CTP'ye maya tutmuyor

Yayın Tarihi: 02/12/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

* Gelecek yıl için söyleyebileceğimiz en belirgin kehanet şüphesiz ki CTP'nin genel başkanının, ülkenin başbakanının ve maliye bakanının değişeceği kehanetidir.

** Kamuoyundaki algı her türlü yanlışı yapabilecek yegane parti olarak UBP'yi kabul ederdi ancak CTP'nin ilk büyük ortak deneyiminden sonra ve bugün gelinen noktada, aynı algı artık CTP içinde oluşmuştur.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin CTP içindeki işaret etti sorunlarla birlikte CTP hükümetinin kendi partisiyle birlikte kendi yurttaşlarına takındığı tavrı hiçbirimiz görmezden gelemeyiz. Benli'yi bu memlekette en iyi tanıyanların başında gelirim, özellikle Başbakan Yorgancıoğlu'nun bilmesi gerekir ki Benli, dolayısıyla güçlü bir CTP'li ilk kez bu kadar net ve sert bir üslupla konuşuyorsa, arkasında kendinden daha da büyük boyutta bir destek vardır.

Yorgancıoğlu ve şürekası belki farkında değiller ama CTP'nin önemli bir kitlesini şu an karşılarına almış bulunuyorlar. Öyle anlıyorum ki bunun da en önemli nedeni başta Özkan bey olmak üzere, Özkan beyin söz geçiremediği algısına kavuştuğumuz Maliye Bakanı Mungan'ın CTP'lilere olan tavrı geliyor.

CTP'deki bölünmüşlük ne yazık ki CTP'nin zarar görmesinden öte CTP'nin yakın gelecek de ağır yaralar almasına neden olacak. O kadar sert bir kavga var ki partinin tavanında bu süreci nasıl toparlayacaklar açıkçası merak ediyorum.

CTP'NİN ADAYI NASIL KAZANACAK?

Eğer CTP'de uzlaşı içinde bir aday belirlenmiş olsaydı ki bu olmadı, işte o zaman CTP'nin adayının şansı olabilirdi ancak gelin görün ki CTP'de keskin iki taraf var şu an.

Adeta yoldaşın yoldaşı vuracağı bir döneme girildi diyebiliriz CTP içinde. Şüphe yok ki gelecek yıl ki seçimlerde de bu yaşanacak.

CTP'deki belli grupların Eroğlu'nu destekleyebileceği kimin aklına gelirdi ki ama oldu işte yerel seçimlerde.

Açıkçası ben Talat'ı da suçlu buluyorum, bu işe erken soyunmasa ve kavga çıkarmasaydı, parti tavanıyla arasının açık olduğunu basına taşımasaydı, bu süreç mutlaka kendisine dönecekti, kaçınılmazdı Talat'ın adaylığı.

Ancak gerginlik yaşanınca da Talat haliyle adaylıktan vazgeçmek zorunda kaldı. Kim olsa vazgeçerdi.fakat Talat aday olmadığı için şu an CTP'nin güçlü bir adayı da yok. Talat ya da Soyer Sibel hanımı gerçekten ne kadar destekleyecek bu herkesin aklında büyük bir soru işareti olarak duruyor.

CTP'NİN TEMİZLİK ALGISI KİRLENİYOR

Kamuoyundaki algı her türlü yanlışı yapabilecek yegane parti olarak UBP'yi kabul ederdi ancak CTP'nin ilk büyük ortak deneyiminden sonra ve bugün gelinen noktada, Büyükelçiliğin de raporunu göz önünde bulundurursak aynı algı artık CTP içinde oluşmuştur.

CTP içinde bozulan ve dağılan disiplinin yani esas olandan "mayadan" yani "sosyalist anlayıştan" uzaklaşılmasının ardından çirkin rekabet, rakiple yok olma pahasına işbirliği, menfaat çatışmaları; hep bunlar CTP'nin şu an yaşadığı ciddi sarsıntılardır.

Öyle anlıyorum ki bu dağınıklık kendini gelecek yıl ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hissettirecek. CTP, olası Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kaybederse önlenemez bir düşüşe geçer.

Bunları kaleme alırken Özker Özgür'ün ahı ve İrsen Küçük'ün ahı CTP'yi fena tuttu diyesim geliyor.

Bu konuda birçok CTP'linin hem fikir olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Buna bağlı olarak ilerleyen süreçte CTP hükümetinin bozulma aşamasına geleceğini göz önünde bulundurursak, CTP'nin yaşanan pek çok olumsuzluk karşısında Hükümette gerekli otoriteyi kuramaması ve 21 vekille maç dışı kalacak olmasının diyeti elbette ki Özkan Yorgancıoğlu'na kesilecek ve Özkan bey 21 vekille partisini ana muhalefete düşürmekle karşı karşıya kalacak.

TALAT BAŞKANLIĞA GERİ DÖNECEK

Tüm bu olumsuzlukları göz önünde bulundurduğumuzda Talat'ın hiçbir efor sarfetmeden CTP Genel Başkanlığına dönmesi sağlanabilir. Tabii Sibel hanımın kazanması halinde Lefkoşa'dan aday olup vekil seçilip Başbakan da olabilir ama gelin görün ki bu ihtimal Sibel hanımın Cumhurbaşkanı olmasına bağlı; peki bu olmazsa ne olacak. o zamanda ya Ömer Kalyoncu ya Ferdi Soyer Başbakan olacak.

Gelecek yıl için söyleyebileceğimiz en belirgin kehanet şüphesiz ki CTP'nin genel başkanının, ülkenin başbakanının ve maliye bakanının değişeceği kehanetidir.

Sonuç olarak CTP'yi gerçekten zor günler bekliyor, bu bölünmüşlük artacak. Eskiden CTP seçmeni kendi adayını cezalandıracağında sandığa gitmezdi, şimdi gidip rakibe oy veriyor.

Ve dostlar bu seçimlerde rakipten çok CTP kendi kendine rakip olmuş durumda.

**************

BAŞBAKAN ASKERLİĞİN DÜŞMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

İnternet gazetelerinin manşetlerine şöyle bir baktım ve hemen gözüme çarptı, Başbakan Yorgancıoğlu'nun askerliğin değişimi için bütçeye gerek duyulduğunu ve böyle bir bütçenin de olmadığı yönündeki açıklaması. Çok güldüm, ne yalan söyleyim. Nasıl da gaza getiriyorlar gençleri askerlik düşecek diye. Yahu yazdık askerliğin düşmesi teknik olarak mümkün değil diye, para yok, kaynak yok, insan kaynağı da yok. Düşmez kalkmaz bir Allah tabii yine CTP'den umut kesilmez.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Artık ne geri gelmeni beklerim ne de ben gelirim. Nasılsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizliği seçtin. Karar senin.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.