Talat, Başbakan mı olacak?

Yayın Tarihi: 17/12/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Siyaset bu en nihayet, pazarlıksız ve haliyle çıkar ilişkisi olmadan dünyanın hiçbir yerinde yapılmıyor. Bu ister manevi ister maddi çıkar olsun günün sonunda siyaset yapıyorsanız, seçme ve seçilme gibi bir hevesiniz varsa, bunun içinde haliyle bir koşuşturmanız olur, olacaktır da.

Bu yazdığım siyasetle uğraşan herkes için geçerlidir. Daha düne kadar hiçbir surette İkinci Cumhurbaşkanı Talat'ın CTP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Sibel hanımı desteklemeyeceğini düşünürdüm. Bunu herkesten duyar ve mantığına da inanırdım. Zira şu an ki CTP yönetimi Talat'ın adaylığını kesin bir dille reddetmişti, haliyle Talat da buna çok kırılmıştı.

Bu nedenle Talat'ın her ne kadar Sibel hanımın yanında pozlar verse de seçimlerde gereken desteği vermeyeceğini birçok CTP'liden duymuştum. Talat'ı tanıyan biri olarak bunu da son derece mantıklı bulmuştum, hala da bulurum.

Taa ki Kıbrıs Postası'nın kuruluş yıldönümü gecesinde Sibel hanıma çok yakın biri yanıma gelip, benimle sohbet edene kadar. Son derece naif ve masum bir sohbetti bu. Ben sohbet ettiğim o kişiye " Sibel hanımın seçimlerdeki işi zor, öyle sanıyorum ki Talat desteklemeyecek, seçimi nasıl kazanacak ya da ikinci tura kalacak" diye bir yorumda bulundum.

Söz konusu büyüğümüz ise bana " geçtiğimiz hafta Mağusada bir toplantı yaptık, halka açık. Ferdi bey, Oktay bey ve Talat da vardı. Hepsi de Sibel hanımı destekleyecek. Sibel hanım bu seçimi çok rahat kazanacak" dedi.

Ben "Talat'ın destekleyeceğinden emin misiniz" diye sordum tekrar.

O şahıs "tabii ki" dedi

Tekrardan ben "Talat parti başkanı olur mu bu durumda" diye sordum ısrarla

O şahıs "neden olmasın, başbakan da olabilir. olmaması için bir engel mi var" diye yanıtladı.

İşte bu konuşmanın ardından yapılan adına ister anlaşma deyin, ister pazarlık deyin, ben pazarlık diyorum buna, yapılan pazarlığın bu olduğunu anladım.

Son derece de mantıklıydı Sibel hanıma çok yakın bu kişinin bana söyledikleri.

Sibel hanımın seçilmesi halinde, Lefkoşa'da bir vekil boşluğu oluşacak, Talat da aday olup kazanacak ve haliyle hem parti başkanı hem de başbakan olabilecek.

Size de mantıklı gelmiyor mu?

Öncelikle şunu da ekleyim yazıma, ben bu pazarlığı çirkin ya da kabul edilemez bir durum olarak görmüyorum, sakın kimse yanlış anlamasın. Sibel hanımın seçimleri kazanmasının da karşısında değilim. Sibel hanım da sakın bana gücenmesin, adaylığı beni mutlu da etmiştir. Talat aday olsaydı ben Talat için bir daha yürekten destek verir miydim gazeteci olarak kendime iki defa sorarım bunu artık.

Mesele Sibel hanımın adaylığı değil benim için, böyle bir anlaşmanın yapılıp yapılmadığıdır. Bunu sorguluyorum bunu merak ediyorum.

Bunu niye sorguluyorum biliyor musunuz, birileri bir başka CTP'li vekile "sen başbakan ben de parti başkanıyım" sözünü verdi de ondan. Bunu çok güvenilir kaynaklardan daha birkaç ay önce duydum.

Duyunca da sevindim ama iş öyle değil diye düşünüyorum şu an.

TALAT BAŞKANLIĞI İŞARET ETMİŞTİ

Bir süre önce Talat şartların gerektirmesi halinde parti başkanlığına aday olabileceğini zaten açıklamamış mıydı?

BAŞKANLIĞA "HAYIR" DEMEDİ: CTP Genel Başkanlığı'nın ardından önce Başbakan, ardından Cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Ali Talat yeniden partiye dönme kararı aldı. CTP'de "kardeşin kardeşi boğazladığını" söyleyen Talat, buna müdahale edeceğini belirtti. Talat "Başkanlığa aday mısınız" sorusuna, "Oraya da giderse, gider" diyerek niyetini ortaya koydu. http://www.havadiskibris.com/Haberler/roportaj/CTP-de-kardes-kardesi-bogazliyor/38949

bu sözler bana değil Talat'a ait. Başkanlık konusundaki niyetini birkaç kez açıkladığını hatırlıyorum, sırf yazımı desteklemesi için bu paragrafı kullanıyorum.

Demek ki neymiş Talat'ın içinde bir başkanlık isteği varmış. Peki akla bir soru daha geliyor haliyle, hem de çok önemli bir soru;

TALAT, SİBER'İ NEDEN DESTEKLESİN?

Evet asıl önemli soru bu. Talat, şu an ki CTP yönetimi tarafından cumhurbaşkanı adayı yapılmak istenmedi, buna Talat hem çok gücendi hem de çok kızdı. Zaten o günlerdeki tartışmalar içerisinde başkanlığa gerekirse aday olacağını açıklamış ve partinin içindeki kötü durumu sürekli vurgular hale gelmişti.

Hal böyle olunca Talat eğer Sibel hanımı destekler de Sibel hanım kazanırsa Talat, şürakası ve Anti Özkancılar külliyen bu partiden uzaklaştırılır. Yerel seçimlerdeki kavgayı daha unutmadık.

Yani normal şartlar altında eğer Sibel hanım kazanırsa Özkan beyin eli güçlenir, daha güçlü bir parti başkanı ve başbakan olmaz mı? Tabii ki olur. Peki o zaman Talat neden Sibel hanımı yani kendisini istemeyen parti yönetimi tarafından aday yapılan birini desteklesin?

Şimdi ben bu soruyu bir gazeteci olarak bütün çıplaklığı ile sorguluyorsam, kimse gücenmesin alınmasın!!

YORGANCIOĞLU BİR DAHA ADAY OLMAYACAK MI?

Başbakan Yorgancıoğlu'nun bir parti meclisi toplantısında bir daha başkanlığıa aday olmayacağını ve haziranda bu işi bırakacağını açıkladığını duymuştum üst düzey bir CTP'liden. Şimdi Özkan beye de bunu yanıtlamak düşüyor, yani sayın Başbakan siz hazirandan sonra parti başkanı değil misiniz? Hazirandan sonra başbakan değil misiniz?

Böyle bir açıklamanız oldu mu? Doğrusu merak ediyorum.

Eğer bu soruların cevabı evetse o zaman bana Kıbrıs Postasının kuruluş yıldönümünde anlatılan ve neden olmasın denilen herşey doğru varsayımına ulaşabilirim.

Yani Sibel hanım Cumhurbaşkanı olacak, Özkan bey başkanlığı ve başbakanlığı bırakacak ve Talat Lefkoşa'dan seçilip parti başkanı ve başbakan olacak..

Sizce de kulağa hoş gelmiyor mu?

Tabii Özkan bey vazgeçerse!!!

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Bazen öyle yorar ki aşk insanı, bıktırır hayattan.. Ve kapayınca gözlerini birdaha açmak istemez insan.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.