"25 ölü" ve trafikteki külhan beyleri

Yayın Tarihi: 12/11/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Levent Özadam'ın yazısını okudum dün, son derece önemli bir konuya değindi Levent abi. Evet içimizde trafik canavarı falan yok, sadece yollarda hiç kimsenin canını dikkate almadan sürat yapan külhan beyleri var. Eskiden sürat yapanlar yanımdan Azrail ile yarışırcasına geçip gittiğinde, Allah acısın diye söylenirdim, şimdi bir başkasını öldürmeden umarım ölürsünüz diye beddua ediyorum. Bakın bu kadar da açık yazıyorum bunu. Gece yarıları park yerlerinde arabalarıyla show yapanlar mı istersiniz, yollarda her gün birilerinin trafik kazalarında öldüğünü görülmesine karşın yarışanlar mı istersiniz, akıl alır gibi değil. mesele şu, bu sürati yapanlar ölmesi halinde memleket kurtulur, ama başkalarını da öldürmeden ölmüyorlar. Bu hepimizin çocuğu, babası, annesi olabilir. Ve işin en kötüsü bu her an başımıza gelebilir.

Geçtiğimiz hafta bir meslektaşımla bir petrol istasyonuna girdim. Siyah bir spor araba içinde siyah mont giymiş cakalı bir erkek, yanında da güzel bir kız benzin almaya gelmişler, genç benim arabama hafif değdi, park edeyim derken, ben dahil herkes inip baktık çizildi mi diye ama "afa" hani onların dilinde yazalım hiç havasından ödün vermeden benzinini aldı ve kaçtı. Hani bir "abi bir şey mi oldu, çok pardon" dahi demeden, plakayı aldım ve düşündüm o an Lefkoşa Polis Müdürünü arayıp doğrudan şikayetçi olayım, koca Pazar mahvolacak deyip vazgeçtim. Belki de vazgeçmemeliydim. Çizik de olmadığı için şikayetçi olmam belki de yersiz olacaktı ama bu saygısız davranışına bir ders vermek için.

Niye yazdım peki bunu; işte Levent Özadam'ın anlattığı gibi gençlerle dolu memleket. Adamların umurunda değil, yanındaki hatuna hava atsın diye belki sürat yapacak ya kendi ya yanındakini ya da başkalarını öldürecek ve biz gazetelerdeki aynı ağlayan aileleri göreceğiz. Polisin suçu yok, polis son derece ciddiye alıyor bu işi. Yalnız Girne'deki polis arkadaşlar, Girne çemberine 30 değil de 40 km hızla giren sürücülerin peşine düşmenin yanı sıra şu Lefkoşa-Girne anayolunu da gece yarıları bir kontrole alsınlar.

Asıl iş orada.

***************

EROĞLU KESİN ADAY "15 KASIM'IN HEMEN SONRASI"

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu 20 Kasım gibi adaylığını açıklayacak. Gerçi daha önce duyduğum 15 Kasım kutlamalarında bunu yapacağı şeklindeydi. Aslında en muteberi törendeki konuşmasını yaparken açıklamasıdır ancak adada bulunacak misafirlerin de varlığını göz önünde bulundurduğumuzda törenlerin ardından bunu yapması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Netice itibarıyla Derviş bey bu ay içerisinde adaylığını açıklayacak. Bir sohbette bir dostum "neden Derviş beyi bu kadar aceleye getiriyorlar, seçimlerin gerçekleşmesine daha aylar var, Türkiye de Tayyip dahi iki ay kala adaylığını açıkladı. Yani erken açıklayınca seçimi kazanma şansı çok mu artıyor" diye bir yorumda bulundu.

Kendi kendime sonuçta herkes Derviş beyin önemli bir aksilik olmazsa aday olacağını biliyor. Politikaya ne dün adım atmış ne de uzun süre uzak kalmış birisi kendisi, sadece biraz çalışması gerekiyor o kadar. Yani Derviş bey 6 ay önce kala açıklasa ne değişecek üç ay kala açıklasa ne değişecek. Aday olacağını bilmesi gereken yerler ve kilit noktalar bilmiyor mu aday olup olmayacağını, ona göre hazırlıklar başlamadı mı zaten? Altı ay kısa bir süre gibi görünüyor ama aslında uzun bir zaman. Altı ayda hükümetler düşer, kurulur, siyasetin rengi değişir.

Ama bir yandan da düşünüyorum da belki de bir an önce açıklamalı ki mesela bir DP'nin tavrı ne olacak hepimiz görelim. Örneğin Serdar Denktaş, Derviş beyi destekleyecek mi, yoksa başka bir aday mı çıkaracak. Ne yapacak ne yapmayacak? DP'den UBP'ye geçişler olacak mı olmayacak mı? başka partiler mi kurulacak? Yani altı ayda daha yaşayacağımız çok gelişme var. Ama Eroğlu 15 kasımın hemen sonrası adaylığını açıklayacak, buna şüphe yok artık.

*************

BAŞBAKAN'DAN ÜÇÜNCÜ OPERATÖR BLÖFÜ

Bir GSM zammıdır gidiyor, bu konu o kadar bir basit ki aslında. GSM operatörleri devletle yaptıkları sözleşme gereği bu zamları yapıyorlar. Eğer ki bu zamlar yüksek ise o zaman Hükümet oturup bunun çaresine bakacak, bir çözüm bulacak. Ama Hükümet bu işte masum rolüne yatıyor, bunu söyleyim. Hele hele Başbakan Yorgancıoğlu kesinlikle masum rolüne yatıyor. Hükümet değil misiniz düşürün ücretleri, yapamazsınız çünkü sözleşme var. Özkan bey geçtiğimiz gün Genç TV'de üçüncü operatörden bahsetti; mümkün değil. her ayağı takılan bu tehdidi yapıyor GSM şirketlerine, kardeşim burada nüfus yok nüfus. Üçüncü şirketi kaldırır mı ki? Diyelim ki kaldırır, hade verin bir izin bakalım kim gelip kuracak. Haa Türkiye'den herhangi bir şirket rüşvetle bu işe adım atacaksa onu bilemem. Eğer böyle bir şey yoksa, bunun zeminini hazırlar gibi açıklamalar yapmayın. Yanlış anlaşılıyor.

***********

GÜNÜN SÖZÜ

Bir gün ayrıldık ve sevilmekten eskimiş bir renk gibi hissettim kendimi..

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.