinde olan Serdar Denktaş, her halükarda CTP'nin cumhurbaşkanı adayını destekleyecektir.

KAŞİF BUNU HAK ETMEDİ

Her ne kadar siyaseten zaman zaman ters düştüğüm bir siyasetçi olsa da Ahmet Kaşif başarılı bir Ulaştırma Bakanlığının yanı sıra Demokrat Parti içindeki, Denktaş'a karşı olan isyanları da bastırma konusunda son derece etkili bir isimdi.

Dahası CTP ile DP arasındaki krizleri bile yöneten ve arabuluculuğu son derece iyi yapan isimlerden biriydi.

Yani anlayacağınız DP-UG içinde tam bir denge unsuruydu. Şimdi Serdar bey bu denge unsurunu çekti aldı ve yere attı.

Kaşif'in bu durumdan son derece mutsuz ve rahatsız olduğunu öğrendim ve eğer Kaşif artık mutsuz bir Kaşifse O'ndan korkun derim, çünkü ne yapacağı hiç belli olmaz.

Parti içi ve hükümet içinde son derece önemli yeri olan bir siyasiye üstelik de yurt dışında olmasını fırsat bilip onu görevden alması siyasi etiğe hiç yakışan bir davranış değildir.

Ama siyasi etik deyince zaten Serdar Denktaş'tan bahsetmek söz konusu bile değildir. Zamanında Raşit Pertev gibi kıymetli bir tarım bakanını görevden alıp da kendisine haber vermeyen ve meclis içinde zor duruma düşmesini sağlayan yine Serdar Denktaş'tı, yine Hakkı Atun'un, Salih Coşar'ın partiden nasıl uzaklaştırıldığını burada yazmaya gerek yok, herkes her şeyi biliyor.

İşte bu nedenle Denktaş'ın Kaşif'i bu şekilde görevden alması yakışık almadı.

TAÇOY NASIL BİR PAZARLIK YAPTI?

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy'un eski partisi UBP tarafından hiçbir şekilde istenmediğini hepimiz biliyoruz. Bilhassa Taçoy'a partinin kapıları kapalı.

Taçoy son derece kritik ve önemli bir bakanlığın başına getirildi. Ulaştırma Bakanlığı. İrsen Küçük'ün yeni başbakan olduğu UBP Hükümeti döneminde de Taçoy Ulaştırma Bakanıydı; ne olmuştu da İrsen bey, Taçoy'u o görevden almıştı, neden almıştı; sanırım bu konular yeniden gündeme gelecek.

UBP'YE GERİ DÖNÜŞ OLACAK MI?

Sanırım bunu ilerleyen günlerde daha net görebileceğiz. Muhtemelen Ahmet Kaşif ile kendisine yakın vekiller UBP'nin yolunu tutacak. Çünkü parti içindeki UG kanadının başçısı Ahmet Kaşif.

Serdar Denktaş bu hareketiyle zaten Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu seçimlerde desteklemeyeceğini de göstermiş oldu. Eğer Ahmet Kaşif ve Eroğlu'na yakın vekiller UBP'ye geçip Eroğlu etrafında kenetlenmezlerse Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hem adaylığı zora girer hem de aday olması halinde seçimi kazanması ciddi anlamda zorlaşır.

Bu nedenle muhtemelen Kaşif ilerleyen günlerde yapacağı hazırlıkların ardından toplu bir istifayla UBP'ye geri dönecektir.

Serdar Denktaş'ın Ahmet Kaşif'e yaptığı bu hareket aslında Kaşif'in nezdinde Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yapılmış bir harekettir.

Eğer Eroğlu şu an kamuoyunda çizdiği pasif görüntünün dışına çıkmakta gecikirse siyaseten geri adım atmaya başlayacaktır.

Ama öyle sanıyorum ki yarınlar çok şeylere gebe.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez.

Albert Camus

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları