Haziran'da CTP'ye dikkat!

Yayın Tarihi: 21/01/15 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

*Güvenilir Kaynaklardan aldığım bilgilere göre, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, haziran ayında gerçekleşecek CTP kurultayına tek aday olarak katılacak ve CTP-BG Genel Başkanlığına seçilecek. Talat'ın karşısına hiçbir şekilde bir rakip çıkmayacak, velev ki çıkarsa da kaybettirilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik propaganda dönemi gereksiz olmasına karşın hayli erken başladı diye eleştirdik hepimiz. Doğrusu ocak ayından itibaren bunun gündem teşkil etmesiydi. Gelin görün ki memlekette onlarca ciddi sorun dururken onları dikkate almak yerine kısır döngü bir tartışmanın içine girdik.

Tabii ağır ağır seçim havasına girmeye başladık artık. Başladık başlamasına ama trafik kazaları ile bonzai belası siyasetten daha önemli bir gündem teşkil ediyor ki etmeli de. Her ne kadar siyaset ve seçimleri ön plana almaya çalışsak da Allah'ın her günü gerçekleşen kazalar ve ele geçirilen uyuşturucu maddeleri gündemdeki haklı yerini alıyor.

Zaman zaman siyaset dışındaki sorunları ele alacağız. Şimdi gelelim iç siyasetin nisan seçimlerinden sonra nasıl şekilleneceğine. 2013 yılının aktörü UBP'ydi, tüm gündem onun üzerine şekillendi; bu senenin aktörü ise CTP olacak ve CTP'de Nisan seçimleri sonrasında bilhassa Haziran ayındaki kurultayda oldukça önemli gelişmeler yaşanacak.

Yazdıklarımız senaryonun ötesinde gerçekleşecek meselelerdir.

HAZİRAN'DA TALAT TEK ADAY

Güvenilir Kaynaklardan aldığım bilgilere göre, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, haziran ayında gerçekleşecek CTP kurultayına tek aday olarak katılacak ve CTP-BG Genel Başkanlığına seçilecek. Talat'ın karşısına hiçbir şekilde bir rakip çıkmayacak, velev ki çıkarsa da kaybettirilecek.

CTP'DEN BİR VEKİL İSTİFA EDECEK

Asıl mesele Talat'ın parti başkanı olmasının ötesinde Başbakan olması. Peki bu nasıl olacak? Yani Talat'ın başbakan olabilmesi için milletvekili olması gerekiyor. İşte bunun içinde vekillikten istifa edecek ve Talat'ın önünü açacak milletvekilleri olduğu iddia ediliyor. Bir vekilin istifa edip ara seçim olmasını sağlamasının ardından Talat aday olup vekil seçilecek ve doğal olarak Başbakanlık koltuğuna oturacak. Sonrasında CTP'nin toparlanması sağlanacak ve CTP yeni yolu daha güçlü yürüme planları yapacak. Sonrasında Talat yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacak.

KABİNE SERT DEĞİŞİKLİKLERE GEBE

İddiaya göre Talat'ın başbakan olmasının ardından Talat kabine de sert değişikliklere gidecek. Yine güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre ilk değişiklik Maliye Bakanı Zeren Mungan ile başlayacak; Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'in de görevden alınabileceğini duydum ve daha birçok radikal değişiklikler yapılacak.

SOYER GENEL SEKRETER OLACAK

Yine bir başka iddia ise Ferdi Sabit Soyer'in genel sekreterliğe seçileceği yönünde. İlk zamanlar duyduğum senaryolarda Talat'ın parti başkanı, Soyer'in ise Başbakan olacağı yönündeydi. Ancak bu plan değişti diye biliyorum. En azından bize anlatanlar bunu böyle anlatıyor.

Tabii Talat'ın ileri de Cumhurbaşkanı olması halinde Ferdi bey yeniden Başbakan olabilecek.

TALAT, CTP'YE İYİ GELECEK

Talat ile hiçbir zaman fikir ayrılığına düşmedik, sadece be onu zaman zaman eleştirdiğim için sanırım kendisi biraz alındı. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu alınmasın ama Talat'ın Parti başkanı ve başbakan olması CTP için son derece faydalı olacaktır. Talat her ne kadar siyaseti biraz bencil duygularla yapıyor olsa da CTP'nin daha iyi noktalara taşınması ve güçlenmesi için ilaç gibi geleceğini ve CTP'yi daha iyi günlere taşıyabileceğini açık yüreklilikle söyleyebiliriz.

Zaten Talat'ın cumhurbaşkanlığı makamına son derece erken gittiğini defa atla yazmış birisiyim. Talat başbakanken pek ala görüşmecilik yetkisini Cumhurbaşkanından alabilir ve kendisi yürütebilirdi. Bir başkası olurdu CTP'den cumhurbaşkanı. Talat'ın hükümette kalarak halka ve ülkeye daha çok faydası dokunabilir ve CTP'yi uzun yıllar iktidarda tutabilirdi.

Bence vakti zamanında bir strateji hatası yapılmış. Öyle anlıyorum ki Talat bu hatayı düzeltmek için geliyor.

Proaktif ve iç-dış bağlantıları güçlü bir siyasinin başbakanlık koltuğunda oturması herkesin faydasına olur.

YA SİBER KAZANIRSA

İşin bir de bu boyutu var. Olur da Sibel hanım Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanırsa, Talat'ın yakın gelecekteki Cumhurbaşkanlığı makamı hayal olur. Çünkü Sibel hanım bir kez Cumhurbaşkanı seçilirse uzun yıllar o koltuk da kalır ve seçim kaybetmez. İşte bu nedenle Sibel hanımın seçimleri kazanmaması gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Yeri gelmişken söylemek gerekir ki şimdilik bu yarışı göğüsleyecek aday , Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu gözüküyor.

****************

ESKİ MÜSTEŞAR YANLIŞ ADAMA ÇATTI

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli dün Genç TV'deki programımda konuktu, son derece faydalı ve olumlu bir program oldu. Programın ana temalarından biri de dere yataklarına yapılan evler ve inşaatlardı. Bunu uzun uzadıya konuştuk Ahmet Başkan'la. Zaten geçtiğimiz hafta da çarpık, izinsiz ve yanlış yapılaşmayı engellemek ve duyarlı davranma kampanyası başlatmışlardı. Türkiye'den gelecek suyu da uzun uzun konuştuk. Dün üzücü bir olay oldu; dere yatağına boru döşemek isteyen şirket, kurallara uymadığı ve dere yatağına boru döşenmesi yasak olmasına karşın bu işleme devam etti. Belediye mühürledi, ilgili şirket de bu mühürü söktü atı. Eski bir turizm müsteşarı bu işi yapan diye duydum. "Değil siz, sizin devletinizden kimse bu inşaatı durduramaz" dediğini açıkladı Ahmet Benli, ilgili eski müsteşarın yani proje sorumlusunun.

Şimdi dere yatağına boru döşemek, inşaat yapmak yasak, bir kere bu yasak delindi. Bu bir suç, bunu geçtik, eğer Benli'nin ifade ettiği gibi sorumlu şahıs "değil siz, sizin devletinizden kimse bu inşaatı durduramaz" demişse Kıbrıs Türk Halkının iradesine ve bu Devlete saygısızlık etti, ve eğer demişse görevden hemen alınması gerekir. Ve yine eğer demişse bu cesareti kimden aldı da bunu diyebildi. Yani bu sorumlunun gücü nedir KKTC Devletinin de üstündedir. Arkasında kim var ?

Siz devam edin Türkiye'nin Kıbrıs'taki imajını böyle yerle bir etmeye ya da etmeye müsait adamlara iş vermeye, sonra oturun da bekleyin iki ülkenin arası açılmasın.

Devam edin bu kafayla. Ama şunu söyleyim Ahmet Benli hayatta dalaşmamanız gereken siyasilerden biridir.

Eğer sorumlu böyle bir ifade kullanmışsa "değil siz, sizin devletinizden kimse bu inşaatı durduramaz" çıkıp derhal özür dilemelidir. Bu iş alır başını yürür ve Türkiye makamları ki buna elçilik de dahil haksız yere, gereksiz yere zorda kalır.

Hiç gereği yok.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Kişiye göre davranacaksın, küçükle küçük olacaksın hatta; ama seviyesizin seviyesine inecek kadar düşmeyeceksin hayatta ...

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.