Eroğlu'nun adaylığı ve 15 Kasım

Yayın Tarihi: 06/11/14 07:48
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
*Diyelim ki Eroğlu'nun haritası yalan ve Eroğlu çözüm düşmanı; peki sizin bu Rum siyasilerin propaganda yapma hevesiniz niye? Yani öyle yazılar yazılıyor ki Rum tarafı beyaz güvercin bizim adamlar kurt.

** Benim aklıma CTP denilince Akel geliyor, Rumlar geliyor; halbuki ben CTP'yi bu ülke insanına demokrasiyi kazandıran parti olarak hatırlamak isterim, konuşma özgürlüğünü kazandıran parti olarak hatırlamak isterim ki öyledir.

*** Cumhurbaşkanı Eroğlu seçimler konusundaki adaylığını KKTC'nin kuruluş yıl dönümü olan 15 Kasım günü açıklayacakmış. Hatta hatta bir tane de cebimden uydurayım; bu da benim manevi hissiyatım olsun "adaylığını tören kutlamalarındaki konuşması sırasında açıklayacak" diye içime doğuyor.

Bazen ne kadar tehlikeli bir ülkede yaşıyoruz diye düşünürüm. Halbuki çocukluğumun Kıbrısı öylemiydi ya derim kendi kendime, sonra da cevaplarım "beş beterdi". Sadece ben çocuktum aklım kesmezdi olup biteni, ondan bana sakin bir memleket havası gelirdi hep.

Medyanın büyümesi ve güçlenmesi, korkuların yerini çok sesliliğin alması aslında Kıbrıs'ı sandığınızdan daha güvenilir hale getirdi. Kıbrıs Postası'nın dünkü manşeti tam anlamıyla tüylerimizi diken diken etti. Hele hele Eroğlu gibi bir siyasiye suikast planı ve bulunan silah. Siyaset sahnesine çıkanlar ne yazık ki kefenleri ellerinde yola çıkıyor. Tabii Allah kimseye böyle bir ölüm yaşatmasın. Bizim için her siyasimiz son derece önemlidir ama gelin görün ki Kıbrıs açısından bilhassa manevi anlamda ciddi bir infial son anda yaşanmamış.

Eğer Eroğlu'na bir suikast girişimi yapılmış olsaydı, ülke bunun yaralarını saramazdı ve Türkiye-Kıbrıs arasında ciddi bir soğukluk yaşanırdı. Bu yalnızca Eroğlu için değil diğer tüm siyasiler için geçerli bir durumdur.

EROĞLU YERİNE RUMLAR KAZANSIN

Bazı gazete manşetlerini görüyorum da Eroğlu'nun haritası yalan ve çözüm düşmanı niteliğinde değerlendirmeler yapıyorlar. Kim bilir belki de Eroğlu'nun haritası gerçekten yalandır, sonuç olarak Eroğlu adaylığını açıklamaya hazırlanıyor ve en klasik taktikle yola çıktı "mallarınızı topraklarınızı Rumlar alacak"..

Aynı propagandayı rahmetli Denktaş bey de yapardı. Sağın en çok kullandığı ve en çok çalışan propaganda metodudur. "toprağınızdan olacaksınız".

Neyse Eroğlu'nun haritası yalan diyorlar demiştik; tamam diyelim ki Eroğlu'nun haritası yalan ve Eroğlu çözüm düşmanı; peki sizin bu Rum siyasilerin propaganda yapma hevesiniz niye?

Yani öyle yazılar yazılıyor ki Rum tarafı beyaz güvercin bizim adamlar kurt. Sn Eroğlu'nun çözüm istemediğini beş yaşındaki çocuklar biliyor ama artık sizlerde bu Rum tarafını yüceltmeyi bırakın.

Benim aklıma CTP denilince Akel geliyor, Rumlar geliyor; halbuki ben CTP'yi bu ülke insanına demokrasiyi kazandıran parti olarak hatırlamak isterim, konuşma özgürlüğünü kazandıran parti olarak hatırlamak isterim ki öyledir.

EROĞLU 15 KASIMDA AÇIKLIYOR

Bu da benim duyumlarım ve tahminlerim. Cumhurbaşkanı Eroğlu seçimler konusundaki adaylığını KKTC'nin kuruluş yıl dönümü olan 15 Kasım'da açıklayacakmış. Son duyumlar bu yönde; hatta hatta bir tane de cebimden uydurayım; bu da benim manevi hissiyatım olsun "tören kutlamalarındaki konuşması sırasında açıklayacak" diye içime doğuyor.

Hayırlısı olsun tabii.

Yalnız benim aklıma takılan iki konu var. Birincisi, Derviş bey için gerçekten zor bir seçim olacak, bunun analizini iyi yaptı mı?

Bir diğeri ise 15 Kasım günü ve sonraki günlerdeki depremin sonuçları ne olacak?

Ben biliyorum, hade bakalım siz de bulun ?

*******************

Ölümün olduğu bu dünyada, hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında.

Franz Kafka

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları