Doğan'la ilgili önemli iddialar

Yayın Tarihi: 17/10/14 08:08
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

* İddiaya göre İbrahim Doğan 'ın Maraş bölgesinde hayli geniş bir aileye sahip olduğu ve CTP-ÖRP hükümeti döneminde, 2006 yılı sonu 2007 yılı başlarına tekabül eden bir tarihte ÖRP kanadından Turgay Avcı tarafından şirketler mukayyitliğine atanmak istediği ancak Personel dairesi müdürlüğü tarafından yürütülen araştırma neticesinde Başsavcılıktan olumsuz raporu alındığı ve bu atamanın yapılamadığı yönünde.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürlüğüne oldukça sansosyenel bir şekilde atanan Halil İbrahim Doğan'la ilgili olarak enteresan iddialar öğrendim dün. Öncelikle şunu da belirteyim yazıma başlarken İbrahim Doğan'ı tanımam, hakkında da hiçbir kötü düşüncem yok, müdür de yapılmasına karşı değilim, ancak burada ki sıkıntı ve yanlış, Doğan'ın atamasının yasal olmadığı iddialarıdır.

Doğan'ın atamasını yapan Serdar Denktaş Doğan'ın hapiste olduğundan haberi olmadığını ve bu imzasının arkasında durduğu yönündeki açıklamasının ardından dün biri beni telefonda arayarak önemli şeyler anlattı.

Son derece önemli bir kimliğe sahip olan bir kişinin söyledikleri bomba etkisi yaratacak nitelikte.

İddiaya göre İbrahim Doğan 'ın Maraş bölgesinde hayli geniş bir aileye sahip olduğu ve CTP-ÖRP hükümeti döneminde, 2006 yılı sonu 2007 yılı başlarına tekabül eden bir tarihte ÖRP kanadından Turgay Avcı tarafından şirketler mukayyitliğine atanmak istediği ancak Personel dairesi müdürlüğü tarafından yürütülen araştırma neticesinde Başsavcılıktan olumsuz raporu alındığı ve bu atamanın yapılamadığı yönünde.

Yine iddiaya göre Doğan geçmiş yıllarda yine hapse girip çıkmış ve bundan ötürü Başsavcılık uygun değil yazısı vermiş, bundan ötürü bu atama gerçekleştirilememiş. Hatta söylendiği göre Doğan hakkında onlarca dava dosyalı ve mahkemede bu davalar sürüyor.

Doğan'ın ataması yapıldığında kısa süreli dahi hapiste olması bu tartışmaların alevlenmesini sağladı ve bu bilgiler benim kulağıma geldi. Başbakan Yorgancıoğlu ile Yardımcısı Serdar Denktaş haberim yok dediler, diyelim ki gerçekten haberleri yok açıkçası ben haberleri olmadığına inanmıyorum ama diyelim ki haberleri yok; personel dairesi Doğan'ın atamasını konusunu başsavcılığa gönderdi mi? soru sordu mu? Uygundur yazısı var mı?

BAŞSAVCILIK NE DİYECEK?

Konuyla ilgili olarak sırf yanlış ve dedikodularla dolu bir yazı yazmamak için dün Başsavcı Aşkan İlgen'e ulaşmaya çalıştım ancak Aşkan beyin yoğunluğundan olsa gerek görüşemedik; akşam saatlerinde Başsavcılıktan arandım ama ben cevap veremediğim için bu görüşme bugüne kaldı.

Konuyu derinlemesine araştırıp bu konuyla ilgili bir daha yazı kaleme alacağım ve bana ulaştırılan iddiaların doğruluğunu araştıracağım.

İbrahim beyin kişiliğiyle hiçbir sorunumuz olması söz konusu değildir ancak yasal olmayan bir atamanın da hükümet tarafından yapılarak Hükümetin suç işlemesine basın olarak göz yumacağımı kimse beklemesin.

Denktaş'ın ricasını Başbakan Yorgancıoğlu'nun kırmamasını doğal karşılıyorum tabii ki neticede hükümet ortağı ancak birileri de Denktaş'a yanlış yaptırmasın. Her ne kadar siyaseten Denktaş'la uyuşmuyor olsam da yanlışa düşmesini istemem.

*********

*TALAT SAMİMİ DEĞİL

İkinci Cumhurbaşkanı Talat'ın dün yapmış olduğu açıklamayı okudum da partinin başına geçme niyetim yok diyor ama öte yandan da şu sözcükleri kullanmaktan da geri kalmıyor. "Talat bir kez daha geçmişle şimdiki tutumu arasındaki tek farkın parti çalışmalarına aktif olarak katılmak olduğunu, ileride ne olacağını ise parti hayatının göstereceğini belirtti." http://haberkibris.com/talattan-net-aciklama-2014-10-16.html.

Şimdi Talat'ın kullandığı şu cümleye bakar mısınız ileride ne olacağını parti hayatı kendisine gösterecekmiş; yani olur da seneye seçimlerden sonra parti tabanı "partinin başına geç sana ihtiyacımız var" derse sanırım Talat partinin bu yöndeki talebini kırmayacaktır. Hani kendi niyeti yok ama parti istedi günün sonunda değil mi?

***************

STERİSİN DE İYİSİ OLURMUŞ

Başbakan Yorgancıoğlu iyiye gidişin telaşını yaşıyoruz dedi. Nasıl iyiye gidiyoruz yani? Hangi konularda mesela? Örneğin elektrik ucuzladı mı Sn Başbakan, gençlerin istihdamındaki artış oranı ne durumda? Üretime teşviğiniz ne kadar ve ne oranda amacına ulaşıyor? Bugüne bugün Tarım bakanınız bile istifa noktasına geldi, hükümetiniz yasallığı sorgulanan atama ve değişikliklerle anılıyor, güven ve istikrar izlenimi vermiyorsunuz, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için kaç proje yaptınız ve bu alanda ne kadar başarı kaydettiniz? Yarım kalan inşaatlar, borcunu ödeyemediği için hapiste olan vatandaşlar ve memleketi basan yağmur sonrası su baskınları; hep bunlar iyiye gidişatın telaşı olabilir mi sizce?

Stres insan vücudunda olması gereken bir atraksiyondur; iyisi de var kötüsü de. Biz toplum olarak hiç iyisini hissedemedik. Bize de öğretin nasıl iyi stres ve telaş duyacağımızı bir zahmet lütfen.

*************

TAÇOY'UN SENDİKALARA KAPISI KAPALI

KTAMS, Kamu-Sen ve Hava-Sen, KTHY'nin kapanması sonrası kamuya istihdam edilen 304 çalışanın özlük haklarının verilmesi ve Mecliste görüşülmeyi bekleyen "Özelleştirme Yasası Yasa Tasarısı" ile "İntibak Yasasının" yasallaştırılması için Meclis önünde eylem yaptı. Bu eyleme başta Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy olmak üzere hükümet sessiz kaldı ve görüşmeyi reddetti, dün eylem sonra eylemcilerin bazılarıyla karşılaştım, Hasan Taçoy'a hayli kırgındılar, en azından Taçoy'u görüp dertlerini anlatmak istediklerini ifade ettiler. "taçoy dahi bizimle görüşmedi" diye söylendi birçoğu. Taçoy'a sevgileri mi var ne?

Haliyle Taçoy bakanlığa yeni atandı, kim bilir aklında neler yapmak var neler? Batmış bitmiş bir KTHY Taçoy da iyi stres yaratmaz muhtemelen.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Biliyorsun, ben hangi şehirdeysem yalnızlığın başkenti orası. Ve yine sevgili çocuk, biliyorsun, kişi tutkularıyla yalnızlığını adlandırıyor o kadar…

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları