Girne Üniversitesi'nin İFTE zaferi

Yayın Tarihi: 20/10/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
*Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel'in bugüne bugün KKTC'ye kazandırdığı prestijin yanı sıra uluslar arası kamuoyunda yarattığı pozitif sürdürülebilir güç gösterisi, KKTC'yi hem bir devlet statüsüne yükseltiyor hem de havacılık gibi sonsuz ihtiyaçları olan önemli bir sektörün merkezi haline getiriyor.

** Günsel ailesi ülke menfaatine dair amaçları ve idealleri olan bir felsefeye sahip olmanın ötesinde, başka kurumlar gibi amatör işlerle uğraşıp, beyazı siyaha boyamakla zaman kaybetmiyorlar.

Dünyadaki uçuş okullarının ve havacılık kurumlarının katıldığı İFTE fuarı Cuma günü gerçekleşti bildiğiniz gibi. Girne Üniversitesi'nin mezun ol sonra öde sloganıyla bir süre önce başlattığı pilot yetiştirme eğitimlerini internet dünyasından takip eden çok sayıda gencin Girne Üniversitesi'nin standını ziyaret ettiğini ve bu konuda bilgi aldığını öğrendim.

Girne Üniversitesi'ne pilot olmak için başvurursanız ağırlıklı olarak hem kendi ülkenizde eğitim alıyorsunuz hem de okulu bitirinceye kadar para ödemiyorsunuz, o da yetmiyor Girne Üniversitesi size pilotluk işi buluyor ve okula olan borcunuzu da çalışarak ödüyorsunuz.

İşte Girne Üniversitesini diğer üniversitelerden ön plana çıkaran son derece önemli bir faktör.

KKTC olarak yurt dışından gelecek öğrencilere ve paraya ihtiyacımız var, yurt dışına öğrenci ve para göndermeye değil elbette ki. Düşünsenize her yıl yurt dışına yollayacağınız yüzlerce öğrenci gittikleri ülkeye katma değer yapıyorlar, ancak Girne Üniversitesi gibi hem denizcilik alanında hem havacılık alanında Kıbrıs'ın Kuzeyini merkez haline getirirseniz hem ülke kazanır hem doğal lobiciliğini yapmış olursunuz bu tanınmamış bu ülkenin.

Düşünsenize dünyanın dört bir yanına Uçak pilotu ve deniz kaptanı yetiştiren bir ülke olarak anılmanın prestiji ve imajı başka neyle kıyaslanabilir ki..

Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel'in bugüne bugün KKTC'ye kazandırdığı prestijin yanı sıra uluslar arası kamuoyunda yarattığı pozitif sürdürülebilir güç gösterisi KKTC'yi hem bir devlet statüsüne yükseltiyor hem de havacılık gibi sonsuz ihtiyaçları olan önemli bir sektörün merkezi haline getiriyor bizi.

Cemre Günsel'in bu noktada üstlenmiş olduğu misyonun getirilerini almaya başladık ve fazlasıyla da alacağız.

Girne Üniversitesi birinci akademik yılına törenle kutlayacaklar, mutlaka YDÜ Kütüphanesinde gerçekleşecek bu törende olup, yürünecek bu uzun yola şahitlik edeceğim.

Günsel ailesi ülke menfaatine dair amaçları ve idealleri olan bir felsefeye sahip olmanın ötesinde, amatör işlerle uğraşıp, beyazı siyaha boyamakla zaman kaybetmiyorlar.

****************

SOSYAL HİZMETLER YETERSİZ

Kıbrıs Postası'nın manşetiydi cezaevinde genç kızın uğradığı şiddet ve dram öyküsü. Henüz reşit bile olmayan 17 yaşındaki genç bir kızın uyuşturucu kullanımından mahkumiyet almadan cezasını beklediği günleri Lefkoşa merkezi cezaevinde geçirdiği ataklar ve uğradığı şiddetle geçiyor. Cezaevi personeli, genç kızın geçirdiği ataklar karşısında zaman zaman çaresiz kalabiliyor anladığım kadarıyla. Cezaevi yönetimine de fazla yüklenmek istemiyorum çünkü burada devreye girmesi gereken Çalışma Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Sosyal Hizmetler Dairesi'nden başkası değil.

17 yaşındaki Gülşen Tarım'ın uyuşturucu madde kullanımından tutuklanmasının ardından, cezaevine gönderilmesi ve orada psikolojik tedaviyi de reddetmesi ve buna bağlı olarak ataklar yaşaması kabul edilebilir bir durum değil.

Eğer ki ben genç kızın yaşamış olduğu bu dramı öğrenip de cezaevine gidip bunu haber yapmasaydım belki de hiç kimsenin haberi olmayacaktı. Ya da haberi olduğunda genç kız geçirdiği ataklar sonrasında bolca darp edilmiş olacaktı.

Çalışma Bakanı aziz Gürpınar'ın ivedilikle Sosyal Hizmetler Dairesini harekete geçirmesi gerekiyor. Uyuşturucu kullanım yaşının her geçen gün düştüğüne Gülşen Tarım vesilesiyle bir kez daha tanık olduk.

Unutmayın ki bu kız günün sonunda kendi kendine de zarar verebilecek hale gelebilir.

Cezaevi Müdür Metin Bilmem'in odasında görüştüğüm Gülşen Tarım'ın hareketleri ve konuşma şekli belli başlı psikolojik rahatsızlıklar yaşadığı izlenimini oluşturdu bende; açıkçası hem çok üzüldüm hem de elimden geleni yapma kararı aldım oradan çıktığımda.

Bakan Gürpınar'ın gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için adım atmaktan çekinmeyeceğine inanıyorum, bu konuda bakana da güveniyorum ancak daha reşit bile olmayan bu genç kızın hapishaneye düşmesinin ardından Sosyal Hizmetlerin hemen harekete geçmesi gerekiyordu.

Geçseydi bu kız orada oluyor olmazdı. Sosyal Hizmetlerin gerekli hallerde Mahkeme hakimiyle görüşüp de bu tür durumda olan zanlıların polis gözetiminde Barış ev Ruh hastalıklarında tedavi edilebileceğini biliyorum.

Yargıçlar bu tür olaylarda son derece anlayışlı ve yardımcı tutum içinde olurlar. Bakan Gürpınar'ın görev süresi doluncaya kadar bırakacağı en güçlü miras şüphesiz ki yeterli sayıda nitelikli personel istihdamıyla adam gibi bir sosyal hizmetler binası.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Kadın olsun , kitap olsun cildine aldanmayıp içindekilere bakılmalıdır.

Cenap Şahabettin

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları