Sizin DP'de ne işiniz var?

Yayın Tarihi: 07/11/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
*Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hiçbir şekilde Serdar Denktaş'a ihtiyacı yok. Derviş bey madem ki köy köy gezmeye başladı seçim için iddiasını artırdı demektir. Bu kolay bir durum olmasa da kazanabilir.

** Şimdi UBP'de yeni bir dönem başladı, pek çok vekil seçim kaybetti, ya ait olduğunuz yere döneceksiniz ya da seçildiğiniz güne kadar eğreti bir misafir olarak kalacaksınız DP'de.

Herşey konuşulmaz ve yazılmaz, bazı şeyleri sıradan bir vatandaş her yerde konuşur ve o konuştukları dedikoduya girer ama bir gazeteci kaleme alırsa inanın ki genelde gerçektir. Bazı olayların ve gelişmelerin yazılmasının zamanı vardır. O zaman gelir ve siz yazdığınızda kehanet gibi gerçek olur. UG'nin bile adını nasıl ki ilk ben yazdım ve daha birçok şeyi. UBP'den kopup giden kitlenin nasıl ve neden gittiğini en iyi bilenlerden biriyim, bu nedenle dönüşlerinin gitmelerinden daha ani ve hızlı olabileceğine inanıyorum.

GENEL SEKRETERLİK VE ÜÇ BAKANLIK

Dönemin başbakanı İrsen Küçük, UBP'den malum kopmalar yaşanmadan önce kabine değişikliğini gündeme getirmiş ancak mevcut bakanların baskısı üzerine bunu gerçekleştirmemişti. Yoksa ben çok iyi hatırlıyorum ki kabine değişecekti. Muhalif grubun genel sekreterlik ile birlikte üç bakanlık talebi vardı.

Parti meclisinde her ne kadar İrsen beyin hakimiyeti olsa dahi genel sekreterlik seçimini Ahmet Kaşif grubu kazanabilirdi. Bu ihtimal son derece güçlüydü. Onlar savaşmak yerine işin kolayını seçtiler ve kirli bir oyuna bulaşıp ilişkileri alt üst edercesine DP'ye gittiler.

Siyasette her şey olur, olmamalı ama artık bunu kabullenir olduk.

ONLAR UBP'Lİ

Gelelim asıl UBP'lilere. Örneğin Ahmet Kaşif; UBP içerisinde kalıp politika üretmeye devam etseydi, mutlaka yakın zamanda başbakan olurdu. Ama bu şansını hala yitirmiş değil. diğer yandan Hasan Taçoy. UBP içerisinde belli bir kanadın tepki duyduğu ama önemli bir kesimin de desteklediği bir UBP'li. Taçoy'un siyasetini hiçbir zaman tasvip etmedim etmeyeceğim de ama en nihayet UBP'li. Birçok UBP'li geçinenden çok daha fazla UBP'li. Ne işi var DP ile?

Yani ben soruyorum Taçoy'a, partisi ne? DP'li mi ? çıksın açıklasın ben DP'liyim desin. Diyemez çünkü değil. UBP'de doğmuş büyümüş biri DP'li olmaz.

Ergün Serdaroğlu, İlkay Kamil, Menteş Gündüz, Hamit Bakırcı, Berova yani şimdi bu isimler DP'li mi? Eğer DP'liyseler çıksınlar ve açıklasınlar; DP'liyiz biz desinler. Diyemezler.

Yani kusura bakmayın kendinizi eğreti bulmuyor musunuz DP'de?

UBP'de sorunlar vardı kavga ettiniz ve baktınız bu kavgayı kazanamıyorsunuz, ki bence acele ettiniz kaçtınız. Neden? Ya benimsin ya toprağın arabeskine sarıldınız hepiniz. Hatalısınız, davanızda haklı ama kaçmakta hatalıydınız!!!

Şimdi UBP'de yeni bir dönem başladı, pek çok vekil seçim kaybetti, ya ait olduğunuz yere döneceksiniz ya da seçildiğiniz güne kadar eğreti bir misafir olarak kalacaksınız DP'de.

UBP-DP BİRLEŞECEKTİ GÜYA

Saray'ın hesapları hep bunun üzerine kuruldu. UBP'de İrsen Küçük'ten kurtulup DP'nin de gücü ve yapısı kullanılarak önce UG yaratılacak sonra da UBP-DP birleşecekti. Yeni partinin adı bile belliydi ya neyse. Denktaş, Eroğlu'nun da gücünü kullanarak 12 vekil çıkardı. Ben artık sağın lideriyim dedi ve bu gücün üstüne yattı; Derviş beyin DP'yi ya da Serdar Denktaş'ı idare ettiği iddiaları külliyen yalan; onu da peşinen söyleyim. Denktaş hiçbir şekilde Eroğlu'nu dinlemiyor. Dinlemedi de zaten.

DENKTAŞ, EROĞLU'NUN GÜCÜNÜ KULLANDI

Serdar Denktaş'ı en başından beri en ağır bir üslupla eleştiren gazetecilerin başında gelmeme karşın günün sonunda geldiğimiz duruma bakıyorum da, Denktaş oyunu çok iyi oynamış, kendine baş kaldıranların kellesini alırken, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da gücünü kullanarak her ne kadar altı boş olsa da DP'yi büyütmüş ve sonuç olarak da Derviş beye "ben yokum yalnızsın" demiştir.

Aralık ayından beridir, UBP ile koalisyon kurulacağı vaatlerini veren Serdar Denktaş, yine aynı UBP'yi kendi kurultayında dahi kullanmayı başardı. Ha şimdi ha birazdan diye diye, gayri resmi yapılan koalisyon pazarlıklarından tutunda 366 kişiye verilen sözlere kadar Denktaş bu oyunu çok iyi kullandı ve kelime anlamıyla başta Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu ve UBP camiasını kullandı.

UBP Genel Başkanı Özgürgün'ün bir defasında "Serdar Denktaş'ı benden daha iyi tanıyamazsınız hiçbir şey olmayacak, söylüyorum ama anlamıyorsunuz madem uğraşın ve görün" deyişini hatırlarım. Özgürgün'ün dediği çıktı.

UG'LİLER NE YAPACAK?

Aslında çok önemli bir soru. Hiçbir UG'li vekil Denktaş'ı günahı kadar sevmiyor ve istemiyor, orada olma sebepleri sağın birleşmesi adına. Demokrat Parti, bu yolu CTP ile yürüyecek ve gelecek yılda kendi adaylarını çıkarıp onu destekleyecekler.. Birkaç ay önceki yazılarıma bakarsanız ben bunların olacağını harfi harfine yazdım.

EROĞLU'NUN DP'YE İHTİYACI YOK

Bir başka gerçek daha var ki Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hiçbir şekilde Serdar Denktaş'a ihtiyacı yok. Derviş bey madem ki köy köy gezmeye başladı seçim için iddiasını artırdı demektir. Bu kolay bir durum olmasa da kazanabilir. Siyasetini zerre kadar tasvip etmesem de şunu teslim etmek gerekir ki Derviş bey bu ülke de birçok insana ciddi iyilikler yapmıştır, yardımlarda bulunmuştur. Yani demem o ki birçok insanın Eroğlu'na vefa borcu vardır.

Eroğlu'nun hala zamanı var ve bu süreyi iyi kullanırsa iyi bir sonuç elde edebilir. Son olarak Demokrat parti'ye emaneten bıraktığı vekilleri artık yuvaya döndürme zamanı geldi diye düşünüyorum.

Sonuç olarak misafir olduğunuzun ve Serdar Denktaş tarafından istenmediğinizin farkında değil misiniz? Yakıştırıyor musunuz kendinize istenmediğiniz yerde kalmayı?

Kendi yuvanız dururken!

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk; görmekten çok özlemeyi sever, Dokunmaktan çok düşlemeyi.. Ve aşk öyle haindir ki; Nerde imkansız varsa gider onu sever.

Özdemir Asaf

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.