Nobel'i de alırsa şaşırmayın

Yayın Tarihi: 16/10/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Porsche sahibi olanlar şimdi yazacağımı iyi anlayacaklardır; porche süren insanlar örneğin Porsche'nin boxter modelini porscheden saymazlar, hatta başka başka porsche modellerini de porcheden saymazlar; onlar için varsa 911 yoksa 911'dir. Elbette ki 911 çok önemli ve iyi bir serisidir Porsche'nin ama diğer arabalarını dışlamak da son derece aptallıktır, kimse kusura bakmasın.

Konu Suat hoca ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin başarıları oldu mu hicivli yazılar yazmaktan kendimi alamam, çünkü bu başarıya bile gölge düşürmek isteyen ilginç insanlar çıkar. Tuhaf tuhaf yazılar yazarlar, lafazanlıktan öteye gitmeyen konuşmalar yaparlar ve otururlar küllü suyu gibi en sonunda.

Sevgili dostum güneş enerjisiyle koşan bir otomobil yaptığında bunun sergilemesine yeteneksiz siyasetçilerin büyük bir çoğunluğu tanıtımına gelmemişti; araba gitti uluslar arası bir organizasyonda dünya sekizincisi oldu.

Bilmiyorum Spor Bakanımız ya da Enerji bakanımız bir tebrik yazısı göndermiş midir? Başbakanı geçiyorum bile, ülkeyi yönetmeye bile zorluk çekiyor ne yazık ki, hapiste olan bir memuru müdür olarak atıyor ama haberi yok.

Uluslararası Sokrates Komitesi tarafından Birleşik Avrupa Ödülü'ne layık görüldü Suat Günsel, bu ödül bir tür Cannes bir tür Nobel ya da bir tür Oscar ayarında bir ödül; eğitim alanında dağıtılan son derece önemli ve dünyaca kabul gören bir komite tarafından dağıtılıyor.

Yanılmıyorsam Suat hoca bu ödülü ikinci kez alıyor. Birilerinin topluma bu ülkede neler olup bittiğini anlatması gerekiyor, bu da biz gazetecilerin görevi, toplum neticede bizim sayemizde her şeyden haberdar oluyor.

Yazının girişinde bir porche örneği verdim; neden verdim bu örneği biliyor musunuz; canım sıkıldığından verdim.

Bu memleket üniversiteciliğin DAÜ tekelinde olduğu yıllarda ve fahiş fiyatlara çocukların okumak zorunda olduğu dönemlerde, Suat hoca bir üniversite kurarak bu tekeli yıktı geçti ve yoldan geçene burs verdi, hala daha da dağıtıyor, okulun yarısı burslu;

Devletin sidik kokan hastanelerinde insanımız hastalık kaparak ya da doktor hatasından öldüğü günler geride kalsın diye Hoca dev gibi hastane kurdu, kanser olanlar dahi iyileşip evine dönüyor;

Allahın Girne Kapısında halıları eskimiş, içindeki kitaplar eskimiş, çağ dışı bir devlet kütüphanesinin ötesinde sıcak ve serin ortamlarda uluslar arası dünyayla doğrudan iletişim kurabilsin diye bir kütüphane kuruyor;

Doktor yetiştirirken, denizcilik fakültesinde kaptan, havacılık alanında ise pilotaj eğitimi vermeye başlıyor, uçaklar satın alıyor;

Ve biz bu adamı, Suat hoca dediğimiz bu adamı hala anlamakta güçlük çekiyoruz, bu memlekette bazı ayarsızlar YDÜ nezdinde yapılan her işi ve atılan her adımı ve kazanılan her başarıyı küçük görüyor.

Gelelim porche örneğine; dedim ya porcheciler 911 dışında porche beğenmez, usta bizim her yağmur yağdıktan sonra yolda kalan arabalarımızdan başka neyimiz vardı bu adam bunları yapıncaya kadar?

Porche boxteri bulduk da 911'i istiyor havalarına girdik adeta.

Bu adam yarın Nobel'in herhangi bir branşındaki ödülüne layık olursa, ya da Türkiye tarafından aday gösterilirse dahi bizim gıt akıllı bazı çevrelerin uyduracağı senaryoları düşünemiyorum bile.

Rahmetli babaannem her moralim bozulduğunda düzelsin diye "bizim okkamız herkese ağır gelir oğlum, boşver takma kafana, Allahım sevsin bizi" derdi ve teselli ederdi ;

Okkası ağır adam olmak önemlidir; Allahın sevdiği kul olmak daha da önemlidir;

Allah bu adamı seviyor usta, Allah bu adamı seviyor…

*****************

MESAJI OLAN ALSIN

Sn Özkan Yorgancıoğlu, hükümette cereyan eden her kötü gelişmeyle ilgili haberiniz yokmuş gibi davranmaktan artık vazgeçseniz. Hapiste olan müdürün atamasının altında sizin de imzanız var ve o müdür sizin de müdürünüz aynı zamanda.

Sn Mehmet Harmancı; evet kötü bir emanet aldınız, şu Lefkoşa'nın kaderi bir türlü değişmedi ama artık kaç aylık belediye başkanısınız, bu su baskınlarına bir el atın. Sonuçta mazeret başarının yerini tutmuyor değil mi?

Sn Sadık Gardiyanoğlu; son yerel seçimlerde UBP'den belediye başkanlığında adınız sıkça konuşulmuştu. Belki de aday olsaydınız kazanırdınız; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sadakatinizi devam ettireceğinizi ve tecrübeye destek vereceğinizi her gittiğiniz yerde söylüyormuşsunuz.

Sn Ergün Olgun; yeni göreviniz hayırlı olsun, henüz basına kapılarınızı açmamışsınız ve yerinize ısınmaya çalışıyormuşsunuz. Özersay'ın yerini doldurup dolduramayacağınızı zamanla göreceğiz ama ekranları fazla boş bırakmayın, bilgi kirliliği olmasın.

Sn Alihan Pehlivan; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İrsen Küçük'ü destekleyeceğinizi öğrendik ama gelin görün ki size de bakan dayanmıyor, etti 13.

Sn Serdar Turganer; sizi üzmeye çalışıyorlar ama siz fazla takmayın kafanıza, işinizi doğru yaptıktan sonra taş atan çok olur. Yalnız kale içten fethedilir ama dikkat.

Sn Serhan Aktunç; kahve fiyatlarına artış yapmayı planlıyormuşsunuz, lütfen orantılı olarak kahve fincanlarını da büyütün, yeni kışlık yeriniz de hayırlı olsun.

Sn Teberrüken Uluçay; kırsal kesim arsalarıyla ilgili yüzlerce mağdur var, artık gerekli yasal düzenlemeleri yapsanız da bu mağduriyetler ortadan kalksa, yakın zamanda birkaç ağır yazı kaleme almak zaruri olacak.

Sn Ahmet Savaşan; Afrika dönüşü biraz grip olmuşsunuz, aman sağlığınıza dikkat edin, yakında UBP'de önemli görevlere geleceğinizi duyduk, altın altın siyasette derinleştiğinizi duymuyoruz sanmayın.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Yüzüne kapatılan kapılar ile kararlılığın, arkandan kapatılan kapılar ile de cesaretin test edilir.

Tayfun Topaloğlu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları