Dürüst: "CTP, Çağlar'ı Bakan yapmak istemedi"

Yayın Tarihi: 16/01/15 07:43
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

* Dürüst " CTP'de eğitim bakanlığını üstlenecek bir kişi varsa o da tek isim olan Mehmet Çağlar'dır ve gelin görün ki CTP, sırf Mehmet Çağlar bakan olmasın diye böylesine önemli bir bakanlığı DP kanadına verdi. Eğitim bakanlığını eğer CTP kanadı almış olsaydı, Çağlar dışında hiç kimse bu bakanlığa atanamazdı"

** Dürüst "Güzelyurt'ta önceki gece gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, beklediğimin ötesinde coşkulu geçti . 2009 seçimlerindeki havanın daha da ötesinde coşkulu ve kalabalık bir hava hakimdi Güzelyurt'ta. Bu katılım ve diğer bölgelerde Cumhurbaşkanımızın katıldığı etkinlikler; açıkçası Derviş beyin bu seçimleri ilk turda alabileceği hissiyatını uyandırdı bende"..

*** Dürüst "Eğitim bakanlığı Demokrat Parti'ye verilmemeliydi. Eğitim, Demokrat Parti'nin işi değil. Bu iş bir kadro meselesi, DP'nin eğitimle ilgili kadroları yok. Ama bir CTP öyle değil. Bunu kabul edelim, eleştirmek farklı bir şey. Eğitim bakanlığı CTP'ye ait olmalıydı".

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Kemal Dürüst ile dün oldukça güzel bir sohbet yaptık. Dürüst siyasi kariyeri boyunca son derece başarılı bir politika izlemesini başarmış, farklı bakanlıklarla da görevlerde bulunmuş biri. Tabii bir değil de bir den çok farklı bakanlıkta görev yapmak aslında Kemal Dürüst gibi eğitim sevdalısı bir siyasetçi için pek de iyi bir şey değil. Haliyle Hükümetin eğitim politikasını ve eksikliklerini konuştuk.

DÜRÜST "EROĞLU BİRİNCİ TURDAN KAZANABİLİR"

Geçtiğimiz gece Güzelyurt'ta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu Güzelyurt İlçe Başkanı olarak bir miting havasında ağırladıklarını da konuştuk Kemal beyle; "Güzelyurt'ta önceki gece gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, beklediğimin ötesinde coşkulu geçti . 2009 seçimlerindeki havanın daha da ötesinde coşkulu ve kalabalık bir hava hakimdi Güzelyurt'ta. Bu katılım ve diğer bölgelerde Cumhurbaşkanımızın katıldığı etkinlikler açıkçası Derviş beyin bu seçimleri ilk turda alabileceği hissiyatını uyandırdı bende" dedi ve ben hemen araya girdim "çok kırgın var deniliyor"; "kırgın demeyelim ona az bir gücenmiş insanımız var, her partide gücenmiş partililer var ancak biz hiçbir zaman partilimizi ve insanımızı yalnız bırakmadık ve onların kalbini kazanmasını bildik. UBP güçlü ve kolay toparlanabilen bir partidir. Yıllardır başarısını devam ettirmesi bundan ileri geliyor" dedi.

"DP'NİN EĞİTİM KADROLARI YOK"

Dürüst ne şu an bakanlık yapan Dr Berova'yı ne de Demokrat Parti'yi doğrudan eleştirmek istemedi; bu beniz biraz şaşırttı ilk önce ancak sonrasında " Eğitim bakanlığı Demokrat Parti'ye verilmemeliydi. Eğitim, Demokrat Parti'nin işi değil. Bu iş bir kadro meselesi, DP'nin eğitimle ilgili kadroları yok. Ama bir CTP öyle değil. Bunu kabul edelim, eleştirmek farklı bir şey. Eğitim bakanlığı CTP'ye ait olmalıydı. Çünkü CTP'nin eğitim kadroları ve uzmanlaşmış ekipleri var. Ama gelin görün ki hiçbir şekilde ihmal edilmemesi gereken eğitim sistemi Demokrat Parti gibi eğitim kadrosu olmayan bir partiye bırakıldı" dedi ve son derece önemli bir iddia attı ortaya;

"CTP, ÇAĞLAR'I BAKAN YAPMAK İSTEMEDİ"

Dürüst " CTP'de eğitim bakanlığını üstlenecek bir kişi varsa o da tek isim olan Mehmet Çağlar'dır ve gelin görün ki CTP, sırf Mehmet Çağlar bakan olmasın diye böylesine önemli bir bakanlığı DP kanadına verdi. Eğitim bakanlığını eğer CTP kanadı almış olsaydı, Çağlar dışında hiç kimse bu bakanlığa atanamazdı" dedi ve "emin misiniz bu son derece önemli bir iddia" diye sordum; "kesinlikle eminim" diye cevaplandırdı Kemal bey.

BAŞKANLIK YARIŞINDA ÇAĞLAR DA VARDI

Kemal Dürüst ile pek çok konuyu konuştuk. Dürüst'ün her zaman ki kendine has performansı yerindeydi. CTP'nin başkanlık yarışında en iddialı rakiplerden biri de Mehmet Çağlardı. Netice de partide eğitim denildiğinde partiyi temsil eden birkaç isimden bir tanesi. Bunun da ötesinde profesör kimliğiyle de ciddi bir akademik kariyere sahip. Öyle sanıyorum ki Başbakan Özkan Yorgancıoğlu kendine rakip olan isimleri pasif tutmak ve elinde herhangi onu yıldızlaştırabilecek bir imkan bulundurmamak adına makam vermeyi tercih etmedi.

Çağlar bir gün genel başkan olur mu CTP'ye orasını ben bilemem ama hem partide hem de toplum içinde hatrı sayılı bir konumu var ve haliyle bu durum potansiyel rakip ya da tehlike olarak gösteriyor olabilir onu Özkan beye.

Amerika'ya bir bakıyorsunuz seçimi kazanan başkan rakiplerine dahi kabine de görev veriyor ama biz de pasifize etme yöntemi en mantıklısı. Halbuki Eroğlu-Ertuğruloğlu başkanlık yarışında, dönemin Başbakanı Derviş Eroğlu, Tahsin beye yakın vekillerin önemli bir kısmını bakan yapmış ve kendi yanına çekmişti.

Derviş bey, Amerikalılar gibi akıllı siyaset uygulamıştı vakti zamanında. Özkan bey de kendine rakip olanlara kabine de yer verseydi eğer Haziran ayında belki de sahneyi Talat'a bırakmak durumunda kalacak olmazdı.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Hapşurduğumda; çok yaşa, iyi yaşa yerine benimle yaşa deseydi keşke. Bende; sen de gör değil de, emrin olur deseydim sessizce.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları