CTP "askeri" tartıştırıyor

Yayın Tarihi: 28/10/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Askerliği kısaltın diyenler, bunun nasıl olacağını da ortaya koymalılar. Profesyonel askerlik olsun diyenler var, peki nasıl olacak? Hangi parayla hangi bütçeyle olacak profesyonel askerlik. Yani bazı CTP'li vekiller bazı kişilere sözler vermiş olabilirler de nasıl gerçekleşecek bu. Kim verecek bunun parasını? Birilerinin yakışıklı oğulları askerlik yapmasın diye askerlik yapmış on binlerce insanı aptal yerine koyamazsınız.

**Askerliğin kalkması gibi yanlış bir düşünceyi savunmak askerlik yapanlara karşı terbiyesizlik olur. Ama askerliğin iyileştirilmesi gerekliliği gerçeği var önümüzde. Yeteri kadar KKTC askeri kadrosu olmadığından ki bu yaşanan göç ve gençlerin tahsil uzatmasından kaynaklanıyor, üniversite mezunu, yedek subay celbi adam askerde 6 saat nöbet tutuyor. Bu da olacak iş değil.

*** CTP de askerlik konusunda bir nala bir mıha vurmaktan vazgeçsin. Benim bildiğim vatana en iyi sosyalistler sahip çıkar, yoksa öyle değil mi?

Memleket son derece saçma bir tartışmanın ortasına çekilmeye çalışılıyor. "Askerlik kalksın". Askerlik niye kalksın peki? Yani neden kalksın askerlik? Hayır biri çıkıp bunun mantıklı açıklamasını yapsın, askerlik niye kalksın? Askerlik kalkacaksa ben ve benim gibi binlerce Kıbrıslı Türk niye askere gitti? Bu kadar insan eşek mi? ya da aptal mı?

Zeki Çeler'i severim, askerliği de beraber yaptık, Zeki eylem yapacak diye onlarca çevik kuvvet tedbir aldı, bir de baktık ki 3-5 kişi eylem yaptı, kim bu eylem yapanlar "vicdani retçiler". Ee hani kardeşim yüzlerce genç, bu nasıl eylem böyle?

Açıkçası ben vicdani retçileri desteklemiyorum, hiçbir mantıklı dayanakları yok.

KİMSE RAHATI BOZULSUN İSTEMEZ

Kimse askerlik yapmak istemez,kimse de askere koşa koşa gitmek istemez, bende askere koşarak gitmedim, hiç de istemedim gideyim. ben askerdeyken kızım doğdu ve doğumuna dahi zar zor yetiştim. Sonuç olarak kimse ailesinden ya da sevdiklerinden ya da rahatından vazgeçmek istemez ama her devletin kanunu var nizamı var. hade gidin bakalım Rum tarafına ve ben askerlik yapmak istemem deyin bakalım başınıza neler gelecek? Ya da dünyanın başka ülkesine gidin ve bu tür temennilerde bulunun.

Ona bakarsanız kim çalışarak para kazanmak ister ki? Yani çalışarak harcayacağımız zamanı sevdiklerimize ayırırız ya da gezeriz değil mi? kim rahatı bozulsun ister değil mi? kimse istemez ama dünyanın nizamı böyle beyler.

Beğensek de beğenmesek de KKTC diye bir devletimiz var, eksiklikleri bolca da olsa bir yönetim var bu ülkede, herkesin gayet iyi bir hayat seviyesi de var, kimse ağlamasın, bu askerlik de bu ülkenin bir parçası. Paşa paşa gidecek ve herkes bu askerliği yapacak.

Çünkü eğer nizamı bir yerden bozarsanız, her şey bozulur, her şey de geri adım atmak zorunda kalır devlet. İşte o zaman da anarşi doğar beyler, herkesin her istediğini yapma düzeni doğar.

ASKERLİK ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Askerliğin kalkması gibi bir yanlış bir düşünceyi savunmak askerlik yapanlara karşı terbiyesizlik olur. Ama askerliğin iyileştirilmesi gerekliliği gerçeği var önümüzde. Yeteri kadar KKTC askeri kadrosu olmadığından ki bu yaşanan göç ve gençlerin tahsil uzatmasından kaynaklanıyor, üniversite mezunu, yedek subay celbi adam askerde 6 saat nöbet tutuyor. Bu da olacak iş değil.

Askerde rütbe her zaman geçerlidir, sonra da yeni astsubay olmuş çocuk yaşta bir genç gelip abisi yaşındaki yedek subay celbine yanlış konuşmalar yapabiliyor. Bir genç üniversiteyi bitirmişse o saygıyı görmesi lazım.

Askerlik pek ala sevdirilebilir.

SÜRESİ NASIL KISALACAK?

Askerlik süresinin kısalması teknik olarak mümkün değil, eğer bu gerçekleşirse TSK'nın asker takviyesi yapması zorunlu hale gelir, üniversite mezunu asker sayısının fazlalığı ve er sayısının azlığı nedeniyle anlattık, çavuşlar nokta nöbeti tutuyor bu ülke de. Peki askerlik nasıl kısalacak? Bu teknik olarak mümkün değil. Kim bekleyecek, kim görev yapacak Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde.

Herkesin hayalidir, askerlik kısalsın, kısalacak aman kısalıyor. Olmaz usta olamaz, gönül ona bakarsanız, askersiz bir memleketi de ister ama anlattığım gibi nizamı bozamazsınız, yapıyı bozamazsınız ancak iyileştirebilirsiniz, nasıl mı onu da asker ile hükümet bulacak. İyileştirmenin ve iyinin sonu yok.

Yani asker sivile bağlı olsa da bu iş çözülmez, bir ülkenin, bir ordunun gereksinimleri vardır, bunu en iyi askerin kendisi bilir ve ona göre düzenler.

Adam gibi çalışan bir sistem olarak bir tek askerlik var bu ülke de onu da bozun rahat etsin herkesin içi.

PROFESYONEL ASKERLİK DE OLMAZ

Askerliği kısaltın diyenler, bunun nasıl olacağını da ortaya koymalılar. Profesyonel askerlik olsun diyenler var, peki nasıl olacak? Hangi parayla hangi bütçeyle olacak profesyonel askerlik. Yani bazı CTP'li vekiller bazı kişilere sözler vermiş olabilirler de nasıl gerçekleşecek bu. Kim verecek bunun parasını?

Hade cevaplayın. Türkiye ödesin diyorsanız, o da biraz ayıp olur değil mi? yani yüzsüzlüğe de gerek yok.

Haa diyebilirsiniz, "zaten burada TSK askeri var ne gereği var GKK'ya" …. Eee o zamanda biz devletiz demeyeceksiniz, Türkiye gitsin demeyeceksiniz. Eğer başka bir devlet tam anlamıyla sizin bakıcılığınızı üstlenirse o zaman sömürge olursunuz. Eğer istediğimiz buysa o başka.

Bakınız, bir şey istiyorsanız bunun ucunun nereye dayanacağını ve sonuçlarını bilerek isteyeceksiniz.

Birilerinin yakışıklı oğulları askerlik yapmasın diye askerlik yapmış on binlerce insanı aptal yerine koyamazsınız.

Askerlik iyileştirilsin diye eylem yapın, daha iyi şartlarda olsun diye eylem yapın. Yanlışlar varsa asker-siyasiler bunu oturup düzeltsin ama bir devletin askerini bu şekilde tartıştırmayın dosta düşmana karşı.

CTP de askerlik konusunda bir nala bir mıha vurmaktan vazgeçsin. Benim bildiğim vatana en iyi sosyalistler sahip çıkar, yoksa öyle değil mi?

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar farklı olursa olsun; sana ait olmayana tenezzül etme, Ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme.

Che Guevara

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.