Eroğlu'nun adaylığı ve "% 33.4" zorunluluğu

Yayın Tarihi: 28/11/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

* Şüphesiz ki Sibel hanım sadece CTP'nin oylarını alarak seçilemez, seçilmeyi bir yana bırakın her halukarda % 34 oranında bir oy alması gerekiyor ki ikinci tura kalabilsin. Bunun için de tüm CTP'lilerin ve birçok başka partilinin ve birçok partisizin Sibel hanıma oy vermesi gerekiyor.

** Sibel hanımın henüz seçimlerle ilgili medyaya çıkmaması, bunun için henüz hazırlanmamış olması, geçici hükümetteki pasif Başbakanlık görevi ve bunun ardından temsili bir görev olan Meclis Başkanlığı'nın ötesinde sarsıcı bir imajını henüz ben göremememiz Sibel hanım adına kaygı verici bir durumdur.

*** UBP'nin ağır topları hala Mustafa Akıncı ve Kudret Özersay ile görüşüyor, yakın temas içindeler ve bu seçimde Derviş beyin aleyhine çalışacaklar. Derviş bey eğer ki UBP'deki kırgın kesimin hatrı sayılı bir kısmını kendi tarafına çekmeyi başarabilir ve iç barışı sağlayabilirse işte o zaman rahat bir soluk alır ve en azından % 33.4'lük oranı alıp ikinci tura kalır.

**** Mustafa Akıncı ile Kudret Özersay'ı yazmak için acele etmiyorum; çünkü bu iki isim beklenenin ötesinde bir sürpriz yapabilir. İkinci turda işbirliği de yapabilirler kim bilir belki de

Açıkçası son derece anlamsız ve gereksiz buluyorum Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun adaylığının bazı çevrelerce büyütülmesine. Derviş beyin böyle bir derdi olduğunu da hiç sanmıyorum. Sn Eroğlu ile Kıbrıs Postası'nın kuruluş yıldönümünde karşılaştık ve ayak üstü biraz konuştuk. Ne konuştuğumuz bana kalsın ama açıkça aday olacağını ima etti. Olsun da tabii, ben olmasın diyenlerden değilim açık söyleyim.

Kimsenin yaşıyla, sağlığıyla uğraşmak benim gazetecilik anlayışıma sığmaz. Halk seçer seçmez o ayrı konu. Ben Eroğlu'nun aday olması ya da olmaması konusunda değil, aday olursa kazanması için ne yapması konusunda fikir üretir onu kaleme alırım.

Ki Eroğlu'nun bu seçimlere oldukça iyi hazırlanması gerekir, bunu en başından beri söylüyorum. Eroğlu için kesinlikle kolay bir seçim olmayacak. Rakipleri kelime anlamıyla güçlü.

Ama Eroğlu'nun kazanmayacağı anlamına gelmiyor. Çok ama çok iyi çalışması gerekiyor. Derviş beyin yoldan geçen kedinin dahi yardımına ihtiyacı var.

EROĞLU KIRGINLARI TOPARLAMALI

Daha önce de yazdım UBP'nin ağır topları hala Mustafa Akıncı ve Kudret Özersay ile görüşüyor, yakın temas içindeler ve bu seçimde Derviş beyin aleyhine çalışacaklar. Derviş bey eğer ki UBP'deki kırgın kesimin hatrı sayılı bir kısmını kendi tarafına çekmeyi başarabilir ve iç barışı sağlayabilirse işte o zaman rahat bir soluk alır ve en azından % 33.4'lük oranı alıp ikinci tura kalır.

UG KONUSU EROĞLU'NUN HALA ALEYHİNE

UBP'deki hakimiyet kavgasından dolayı UBP'yi ikiye bölüp iktidardan düşüren Derviş beyin kendisidir. Şimdi bunu unuttuk üstüne ayran içtik diyemeyiz. Şu an UBP milletvekillerinin hemen hemen hepsi UBP başkanı olmak istediği için Derviş beye adeta tapıyorlar, ancak bunun ne kadarı doğru bir tapınmadır, bunu sorgulamak lazım. Derviş beyin de bunu sorgulaması gerekiyor bence. UBP'de genel anlamda UG'nin yaratılmasına ve UBP'nin iktidardan düşürülmesine ortam yarattığı için Eroğlu'na haklı bir kızgın kesim var. İşte bu kesim Eroğlu'na oy verecek mi Eroğlu'nun kurmaylarının bunu iyi tartması lazım, ya da ne kadarı yeniden Eroğlu'nun yanına çekilebilecek.

Yine aleyhte yazıyor deyip de moralinizi bozmayın, uyarıyorum, bu kitlenin kesinlikle kazanılması lazım aksi takdirde bu kitle doğrudan Akıncı'ya kayacaktır.

Eroğlu'nun ekibi bunu görmek zorundadır. Şu an hem Akıncı hem de Özersay bu kitlenin üzerine gece gündüz mesai yapmaktadır desek abartmış olmayız.

SİBER CEPHESİNDE DEĞİŞİKLİKLER VAR AMA HALA İKİNCİ TUR YOK

Hele hele Sibel Siber cephesinde değişen koşullar, Sibel hanımı ister istemez daha ön plana yitecektir. İkinci tura bırakır mı sorusuna hala ben hayır diyorum. Geçtiğimiz günlerde de kaleme aldım, Talat ve şürakası Sibel hanımı destekleme kararı aldı. Peki bunun karşılığı ne olacak?

Talat başbakan. Tabii Sibel hanım kazanır ve yerine boşalan koltuğa Talat aday olması halinde. Ya Sibel hanım kazanamazsa, bunu kimse düşünmüyor tabii. Dahası, velev ki Sibel hanım kazandı, Özkan Yorgancıoğlu, Talat'a "buyurun hünkarım gelin oturun başbakanlığa" mı diyecek? Sizce o kadar kolay olacak mı bu süreç?

Hep bunlar iyi konuşulması tartışılması ve incelenmesi gereken konulardır.

Sibel hanımın ikinci turu kazanıp kazanmaması konusuna yeniden değinecek olursak şu an ki koşullara baktığımızda hala Sibel hanım neden ikinci tura kalsın sorusunun cevabını veremiyoruz.

Şüphesiz ki Sibel hanım sadece CTP'nin oylarını alarak seçilemez, seçilmeyi bir yana bırakın her halukarda % 30-%35 oranında bir oy alması gerekiyor ki ikinci tura kalabilsin. Bunun için de tüm CTP'lilerin ve birçok başka partilinin ve birçok partisizin Sibel hanıma oy vermesi gerekiyor.

Daha da önemlisi Sibel hanımın henüz bu konuda medyaya çıkmaması, bunun için henüz hazırlanmamış olması, geçici hükümetteki pasif Başbakanlık görevi ve bunun ardından temsili bir görev olan Meclis Başkanlığı'nın ötesinde sarsıcı bir imajını henüz ben göremememiz Sibel hanım adına kaygı verici bir durumdur.

Niye yazıyorum bunları; Sibel hanımı kötüleyim diye değil, Sibel hanıma neden oy versin ki sorusunun cevabını CTP ve Sibel hanım da sorgulayıp ona göre bir strateji çizsin diye.

İkinci tur için illaki Sibel hanımın en az "% 33,4" oy alması gerekiyor, bakınız en az bu oy oranını alması gerekiyor.

İşte bu oyu alabilmesi için Sibel hanımın hem tüm CTP'lilerin hem de birçok diğer partilinin oyunu alması gerekiyor.

Mustafa Akıncı ile Kudret Özersay'ı yazmak için acele etmiyorum; çünkü bu iki isim beklenenin ötesinde bir sürpriz yapabilir. İkinci turda işbirliği de yapabilirler kim bilir belki de.

*******************

GÜNÜN SÖZÜ

Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin! Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı.

Can Yücel

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.