Turganer: "Hedefimize vardık, rahatız

Yayın Tarihi: 30/10/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
* Haliyle kurduğumuz okulda da direktörler bizim yönetim kurulu üyeleri ile yavrukuş tesisleri Genel Müdürüdür. Ülkede bunun bir sürü örneği var, yani bu kuruluşların sahibi bu kişiler midir sorarım size böyle saçmalık mı olur? Yarın biz görevden ayrıldığımızda yeni yönetim kurulu yerimize geçecek, bu okul babamızın malı değil ki alıp da gidelim. Ayrıca bu konu ile ilgili bizler bir feragatname imzalayarak ilgili noktalara da verdik.

** Biz yolumuza devam ediyoruz ve sonuca da hedefe de artık vardık sayılır bütün telaş bu zaten Yönetim olarak, eleştiriler bizi yolumuzdan alıkoymaz.

Hava Sporları Federasyonu başkanı Sayın Serdar Turganer ile karşılıklı bir kahve içmek için hem de son zamanlardaki havacılıkla ilgili gelişmeleri konuşmak için bir araya geldik. Sayın Serdar Turganer keyifli bu günlerde, çünkü çalışmaların sonuna gelinmiş ve artık sorunlardan sıyrılmış bir şekilde yola devam edileceği hususunda emin ama yine de temkinli: Turganer son zamanlarda şahsına ve dolayısı ile Federasyona yapılan eleştirilerin kimler ve hangi mihraklar tarafından üretildiğinin bilgisinin kendilerinde mevcut olduğunu ve hep aynı konuların temcit pilavı gibi ısıtılarak her gün servis edildiğini ifade ederek, Federasyonun yoluna emin adımlarla devam edeceğini söyledi bana.

Kıbrıs Postası:

Sayın Başkan sıkı çalıştığınızı biliyoruz ama bize de zaman ayırdınız teşekkür ediyoruz. Sayın Başkan ortada şahsınıza karşı bir husumet var gibi nedir bu saldırıların gerekçesi?

Serdar Turganer:

Sayın Altıner şu anda çok ta derinlere inmeden söyleyebilirim ki bazı kişi ve kişilerin haksız taleb ve isteklerini geri çevirdiğimiz için tüm bu eleştiriler, ve farkındasınızdır hep aynı konular.

Kıbrıs Postası:

Genelde ne oluyor Sayın Başkan bu talep ve istekler?

Serdar Turganer:

Bunları buradan açıklarsam kıyamet kopar ama herkes bilsin ki bu gibi yasal olmayan ve haksız, karşılıksız hiçbir talep ve baskıya bu yönetim boyun eğmez.

Kıbrıs Postası:

Federasyonun şu andaki durumu nedir?

Serdar Turganer:

Federasyonda şu anda Spor alanlarında iyi gelişmeler yaşanıyor uluslararası şampiyonalarda takımlarımız iyi dereceler almaya başladılar. Ferdi olarak da sporcularımız kürsüye çıkmaya başladılar. Uçuş bacağında ise K.K.T.C'nde bir Sivil Havacılık yasası olmadığı için bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bu da bizi Türkiye bacağında yeniden yapılanmaya zorluyor. Şu anda bu yapılanma ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yani Federasyon gereğini her zaman yerine getirmek için çabalıyor.

Kıbrıs Postası:

Sayın Başkan siz başkan olduktan sonra bu Federasyonda gelişme kaydedildi mi yoksa aynı yerde midir Federasyon?

Serdar Turganer:

Biz geldiğimizde ki Federasyon yoktu bizim Yönetim oluşturdu Federasyonu, olanlar ise belli idi. Sekiz yıllık bir sürede o günkü büyüklük ile bugünkü büyüklükse sorduğunuz beş misli büyüdü Federasyon. Bu açıktır ve herkes tarafından da bilinmektedir.

Kıbrıs Postası:

Rakamlara girmeden oransal olarak bütçenin kaçta kaçını faaliyetlere ve gelişime ayırabiliyorsunuz?

Serdar Turganer:

En fazla %20 si faaliyet ve gelişime ayrılabiliyor geriye kalan %80 ise personel ve sabit giderlere gidiyor. Havacılık pahalı bir sektör, düşünün bu %20'le uçakların bakımları, yedek parçaları, mikroligthların bakımları, yedek parçaları, kara araçlarının bakımları ve yedek parçaları tüm bu araçların sigortaları. Özellikle uçan araçların sigortaları yüksek rakamlara baliğ oluyor. Ayrıca uçucu personelin sigortaları, uçan araçların (uçak, mikrolight, sıcak hava balonu) yakıtları, kara araçlarının yakıtları. Merkez bina ve Geçitkaledeki tesislerin elektrik, telefon, su ve kırtasiye giderleri derken birde ayrıca yerel ve uluslar arası faaliyetlerin harcamaları var. Ayrıca ömürleri dolan uçan araçlar var ki yerine yenisini koymak zorundasınız. Daha geçen aylarda beş yamaç paraşütünün ömürlerinin dolması nedeni yenileri alınarak yerlerine konmuştur. Bunlar hep finansman gerektiren konular olup Federasyon imkanları doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kıbrıs Postası:

Sayın Başkan bir de okul'un şahsınızın adına açıldığı hususunda yayınlar var bu konu nedir siz yani devletin olması gereken okula siz el mi koydunuz? Yönetim Kurulu üyeler ve Genel Müdür?

Bu konuyu da biraz açarsanız seviniriz.

Serdar Turganer:

Allah aşkına öyle bir şey olabilir mi Sayın Altıner, bakınız araştırınız Devlet eliyle Kurulmuş tüm işletme ve Kurumlarda eğer gerekliyse şahıslar direktördür.

  • Haliyle kurduğumuz okulda da direktörler bizim yönetim kurulu üyeleri ile yavrukuş tesisleri Genel Müdürüdür. Ülkede bunun bir sürü örneği var, yani bu kuruluşların sahibi bu kişiler midir sorarım size böyle saçmalık mı olur? Yarın biz görevden ayrıldığımızda yeni yönetim kurulu yerimize geçecek, bu okul babamızın malı değil ki alıp da gidelim. Ayrıca bu konu ile ilgili bizler bir feragatname imzalayarak ilgili noktalara da verdik. Bir örnek daha vereyim size 1999 yılında özel bir bankada müdürdüm, şimdi o bankanın da mı sahibi bendim, açıkçası komik geliyor bana bu tür eleştiriler, daha doğrusu acemice geliyor.

Kıbrıs Postası:

Bu feragatname var mıdır gerçekten Sayın başkan?

Serdar Turganer:

Gerçektir ve vardır. İstediğinizde verelim görün.

Kıbrıs Postası:

Sözünüz senettir bizim için ama illa da gerekli olursa isteyeceğim.

Serdar Turganer:

Yeni bir şey değil ki hafızam beni yanıltmıyorsa 2011 yılına ait bir feragatname.

Kıbrıs Postası:

Sayın Başkan ne söylemek istersiniz son olarak.

Serdar Turganer:

Biz yolumuza devam ediyoruz ve sonuca da hedefe de artık vardık sayılır bütün telaş bu zaten Yönetim olarak, eleştiriler bizi yolumuzdan alıkoymaz.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Özlem kapıda yine, zarf zarf akıyor kapımın altından,gülümsemen bırakmıyor gözlerimi,üzerimde olacakların rehaveti,nasıl oldu…? bilmiyorum… bilen var mı???

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.