Sağı toparlarsa Eroğlu ilk turun galibi olabilir

Yayın Tarihi: 09/12/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

* Özellikle sağ oylarda kırgın ve küskünlerin olduğu gerçeği kimse göz ardı edemez. Derviş beyin bu kırgınların gönlünü alma ve küslüklerini giderme noktasında hayli ciddi bir çabası var. Eğer bu yönde Eroğlu'na gerekli yardımlar yapılırsa, Eroğlu ilk turun galibi olarak ikinci tura kalabilir.

** Sibel Siber her ne kadar toplum içinde sevilen bir siyasi kimlik olsa dahi CTP'deki ağır toplar Talat'a partinin tepesi tarafından vakti zamanında yapılan haksızlığın acısını Sibel hanımdan çıkarabilirler. Talat'ın hala Sibel hanımı layıkıyla destekleyeceğine ben inanmıyorum.

Kaşif, Serdaroğlu ve Bakırcı'nın partiye katılım şekillerinin yanlış olduğunu, bunun adabına göre yapılması gerektiğini dün yazımda dile getirmiştim; hala da bu görüşümün arkasındayım. Cumhurbaşkanı Eroğlu günün sonunda sağın adayı ve sağ ideoloji temsil ediyor. % 33. 4'lük oyu alıp ikinci tura kalacağından ne benim ne de bir başkasının şüphesi yok. Burada dikkat edilmesi gereken iki nokta var. Birincisi Eroğlu'nun ikinci tura kalmasının ötesinde ikinci tura birinci turun galibi olarak kalması, ikinci önemli nokta da gerek UBP'de gerekse DP'de Eroğlu'na seçimlerde zarar verecek herhangi bir politik manevranın yapılmaması gerekliliği.

Bunları niye yazıyorum; eğer bir zümre varsa Eroğlu'nun kazanmasını istiyor, zaman zaman tenkit edilen yazılara da kulak vermeleri gerekir. Eroğlu ile kişisel bir problemim yok, özellikle Ankara ile ortak yürüttüğü çözüm politikası ve vizyonu da ağır ağır yerine oturdu. Daha iyi bir ekip kurması gerekiyor o ayrı mesele.

EROĞLU'NA YARDIM EDEYİM DERKEN

Bakınız burada yapılması gereken , Eroğlu'na sağ ideolojiye sahip kimseleri bir araya toplama konusunda yardımcı olunması zorunluluğudur. Derviş bey bugün evde oturarak, hiçbir köye gitmeden yalnızca telefonla birçok kişiyi arayabilir ve konuşabilir, birçok köyün toplu oy kitlesine sahip ailelerin reisleriyle geçmişe dayanan sıkı dostlukları hala devam etmektedir, bunu herkes biliyor; işte Eroğlu'nun bu gücünü gerek UBP gerekse DP'de siyaset edenlerin sekteye uğratmaması gerekiyor.

EROĞLU İLK TURUN GALİBİ OLABİLİR

Özellikle sağ oylarda kırgın ve küskünlerin olduğu gerçeği kimse göz ardı edemez. Derviş beyin bu kırgınların gönlünü alma ve küslüklerini giderme noktasında hayli ciddi bir çabası var. Eğer bu yönde Eroğlu'na gerekli yardımlar yapılırsa, Eroğlu ilk turun galibi olarak ikinci tura kalabilir. Siyasette hiçbirşeyin garantisi yok tabii, diğer taraftan Mustafa Akıncı gerçeği var. Bu gerçeği görmezden gelir ve kaleme almazsak insanlar ne içtin de böyle yazıyorsun der.

Demem o ki Derviş Eroğlu'nu ciddi bir yarış bekliyor. Derviş beyin sağ oyların önemli bir kısmını seçim gününe kadar toplamayı başaracaktır, yeter ki çevresindekiler yardım edeyim derken zara vermesin.

EROĞLU, YEREL SEÇİMLERDEKİ STRATEJİYİ DEVAM ETTİRMELİ

CTP içinde oluşan bölünmeler, en başında, CTP-DP hükümeti kurulurken Talat'ın Eroğlu DP'si ile hükümet kurulmaması yönünde yapmış olduğu sert uyarıların dikkate alınmamasından doğmuştur. Bu bölünme taa o günlerde başladı, bunun ardından Eroğlu ustaca hem CTP'yi hem seçim sürecini yönetti ve CTP'de uzun zamandır varlığını bildiğimiz bölünmelerin tavan yaparak CTP'nin kendi adaylarını değil de büyük şehirlerde UBP'nin adaylarını seçmesine vesile oldu.

Gelin görün ki geldiğimiz bu nokta da CTP içinde oluşan bölünme ve kavga neticesinde bugün Talat'ın adaylığı berhava olup gitmiştir. Özkan Yorgancıoğlu'nun Talat'ın adaylığını ister diyenlere en başından beri inanmamıştım. Yorgancıoğlu beni hiç yanıltmadı ve basın üzerinden partisine mesaj yollayan Talat'a yine basın üzerinden "talepte bulunanlar beklesin" mesajını göndermişti.

Sibel Siber her ne kadar toplum içinde sevilen bir siyasi kimlik olsa dahi CTP'deki ağır toplar Talat'a partinin tepesi tarafından vakti zamanında yapılan haksızlığın acısını Sibel hanımdan çıkarabilirler.

Haliyle bu da Eroğlu'na yarayabilir. Yani Eroğlu, yerel seçimlerde CTP üzerindeki uyguladığı stratejisini, bu seçimlerde de uygulayabilirse, CTP'nin içindeki protest oyların bir kısmını kendine çevirebilir.

Talat'ın canlı yayınlara çıkıp da Eroğlu'nun aleyhine açıklamalar yapmasını anlayabiliyorum siyaseten uyuşmuyorlar ama seçimlerde Sibel hanımı layıkıyla desteklemeyecek oluşunu seçimler bittikten sonra nasıl açıklayacak doğrusu merak ediyorum.

PROFESYONEL BİR EKİP KURULMALI

Son söz olarak Derviş beyin bilmesi gerekir ki rakipleri hayli güçlü, bu nedenle oldukça profesyonel bir ekip kurup bu işe dört elle sarılması gerekiyor, iyi bir propaganda süreci bir an önce başlatılmalı.

Bir an önce bu adımlar atılıp aleyhte olanlar kazanılmazsa sağın oyları rakipler tarafından daha kolay bölünebilecektir.

CTP'deki kavga bittiğinde Derviş bey çoktan yolu alıp yürümüş olması gerekir. Unutmayın CTP ilginç bir partidir, parçalanırlar sonra daha güçlü doğar bu adamlar.

Derviş bey yerel seçimlerdeki güç gösterisini devam ettirmeli..

Daha proaktif Sn Başkan daha proaktif…

GÜNÜN SÖZÜ

Bir gün ayrıldık ve sevilmekten eskimiş bir renk gibi hissettim kendimi..

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları