Hükümet, Siber'e seçim kaybettirecek

Yayın Tarihi: 11/12/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

* Vakti zamanında nasıl ki Soyer hükümeti başarısız olmuş ve erken seçime gitmek zorunda kalmıştı Talat kaybettikten sonra ve Talat'a seçim kaybettiren en ağır olgulardan biri de Soyer Hükümetinin başarısızlığıydı. CTP'den usanan halk bunun faturasını Talat'a kesmişti. Gerçi , Ferdi beyi de çalıştırmayan, sürekli otoritesini sarsmaya çalışan Talat'ın ta kendisiydi.

**Bu kitle öyle küsüp sandığa gitmezlik yapacak bir kitle değil çok doğrudan o bölgeye hangi cumhurbaşkanı adayı ağırlık verirse, ona oy verecek bir kitledir. Zaten son derece ihmal edilen bir bölge olan Karpazlılar sizlere açık söyleyim bunun intikamını CTP'den hayda hayda çıkaracaktır.

CTP'den malumunuz üzere 65 kişi istifa etti. CTP'den birilerinin istifa ettiğini duymak aslında pek alışık olduğumuz bir durum değil. Gelin görün ki konusu geldikçe her zaman kaleme aldık CTP, UBP'ye benzedi diye. Neden bu tanımı yaptık peki; neden CTP, UBP'ye benzedi? Çünkü CTP'de artık menfaat duyguları hakim, CTP'de artık ideoloji çok gerilerde kaldı. Her parti kendini gelişen dünya koşullarına göre özünden taviz vermeden yeniler ve günceller. Elbette ki CTP için de aynı durum geçerli olmalı, kimse bunun aksini söylemiyor ama CTP ne yazık ki özünden çok şeyler kaybetti, modern hayata uyayım derken.

Yalnızca kaybetse iyi, menfaatin ön plana çıktığı bir parti oldu. Kendi içinde verdiği kavga öyle bir noktaya geldi ki "sen kazanma da ne olursa olsun" mantığıyla UBP'ye seçim kazandıran bir parti konumuna geldi.

Eskiden sandığa gitmeyerek kendi adayını protesto eden ama yerel seçimlerde sağlam bir iç savaş veren CTP; birbirini acımasızca kesen, engelleyen ve UBP gibi ideoloji olarak tam zıt partiye oy veren CTP, Sibel Siber'in etrafında kenetlendi imajı vermeye çalışıyor.

CTP'nin bütün mihenk taşları sanıyorlar ki Sibel hanımı yanlarına alıp bandabulyayı gezince herkes inanacak tüm CTP'lilerin kendi adayları etrafında kenetlendiğine.

CTP içindeki acımasız kavgayı bilen herkes bunun bir göz boyama olduğunu bilir. Sibel hanım ne yazık ki ikinci tura dahi kalamayacak bu kavga yüzünden.

Şimdi gelelim neden CTP'nin oyları Akıncı ve Eroğlu'na kayacak, hatta bir kısmı Kudret Özersay'a da kayacak.

HÜKÜMET ÇOK BAŞARISIZ

Birkaç hafta önce Belediyeler Birliği başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, hem hükümete ama özellikle Maliye Bakanı Zeren Mungan'a veryansın etmişti. Benli ile yapmış olduğumuz söyleşide benli açık yüreklilikle bana "özellikle kırsal kesimlerde durum tahminimizden daha da kötü ve şimdi oradaki tüm belediyeler CTP'nin yönetiminde , Hükümet eğer gerekli desteği vermezse o bölgelere, CTP oralarını kaybetmeye başlar". Evet, Benli açık bir dille bunu bana anlatmıştı.

Şimdi Benli'nin bu söylemi ile siz 65 kişinin istifasını bağdaştırmayabilirsiniz ama ben doğrudan bağdaştırıyorum.

HÜKÜMET, SİBER'E SEÇİM KAYBETTİRECEK

CTP, UBP'ye benzedi derken anlatmaya çalıştığım aslında şu; CTP'de tüm ilişkiler söz ve menfaat olgusuna bağlandı. CTP'de UBP gibi sürekli sözler vermeye başladı. Hükümet olmak demek her istediğini, yapacaksın demek değil ki. Özkan bey bunu bilmiyor mu biliyor, bu sözler verildi vakti zamanında şimdi tutulmadığı için gelsin istifalar gitsin istifalar. Kaldı ki Talat döneminde Karpaz bölgesi güçlendirilmişti; şimdi orası güç kaybediyor; kaybetmeye de devam edecek.

Bu kitle öyle küsüp sandığa gitmezlik yapacak bir kitle değil çok doğrudan o bölgeye hangi cumhurbaşkanı adayı ağırlık verirse, ona oy verecek bir kitledir.

Zaten son derece ihmal edilen bir bölge olan Karpazlılar sizlere açık söyleyim bunun intikamını CTP'den hayda hayda çıkaracaktır.

Hükümet'in halka güven veren bir imajı yok, CTP'nin nasıl ki UBP'de böyle bir kitle varsa hayli kırgınları var; ve bu kırgınlar kendini kime yakın hissederse cezalandırmak için ona oy verecektir.

CTP'DE TARİH TEKERRÜR EDİYOR

Vakti zamanında nasıl ki Soyer hükümeti başarısız olmuş ve erken seçime gitmek zorunda kalmıştı Talat kaybettikten sonra ve Talat'a seçim kaybettiren en ağır olgulardan biri de Soyer Hükümetinin başarısızlığıydı. CTP'den usanan halk bunun faturasını Talat'a kesmişti.

Elbette ki Ferdi beyin son derece ciddi yanlışları vardı yürütmedeyken ancak tüm yükü de Ferdi beye yıkmak istemem, Ferdi beyi de çalıştırmayan, sürekli otoritesini sarsmaya çalışan Talat'ın ta kendisiydi.

Bu nedenle Talat birazda kendi kendine seçim kaybettirdi diyebiliriz.

Sonuç olarak CTP'de öyle anlıyorum ki tarih tekerrür ediyor. Bu denli başarısız bir hükümetin ki ortakların dahi kendi içinde katiyen uyumu da yok, cumhurbaşkanı adayları Sibel Siber'e seçim kazandırabileceklerine inanmıyorum ben.

Bu istifalar yıl sonuna kadar devam edecek…

******************

ŞONYA'NIN MUTLU GÜNÜ

Aktif siyasi hayatını devam ettiren Bengü Şonya 59'ncu yaşını dün ailesiyle birlikte kutladı. Torunu Vera bol bol pasta yedirmiş Bengü beye. Üstad pastayı bensiz yedin bir kahve dünyası yapalım en kısa zamanda, seni seviyoruz. Bengü bey güzel torunun Vera ile olan bir fotonu paylaşıyorum. Allah en güzel günlere yetiştirsin.

************

NAZIM ABİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

Hem abimiz hem de gazetemizin köşe yazarlarından Nazım Beratlı abimizin rahatsızlığı iyiye doğru gidiyor, çok şükür ki hayata yeniden bağlanmıştır. Büyük geçmişler olsun diyorum kendisine. Solcular kolay vazgeçmez, değil mi abi?

*************

TAÇOY HAZIRLIKLI OLSUN

Önceki gün yaşanan yağmur felaketinde kelime anlamıyla sınıfta kalan Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'a küçük bir hatırlatma yapayım dedim; hafta sonu sağlam yağmur var yeniden. Levent Kolejindeki küçük çocukların dozerin kepçesiyle kurtarıldığına bizzat şahit oldum; hafta sonuna hazırlıklı olunda insanları kurtarmak için vapur tutmak zorunda kalmayasınız.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Ne olmuş her fırsatta kendimle konuşuyorsam? Bakma sen yanlış demiş eskiler, Kendi kendine konuşana deli değil, yalnız derler.

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.