Kaşif: "Parti isterse göreve hazırım"

Yayın Tarihi: 10/02/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

*"Parti tabanı ısrarcı olursa UBP kurultayında aday olur musunuz" diye on puanlık ahiret sorusunu sordum. Kaşif, "Tabandan bir talep gelmesi durumunda ise "Hiçbir görevden kaçmam, şu anda Parti içinde hiçbir kargaşaya izin vermem. Eğer Hüseyin kardeşimiz devam etmek isterse ve taban da bunu destekler o zaman Hüseyin kardeşimizle devam edeceğiz ama parti tabanı aday olup partinin başına geçmem konusunda genel bir uzlaşıyla gelirse bunu değerlendiririm"

** Aslında Kaşif'in söylediklerini ben Türkçeye çevireyim; dedi ki Kaşif "eğer Hüseyin Özgürgün'ü parti tabanı ve parti destekler ve devamını talep ederse Onunla devam ederim ama genel bir uzlaşı ile benim aday olmamı isterlerse bu görevden kaçmam".

UBP Gazimağusa Milletvekili ve Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Kaşif ile dün kısa ama hayli önemli bir söyleşi yaptık. Öncelikli sohbet, Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un Güzelyurt-Lefkoşa Anayolu'nun bütçe yetersizliği nedeniyle duran refüj çalışmaları yönünde başladı.

Taçoy'un dün gazetede çıkan bir açıklamasında "ben bu konuyu masamda buldum nasıl çözeceğimi de bilmiyorum" sözlerini sordum Kaşif'e ve ekledim "bir bakanın böyle konuşma lüksü var mı" diye.

Kaşif "kesinlikle bir bakanın bu şekilde konuşma lüksü yok. Siz eğer o koltukta oturuyorsanız çözüm üretmek zorundasınız. Ben ulaştırma bakanıyken, geçici hükümet dönemine verilen ancak zaman yetmediği için tutulamayan bazı sözleri masada buldum. Dedim mi ne yapacağımı bilmiyorum, gereken neyse onu yaptım. Ulaştırma bakanlığında benim dönemimde başlayan ancak ben bakanlıktan ayrıldıktan sonra yarım kalan ve aciliyeti bulunan projeler vardır. Bu projelerin tamamlanması için şu an ki bakanın o niyetle hareket etmesi gerekir. Para yoktur lafını hiçbir şekilde kabul etmiyorum, kaynak vardır. Yeter ki, proje üretin ve yola çıkın illa ki bulursunuz. Hele hele Türkiye, projeyle gelen her ciddi meseleye bugüne kadar yardımcı olmuştur. Ama bakın tekrardan söylüyorum eğer niyetiniz varsa, eğer niyetiniz yoksa hiçbir şey olmaz" dedi ve ekledi "Güzelyurt-Lefkoşa anayolu refüjünün yapımı için Bakanlar Kurulu kararı ile gerekli bütçe ayrılmıştır. Bakanı müdürü bilgilendirsin" dedi.

Gerçekten dün sabah gazeteleri okurken Taçoy'un ne yapacağımı bilmiyorum yönündeki açıklamasını bende çok yadırgadım. Koca bakan bu konuda ne yağacağını bilmezse vatandaş ne yapsın? Daha da önemlisi bakan ne yapmaya oturur o zaman orada diye sormak lazım.

Ulaştırma bakanı ben olmadığıma göre bu şehirler arası yollara refüj yapılma konusunu Sn Taçoy'un çözmesi gerekir.

KAŞİF "PARTİ İSTERSE GÖREVE HAZIRIM"

Genellikle Kaşif ile biraraya geldiğimizde birbirimizi incitiriz. Sohbetimizin sonuna doğru "ben gazeteciyim sorarım siz ne isterseniz onu yanıtlayın" dedim. Başına bir iş açacağımı anlamış ki gülümseyerek", sor bakalım" dedi.

"Parti tabanı ısrarcı olursa UBP kurultayında aday olur musunuz" diye on puanlık ahiret sorusunu sordum. Son derece makul ve olgun bir cevap verdi Ahmet Kaşif.

Kaşif, UBP'ye tekrar başkan olmak için KKTC halkını daha güzel günlere getirecek herkese destek vermek için geldiğini söyledi. Tabandan bir talep gelmesi durumunda ise "Hiçbir görevden kaçmam, şu anda Parti içinde hiçbir kargaşaya izin vermem. Eğer Hüseyin kardeşimiz devam etmek isterse ve taban da bunu destekler o zaman Hüseyin kardeşimizle devam edeceğiz ama parti tabanı aday olup partinin başına geçmem konusunda genel bir uzlaşıyla gelirse bunu değerlendiririm" dedi.

Aslında Kaşif'in söylediklerini ben Türkçeye çevireyim; dedi ki Kaşif "eğer Hüseyin Özgürgün'ü parti tabanı ve parti destekler ve devamını talep ederse Onunla devam ederim ama genel bir uzlaşı ile benim aday olmamı isterlerse bu görevden kaçmam".

Kaşif'in söylediklerinin tercümesi bu. Yani talep varsa aday olabilir mesajını verdi ama ekledi; partinin bir iç karışıklık yaşamasını, sıkıntıya girmesini de asla tasvip etmiyor ve buna izin vermiyor. Yani illa ki aday olma derdinde değil Sn Kaşif.

Bana sorarsanız gönlünde yatan bu ama kaç yıllık politikacı yaş tahtaya basar mı hiç?

*****************

GELECEĞİN DEĞİL BUGÜNÜN İŞ KADINI

Uzun zamandır Dominos pizzaya uğramamıştım. Kilo almamak adına hani yemeyim diyorum ama kilo aldıracak ne varsa zaten yiyorum deyip, Dominos pizzadan içeriye girdim ve pizzamı sipariş ettim. Kaner şirketler grubuna ait bir zincirin parçası Dominos, bildiğiniz gibi Kaner ismi akla gelince Gloria ve Dominos başta olmak üzere pek çok ün yapmış isim geliyor akla. İşte Dominos'un dümeninde Eda Akdeniz oturuyor.

Ciddi ciddi acıkmışken ve bu pizza niye gelmiyor diye söylenirken, bir baktım Sevgili Eda geldi, seslendi ve oturdu. Yalnız yemek yemeyi sevmediğim için, "pizza ısmarlayayım mı" diye muzip bir soru sordum. "diyetteyim" diye yanıtladı. Ve bu gül yüzlü insan bana hem pizzayı hem de pastayı yedirdi, böyle fenalık olmaz.

Eda, işini son derece severek yapıyor, genç bir işkadını olduğuna bakmayın, gülen yüzün arkasında ciddi bir aile terbiyesi ile otorite yatıyor. İş disiplini konusunda taviz sıfır. Dominos, tüm tepkilere rağmen başladığı günün çok ötesinde bir yerde şu an. Ve bu başarı kelime anlamıyla Eda'ya ait. Elbette ki sıkıştığında Güliz Kaner'e danışılıyordur, iş konusunda aslan payı başarı Eda'ya ait. Hem genel hem de bir selfie fotosu aldık, haftaya bende canlı yayın konuğu olacak. Güliz hanıma duyurulur…

***********

GÜNÜN SÖZÜ

Kabul ediyorum! En büyük hatam, yüzüme gülen herkesi, kendim gibi sanmamdı.

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.