Özgür: "Parti yönetimi sahip çıkmıyor"

Yayın Tarihi: 05/02/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

* Özgür, Reformların uygulanmadığı ve gerekli adımların atılmadığı konusunda kendisi de hem fikir. Yaklaşık 100 milyon liralık reform fonu var ve hükümet bu formları uygulama konusunda yetersiz kaldığı için bu fonu kullanamıyor. Öyle sanıyorum ki Türkiye ilişkiler olması gerektiği yerde olmadığı için olsa gerek. Birikim Özgür göç yasası olarak nitelendirilen yasaların da bu isimle nitelendirilmemesi gerektiğine inanıyor ve bunu yanlış buluyor.

** Özgür'ün yaptığı açıklamalardan muhalefet partileri rahatsızlık duyup eleştirecekken kendi partisi içinden eleştirilmek hatta eleştirinin ötesinde hakarete maruz kalmak ve bu konuyu parti yönetimine şikayet ettiğinde ise "ee sen de konuşma" diye telkin almak Birikim'i son derece inciten bir durum.

***"Özgür soyadına hakaretin CTP tarafından gelmesi çok manidar ve çok çirkindir. Zaman zaman parti içinde partililere dönük saldırılar geliyor. Bunlara izin verilmemeli. Adam hakaret ediyor parti yönetimi 'sen de konuşmasaydın' diyor".

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür ile dün biraraya geldik, güzel ve uzun bir sohbet oldu. Birikim, CTP içinde sıradışı kimliği ve sözünü sakınmadan söyleyen yapısıyla ön plana çıkanlardan. Sen sor ben söyleyim tarzında bir program olmadı; ben makul çerçevede sıkıştırdım, o da partisini korumaya özen göstererek yerine göre sitemlerini yaptı.

Bir O'nun söyledikleri var bir de benim anladıklarım. Neticede ben bir gazeteciyim ve onun açık bir dille söyleyemediklerini de anlarım. Bir kere Özker Özgür'ün "birikimi" bu arkadaş. Yani tam adının anlamını taşıyor ama öyle anlıyorum ki onu potansiyel tehlike olarak görenler de var CTP'nin içinde.

Bir kere CTP'nin ülkeyi yönetmek adına iyi bir vizyonunun olduğunu ve özellikle ekonomik anlamda son derece iyi hazırlandıklarını belirtiyor ısrarla ama ekliyor "bu neden başarıyla yapılamıyor, önündeki engel nedir, kimler engel oluyor, bunun da söylenmesi açıklanması gerekir". Bu sözü birkaç söyleme ihtiyacı hissetti.

Belli ki Türkiye ile KKTC arasında imzalanan mali protokolün gerektiği gibi uygulanmamasından rahatsız ama bu rahatsızlığı da ifade ederken kelimeleri dikkatli seçmeye özen gösteriyor.

"REFORMLAR UYGULANMIYOR"

Reformları da konuştuk Birikim Özgür'le. Özgür, Reformların uygulanmadığı ve gerekli adımların atılmadığı konusunda kendisi de hem fikir. Yaklaşık 100 milyon liralık reform fonu var ve hükümet bu formları uygulama konusunda yetersiz kaldığı için bu fonu kullanamıyor.

Öyle sanıyorum ki Türkiye ilişkiler olması gerektiği yerde olmadığı için olsa gerek. Birikim Özgür göç yasası olarak nitelendirilen yasaların da bu isimle nitelendirilmemesi gerektiğine inanıyor ve bunu yanlış buluyor.

"HAKARET DUYUYORUM SAHİP ÇIKAN BİR YÖNETİM YOK"

Kendisini rahatsız eden bir başka noktaya daha değindi. Yaptığı açıklamalardan muhalefet partileri rahatsızlık duyup eleştirecekken kendi partisi içinden eleştirilmek hatta eleştirinin ötesinde hakarete maruz kalmak ve bu konuyu parti yönetimine şikayet ettiğinde ise "ee sen de konuşma" diye telkin almak Birikim'i son derece inciten bir durum.

Birikim "Özgür soyadına hakaretin CTP tarafından gelmesi çok manidar ve çok çirkindir. Zaman zaman parti içinde partililere dönük saldırılar geliyor. Bunlara izin verilmemeli. Adam hakaret ediyor parti yönetimi 'sen de konuşmasaydın' diyor".

Bu konuda haksız da sayılmaz.

CTP'deki bölünmüşlük ne yazık ki CTP'nin zarar görmesinden öte CTP'nin yakın gelecek de ağır yaralar almasına neden olacak. O kadar sert bir kavga var ki partinin tavanında bu süreci nasıl toparlayacaklar açıkçası merak ediyorum.

CTP'NİN ADAYI NASIL KAZANACAK?

Eğer CTP'de uzlaşı içinde bir aday belirlenmiş olsaydı ki bu olmadı, işte o zaman CTP'nin adayının şansı olabilirdi ancak gelin görün ki CTP'de keskin iki taraf var şu an.

Adeta yoldaşın yoldaşı vuracağı bir döneme girildi diyebiliriz CTP içinde. Şüphe yok ki bu yıl ki seçimlerde de bu yaşanacak, yaşanma ihtimali var.

Açıkçası ben Talat'ı da suçlu buluyorum, bu işe erken soyunmasa ve kavga çıkarmasaydı, parti tavanıyla arasının açık olduğunu basına taşımasaydı, bu süreç mutlaka kendisine dönecekti, kaçınılmazdı Talat'ın adaylığı.

Kamuoyundaki algı her türlü yanlışı yapabilecek yegane parti olarak UBP'yi kabul ederdi ancak CTP'nin ilk büyük ortak deneyiminden sonra ve bugün gelinen noktada, Büyükelçiliğin de raporunu göz önünde bulundurursak aynı algı artık CTP içinde oluşmuştur.

CTP içinde bozulan ve dağılan disiplinin yani esas olandan "mayadan" yani "sosyalist anlayıştan" uzaklaşılmasının ardından çirkin rekabet, rakiple yok olma pahasına işbirliği, menfaat çatışmaları; hep bunlar CTP'nin şu an yaşadığı ciddi sarsıntılardır.

Öyle anlıyorum ki bu dağınıklık kendini bu yıl ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hissettirecek. CTP, olası Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kaybederse önlenemez bir düşüşe geçer.

Bunları kaleme alırken Özker Özgür'ün ahı CTP'yi fena tuttu diyesim geliyor.

Bu konuda birçok CTP'linin hem fikir olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Buna bağlı olarak ilerleyen süreçte CTP hükümetinin bozulma aşamasına geleceğini göz önünde bulundurursak, CTP'nin yaşanan pek çok olumsuzluk karşısında Hükümette gerekli otoriteyi kuramaması ve 21 vekille maç dışı kalacak olmasının diyeti elbette ki Özkan Yorgancıoğlu'na kesilecek ve Özkan bey 21 vekille partisini ana muhalefete düşürmekle karşı karşıya kalacak.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Hiç kimseye güvenmiyorum diye birşey yoktur, zamanında "O'na güvendiğim için, artık kimseye güvenmiyorum" diye birşey vardır.

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.