Talat, Eroğlu gibi davranıyor

Yayın Tarihi: 14/10/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
*Talat'ın bu tavırları bana CTP-BG'nin adayı Sibel Siber'i desteklemeyeceği algısını yaratmaya başladı. Neticede Yorgancıoğlu'nun ve CTP'nin adayıdır Sibel hanım; eğer bu kadar kötüyse CTP yönetimi ve kötü yönetiliyorsa o zaman yanlış bir aday seçmiştir diye düşünebiliriz. O zaman şunu da düşünebiliriz haliyle Talat'a göre "başarısız bir başkan, yanlış cumhurbaşkanı adayı seçimi ve kaybedilmesi gereken bir seçim"..

** Talat'ın şu an ki saldırganlığı adeta Eroğlu'nun bir zamanlar ki Eroğlu-Küçük kavgasındaki halini hatırlatıyor bana. Derviş bey de Cumhurbaşkanı olduğu UBP hükümetine sırf İrsen bey söz dinlemediği için sürekli basın önünde azarlar, şikayet eder kötülerdi; eee şimdi Talat da aynısını yapıyor. Ne farkı kaldı Talat'ın Eroğlu'ndan?

***Özkan bey Başbakan olduğu günden bugüne Kayalp'in etkisinde kaldığı iddia edilir, ne kadar doğrudur bilemem ancak Talat'ın kolay kontrol edebileceğine olan inancından olsa gerek Özkan beyi sahneye sürdü ama Özkan bey bir süre sonra Talat'ı istemedi.

Yeniden Talat'ı eleştireceğim bu yazıda şunu belirterek yazıma başlayım; Talat başbakan olduğu dönemde bu ülkeyi bir çok başbakandan daha iyi yönetmiştir. Bu fikrim hiç değişmedi, değişmez de ama Talat'ı son birkaç yıldır yapmış olduğu hatalar sinsilesini ve şu an ki geldiği durumu incelemek lazım.

Talat, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından tabii ki yeniden CTP Genel Başkanlığına dönmesi söz konusu olamazdı, yakışmazdı da zaten. Talat'ın seçim kaybetmesinin ardından zaten CTP'de erken seçim kararı aldı ve hükümet de seçim kaybetti.

Sonrası yapılan toplantılarda Talat'a şu an CTP'nin üst kanadında oturan CTP'liler o zamanlar defalarca gel yeniden başkan ol ve partiyi toparla dediler, fakat Talat bunu kabul etmedi. Kim bilir belki de bunu pek doğru olarak görmemişti.

Ancak daha önce de yazdık bir Putin örneği var hali hazırda dahası burası KKTC, siz Amerika'da siyaset yapmıyorsunuz, siyaset yaptığınız ülkenin neyden anladığını ve politik kültürünü göz ardı ederek politika yapmaya çalışmamalısınız.

Talat en başında bu hatayı yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ACELE ETTİ

Özkan Yorgancıoğlu hatalı bir seçimdi elbette ki,çünkü Yorgancıoğlu da dış müdahalelere açık bir politikacı. Özkan bey hali hazırda çok kısa bir süre bakanlık yapmış sadece o kadar.

Başbakan olduğu günden bugüne Kayalp'in etkisinde kaldığı iddia edilir, ne kadar doğrudur bilemem ancak Talat'ın kolay kontrol edebileceğine olan inancından olsa gerek Özkan beyi sahneye sürdü ama Özkan bey bir süre sonra Talat'ı istemedi.

Aradaki mesafe iyiden iyiye soğukluğa dönüştü; Talat sonrasında haliyle Ferdi beyi yanına alma ihtiyacı hissetti, hal böyle olunca da ipler koptu ve Talat'ın olası adaylığı da berhava oldu.

Ortalık da adaylık konuşulmazken ve herkes Talat'ı doğal cumhurbaşkanı adayı görürken birileri kanına girdi ya da kendi sanıları kendisini yanılttı ve gereksiz bir adaylık tartışması yarattı, büyüttü ve kendi kendini adaylıktan men etti. Bu durumda haliyle başta Özkan bey olmak üzere Talat'ı istemeyenlerin ekmeğine bal sürdü.

Talat'ın her halükarda hem parti içinde hem kamuoyunda doğal bir liderlik algısı vardır, bunu Özkan bey kolay kolay al aşağı edemezdi; Talat Özkan beye ciddi kolaylıklar sundu, boşu boşuna bir adaylık tartışması yaratarak.

Bu aceleciliği ve küskünlük tutkusu, adaylık yolunu kapattı.

TALAT, EROĞLU GİBİ DAVRANIYOR

Peki şimdi ne oldu. Kaç gündür yazıyoruz Talat CTP genel başkanı olmak istiyor diye. En nihayet hep kıyamet kopardığı kanalda gitti bu kıyameti kopardı yine dün.

Gerekirse aday olabileceğini ifade etti CTP başkanlığı için.

Yine erken bir tartışmanın içine sürüklüyor kendi kendisini.

Usta ne gereği var bunların. Bir kere Sibel hanımın seçim kaybetmesi lazım ki Talat yeniden CTP genel başkanlığına soyunabilsin. 21 vekil çıkarmış ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmış bir Özkan Yorgancıoğlu'nu sen oradan indiremezsin.

Talat'ın şu an ki saldırganlığı adeta Eroğlu'nun bir zamanlar ki Eroğlu-Küçük kavgasındaki halini hatırlatıyor bana.

Derviş bey de Cumhurbaşkanı olduğu UBP hükümetine sırf İrsen bey söz dinlemediği için sürekli basın önünde azarlar, şikayet eder kötülerdi; eee şimdi Talat da aynısını yapıyor.

Ne farkı kaldı Talat'ın Eroğlu'ndan?

Söyleyin bakalım ne farkı kaldı?

Daha cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok var, daha CTP kurultayına da çok var; nereden çıktı bu Yorgancıoğlu'nu ve CTP yönetimini topa tutma heyecanı.

SİBER'İ DESTEKLEMEYECEK Mİ?

Talat'ın bu tavırları bana CTP-BG'nin adayı Sibel Siber'i desteklemeyeceği algısını yaratmaya başladı. Neticede Yorgancıoğlu'nun ve CTP'nin adayıdır Sibel hanım; eğer bu kadar kötüyse CTP yönetimi ve kötü yönetiliyorsa o zaman yanlış bir aday seçmiştir diye düşünebilirim pek ala ben.

O zaman şunu da düşünebilirim haliyle "başarısız bir başkan, yanlış cumhurbaşkanı adayı seçimi ve kaybedilmesi gereken bir seçim"..

Sn Talat kusura bakmasın ama yaptığı hareketler, açıklamalar bana bunu anlatıyor.

Sonuç olarak Talat böyle yaparak kime çalışıyor? CTP'ye mi kendine mi?

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye, İşte ben onlardan değilim, Ben sensiz de yaşarım; Ama seninle bir başka yaşarım.

Nazım Hikmet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları