Atun: "anti-sosyalist bir hükümet"

Yayın Tarihi: 28/01/15 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

* "Kıbtek'in 450 milyon olan alacağı 650 milyona çıktı. Bu ne anlama geliyor, demek ki büyük şirketlere, kurumlara bağışlanan ya da ötelenen alacaklar var. Kurum bunları tahsil etmezse ve bu alacakların peşine düşülmezse Kıbtek nasıl ayağa kalkacak"

**"Motorin petrolü üreticilerimiz kullanıyor, aynı zamanda otobüs işletmecileri. Hükümet 1 yılda, 15 kuruş zam yaparak motorin üzerinden bu halkı 14 milyon 700 bin tl çalmıştır. Bakınız ben duygusal konuşmuyorum, rakamlara bakarak konuşuyorum ve rakamlar bana hükümetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra erken seçime gitmek zorunda kalacağını çok net gösteriyor"

UBP Genel Sekreteri ve Mağusa Milletvekili Sunat Atun ile dün biraraya geldik. Ekonomi ve Enerji eski bakanı olması hasebiyle geçtiğimiz hafta buluşmayı hedeflemiştim ama bu düne kısmet oldu. Sunat Atun'la ağırlıklı olarak KIBTEK'in durumunu ve elektrik indirimlerini konuştuk. Elektrik konusu, Atuna'a göre hükümeti istifa ettirtecek kadar önemli ve kötü durumda. Sohbete başlamadan önce Atun'a Kıbtek yönetim kurulundan üst düzey bir yöneticinin bana "biz hükümete 0-250-500 kotasına yüksek indirim yapması yönünde bir öneri yaptık, ancak hükümet bizim önerimizi dinlemedi" dediğini söyledim.

Atun benim hiç bilmediğim ve beklemediğim bir cevap verdi bu bilgi aktarımıma " Bakınız Kıbtek yönetim kurulunun belirlediği ve önerdiği indirim ya da zammı bakanlar kurulu ya kabul eder uygular ya da reddeder, değiştirme hakkına sahip değildir. Eğer size bilgi veren Kıbtek yönetim kurulu üyesi doğru söylüyorsa Hükümet hukuksuzluk yapmıştır demektir. Hükümetin böyle bir yetkisi yoktur" dedi.

Açıkçası bir an da Kıbtek deki beni arayan kişinin bana yalan söylediğini düşündüm ki sonrasında bir başka güvenilir kaynağımın bana hükümetin Kıbtek'in sunduğu rakamları değiştirdiğini söylediğini hatırladım. Demek ki Hükümet bu rakamlarla oynadı. Şimdilerde Kıbtek ikinci bir fiyat önermeye hazırlanıyor.

Bakalım n'olacak.

Atun, Kıbtek'i hükümet olarak devraldıklarında 156 milyon lira civarında borçla devraldıklarını ve yaklaşık olarak 247 milyon lira ile devrettiklerini ve Kıbtek'in 35 yıllık sürede toplam borcunun 247 milyon iken, CTP hükümetinin 15 ay gibi kısa bir sürede bu borcu 350 milyona çıkardığını söyledi. 15 ayda bu kadar ciddi fark yaratan bir hükümetin 2015 yılı son bulmadan muhtemelen Kıbtek'i batıracaklarını ve çalışamaz hale getirileceğini ifade etti.

Atun " petrol fiyatları yaklaşık bir yıldır düşüş sergiliyor, hiçbir şekilde bu elektrik fiyatlarına hükümet tarafından yansıtılmadı. Kesinlikle yansıtılması gerekirdi. Bugün petrolün varil başı fiyatı 46 dolara düştü. Elektrikte dar gelirlinin kullandığı 0-250 kw elektriğe yapılan indirim çok komik kaldı. 45 kuruştan sadece 44 kuruşa düşürüldü yani 1 kuruşluk indirim yapıldı, bu rakamların 20 kuruşlara kadar düşmesi gerekirdi. Değil bir kuruş en az 25 kuruş düşürülmesi gerekirdi. Ancak vatandaşa tek haksızlık burada yapılmadı. Bu ülke de genel kullanıcı 0-400 kw arası bir elektrik kullanmaktadır, bu kesime 1 kuruşluk indirim yapılırken, yüksek gelirli, çok elektrik kullanan kesime yapılan indirimler 20 kuruşlara vardı nerdeyse. Ee hani bu hükümet emekçiydi, hani halkçıydı, hani sosyalisti? Hükümetin bu tavrı anti sosyalist bir tavır değildir de nedir? Fakiri daha da fakir yapan bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

"ALACAKLAR TAHSİL EDİLMİYOR"

"Kıbtek'in 450 milyon olan alacağı 650 milyona çıktı. Bu ne anlama geliyor, demek ki büyük şirketlere, kurumlara bağışlanan ya da ötelenen alacaklar var. Kurum bunları tahsil etmezse ve bu alacakların peşine düşülmezse Kıbtek nasıl ayağa kalkacak. Düşünün 1 yıldır düşen petrol fiyatlarını uygulamayan bir kurum, bu da yetmezmiş gibi alacağının peşine de düşmüyor. Olacak gibi değil".

"VATANDAŞ 14 MİLYON LİRA SOYULDU"

"motorin petrolü üreticilerimiz kullanıyor, aynı zamanda otobüs işletmecileri. Hükümet 1 yılda, 15 kuruş zam yaparak motorin üzerinden bu halkı 14 milyon 700 bin tl çalmıştır. Bakınız ben duygusal konuşmuyorum, rakamlara bakarak konuşuyorum ve rakamlar bana hükümetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra erken seçime gitmek zorunda kalacağını çok net gösteriyor".

Uzun uzun ülke ekonomisini konuştuk Sunat beyle. Benimle sohbet ederken önündeki notlarda bir sürü rakam vardı ve bu rakamlardan sürekli alıntılar yaparak fotoğrafın hiç iyi olmadığını okudu, anlattı.

"biliyor musunuz; ne yazık ki bu hükümetin vizyonu yok" diyerek tamamladı sözünü.

Atun'un bu sözüne yüzümü asıp, olsaydı zaten bu durumda olmazdık dedim içimden…

*****************

MESAJI OLAN ALSIN

*Sn Hürrem Tulga , en nihayet CTP kimliğinizi bir yana bırakıp sokağa inmeye karar verdiniz. Biraz değil hayli geç oldu ama yine de iyi olmuş bence. Biraz sertleşin artık.

*Sn Aziz Gürpınar, size demiştim ya, bu ülke de herşey olun ama Çalışma Bakanı olmayın diye, hala aynı fikirdeyim. Asgari ücret komisyonunu hala toplamadınız, iş kazaları aldı başını gidiyor. Biraz güzel şeyler yapın artık.

*Sn Hasan Taçoy, belediye gezmelerini bir yana bırakıp artık dönmenize sevindik. Yeni hava yolundan var mı bir haber?

*Sn Güliz Kaner, bugünkü köşe yazımı sizin genel yayın yönetmeni olduğunuzu bilerek yazmak beni dikkatli olmaya sevk etti; ne de olmasa sert bir yöneticisiniz.

*Sn Hasan Alicik, nedense İçişleri Bakanlığı denilince aklıma bir tek siz geliyorsunuz, sanki de bu memlekette tek iş yapan müsteşar sizmişsiniz gibi, belki de sizsinizdir. Sizi takdir ediyorum gerçekten. Tabii şimdi Şahap Aşıkoğlu'nun da hakkını yemeylim.

* Sn Ödül Muhtaroğlu, gerçekten de yıllık milli gelirimizin 15 bin 302 dolar olduğuna siz de inanıyor musunuz? Yani ortalama her bir kişi bu ülke de 2,900 tl kazanıyor değil mi? Sizinle bir kahve içmemizin ve bir program yapmamızın zamanı geldi artık.

***************

BU FIKRA OKUNUR

Ferdinand Porsche, ölür ve öbür dünyada melekler tarafından
karşılanır.Melekler kendisinin olağanüstü otomobil tasarımından dolayı bir
dilek hakettiğini söyleyerek, arzusunu sorarlar.....!!!

Porsche;- "Tanrı ile bir konuda konuşmak isterdim." der.Melek derhal
isteğini yerine getirmek üzere Ferdinand Porsche' yi bir salona alır.
Ferdinand Porsche Tanrı' ya sorar:
" KADINI yaratırken düşünceleriniz nerdeydi?"
Tanrı:-" Ne demek istiyorsun?"
Porsche:"Çok hatalı yaratmışsın!"

1.Ön taraf aerodinamik değil.
2.Çok ses yapıyor.
3.Bakım masrafları yüksek.
4.Ayda 5-6 gün tamamen kullanılmaz durumda.
5.Arka taraf çok sarkık duruyor.
6.Sürekli boyanması ve yenilenmesi gerekiyor.
7.Egzost, emisyona çok yakin.
8.Farlar genellikle küçük.
9.Yakıtı da son derece pahalı.

Tanrı kısaca düşündükten sonra cevap verir:
-"Ferdinand, bunların hepsi doğru olabilir ama İstatistiklere göre erkekler,

SENİN İCADINDAN ÇOK , BENİM İCADIMA BİNİYORLAR !!''

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.