Siyasi emir Yargı'dan döndü

Yayın Tarihi: 20/11/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

DAÜ Eski Rektörü Prof Dr Abdullah Öztoprak henüz görevden gitmezden birkaç gün önce telefonda konuşmuştum kendisiyle. Makamıyla ilgili hükümetteki iki parti arasındaki yapılan pazarlıkları anlatmıştım kendisine ve her ne pahasına olursa olsun Serdar Denktaş'ın kendisini oradaki görevinden alacağını da anlatmıştım ve sormuştum "dava açacak mısınız?" diye ; "bilmiyorum ama muhtemelen evet" demişti Abdullah hoca bana.

Açtığı davayı kazandı ve yerine kural tanımaz bir anlayışla yapılan atama askıya alındı mahkemece. Yargı en doğru kararı verdi haliyle. Yüksek İdare Mahkemesi, DAÜ'de Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun rektör atama yetkisi bulunmadığına hükmetti. Mahkeme, rektör atama yetkisinin DAÜ Senatosu'nda olduğuna karar verdi ve bu kararla, DAÜ VYK tarafından Rektör Vekilliğine atanan Prof. Dr. Necdet Osam'ın rektör vekilliği düştü.

Yani bir diğer deyişle Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın kural tanımaz ve kendini yasaların, tüzüklerin üzerinde gören keyfi davranışı bertaraf oldu.

Gerçekten çok merak ediyorum şimdi ne olacak? Abdullah hoca senato tarafından yeniden rektörlüğe aday gösterilecek mi? eğer hukuk devletiysek ve eğer Serdar Denktaş Devletin yasalarının, kurallarının ve yüce yargının üstünde değilse DAÜ senatosu yeniden Abdullah hocayı rektör yapabilir.

Tabii Öztoprak yeniden bu göreve talip olur mu o da ayrı bir konu ama olmayacaksa neden yargı sürecine başvurdu. Bu konuda tüm gözler Abdullah hocanın haklı mücadelesini sürdürüp sürdürmeyeceğine çevrildi.

DAÜ ve Öztoprak ile ilgili bilinmesi gereken önemli bir gerçek var. Öztoprak ekibiyle birlikte DAÜ yönetimini teslim aldığında DAÜ'nün durumu içler acısıydı; bu adam bu üniversiteyi düze çıkardı ve bir yerlere getirdi.

O yıllarda da siyasiler içine etmişti şimdi de yapılmak istenen bu mudur diye insan haklı olarak düşünüyor.

DAÜ senatosu da siyasilere bu ülke de her istediklerini yapamayacaklarını göstermeli.

******************

EMAR CİHAZI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Ahmet Gulle iyi saatte olsun Başbakan Yorgancıoğlu'nun sağ kolu olarak her karenin içinde görünüyor. Diyeceğimiz bir şey yok Allah muhabbetlerini artırsın ancak Devlet hastanesindeki Emar cihazını bir yerlerden biraz para bulsanız da tamir etseniz, sevaba girersiniz. Parası olan var olmayan var, bu günler geçici sn bakan, ardınızdan güzel konuşsunlar…

**************

SENNAROĞLU İSTİFA EDER Mİ?

Şimdi bu soru nerden çıktı demeyin. Tarım Bakanı Sennaroğlu'nun bakanlık görevi içler acısı. Hükümet Önder beye takmış bulunuyor duyduğuma göre. Bakanın hayvancıya ödemesi gereken ödeneği bulamamasından ötürü, Sennaroğlu'nu bol eylemli günler bekliyor. Tabii bakanın suçu yok, maliye para vermezse neyi nasıl ödeyecek? Zaman zaman bunalan bakanın istifasını cebinde gezdirdiği iddia ediliyor.

**************

EKŞİCİ DAÜ'YE İYİ GELİYOR

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici dün bir sürpriz yaparak beni aradı ve buluşup sohbet ettik. DAÜ zor bir dönemden geçiyor bunun kendisi de farkında. "DAÜ bugünlere kolay gelmedi, hepimizin amacı DAÜ'nün başarısını sürdürmeye konsantre olmak. Binlerce öğrenci ve çalışanı var. Ekonomiye kelime anlamıyla ciddi katma değeri var.Bu nedenle DAÜ'nün hiçbir zaman zarar görmemesi gerekiyor" dedi ve devam ettik sohbetimize. Ekşici gerçekten başarılı bulduğum ve DAÜ'ye yönetsel anlamda sahip çıkan ve yürümesinin ötesinde koşmasına yardım eden vefakar bir DAÜ'lü benim gözümde. Califorian'ın sahibi Salih Kayım bizi görünce gelip seslendi ve bize tatlı ısmarladı ama Ekşici geç pişen bir tatlı söyledi diye az kalsın yemeden kaçıyorduk. Ekşici dostumla geniş ve kapsamlı bir söyleşi için sözleştik. Konuşacak çok konu var.

*****************

TAÇOY HANGİ ADAYLA AYNI YERDEYDİ?

Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun en katı destekçilerinden Hasan Taçoy önceki gece Lefkoşa da yenikent bölgesindeki bir restoranda bir başka bağımsız cumhurbaşkanı adayı ile birlikte gözlemlenmiş. Hatta yanılmıyorsam pazartesi gecesi olacak. Sn Taçoy, söz konusu bağımsız cumhurbaşkanı adayı ile aynı masada mı oturdu yoksa tesadüfen aynı ortamda mı rastlaştılar. Hatta hatta yaşça büyük de bir milletvekili adayın yanında ona refakat ediyordu. Gerçi ben sizin Eroğlu'na sadakatinizden zerre kadar şüphe etmiyorum.

*************

SAVAŞAN'DAKİ ŞU SİYASETÇİ HAVASI YOK MU? TAKDİR EDİYORUM..

Dikkat ediyorum da son zamanlarda YDÜ hastanesinin icraatlarını son derece özenli anlatıyor ve basınla paylaşıyorsunuz. İnsan Sağlığı ile ilgili pek çok konuda bir Sağlık Bakanının açıklamalarına bakıyorum bir de sizinkilere, Bakanı sollamış bulunuyorsunuz kıymetli dostumuz Savaşan. İyi bir yerde iyi işler yapıyorsunuz ; bizim içinde toplum için de önemli olan bu.Yakında erken seçim olur diyorlar, adaylık var mı? Bu sefer kesin kazanırsınız

************

GÜNÜN SÖZÜ

Nasıl da büyüdü kalbimin yarımlığı. ve hiçbir yarı, tamamlayamadı bu yarımı.

Furuğ Ferruhzad

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları