CTP protesto "Denktaş" çark etti

Yayın Tarihi: 13/02/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

* Ne CTP'nin ne de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun bu ihaleyi iptal etmeye gücü yetmedi. İptal etmeyi denediler ama sözleşmede olan tazminatları da hükümetin geri ödemeye gücü yoktu. Zaten iptal edilmesi gereken bir ihale de yok orta yerde. Yani Taş yapıya haksızlık yapmaya gerek yok. İşte CTP dünkü Ercan havalimanının yeni terminal binasının temel atma törenine katılmama gerekçeleri bunlardı diye düşünüyorum. Yani eli belki bükemediler ama öpmediler de en azından; sessizce protesto ettiler.

**Nasıl ki CTP'nin içinden Rauf Ersenal gibi açık sözlü bir partili çıktı bakarsınız DP'nin içinden de çıkar birgün Rauf bey gibi açık sözlü cesur biri ve herşeyi anlatır.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC ziyaretlerine başladı. Çeşitli etkinliklere katılmak için adaya geldi ancak asıl adaya geliş nedeni Ercan Havalimanındaki yeni terminalin temel atma töreniydi. Bir kere en başından beri herkes Taş yapıya saldırdı durdu. Son derece gereksiz bir saldırıydı bu. Emrullah Turanlı'ya çıkarılmadık engel kalmadı CTP-DP hükümeti tarafından.

Turanlı ile yaptığım bir söyleşi de hiç unutmuyorum bana söylediği sözleri; " ben bu ihaleyi herkese açık, şeffaf bir şekilde kazandım"..

Evet böyle demişti Emrullah bey, öyleydi de. Kendisine en fazla engel çıkaranlar da dünkü açılış törenindeydi.

Gelelim asıl hadiseye. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu dahil tüm CTP milletvekilleri, bakanları, Meclis Başkanı da dahil olmak üzere tek bir seçilmiş hükümet yetkilisi Ercan havalimanının temel atma töreninde yoktu. Gitmemişlerdi.

Neyi ve neden protesto etmişti ki CTP şürekâsı? Veto kimeydi? Emrullah Turanlı'ya mı? Yoksa Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a mı?

Öyle sanıyorum ki CTP'nin Arınç'a karşı bir protestosu olamaz. Daha doğrusu nasıl olabilir ki ? KKTC Hükümetinin en öncelikli muhataplarından biri Sn Arınç.

Daha CTP-DP hükümeti kurulmazdan önce dahi her iki parti de Emrullah Turanlı'ya yani Taş taş yapıya Ercan Havalimanı ihalesini kazanmasına sert tepkiler göstermiş, iktidara gelmeleri halinde bu ihaleyi iptal edeceklerini söylemişlerdi.

Aynen mevcut mali protokolü değiştireceklerine ant içtikleri gibi. Ne olmuştu peki; hükümete gelmişti bu kahraman iki ortak ama paşa paşa mevcut mali protokolün tek bir çizgisine dokunmadan uygulamak durumunda kalmışlardı.

CTP kanadı 27 Eylül 2012 tarihine not düşülen bir günde Ercan ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini açıklamıştı, bizzat bu açıklamayı yapan dönemin ana muhalefet partisi başkanı ve şimdi başbakan Özkan Yorgancıoğlu'ndan başkası değildi. http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/89197

İşte haberin linkini veriyorum, girip okuyun. Ne CTP'nin ne de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun bu ihaleyi iptal etmeye gücü yetmedi. İptal etmeyi denediler ama sözleşmede olan tazminatları da hükümetin geri ödemeye gücü yoktu. Zaten iptal edilmesi gereken bir ihale de yok orta yerde. Yani Taş yapıya haksızlık yapmaya gerek yok.

İşte CTP dünkü Ercan havalimanının yeni terminal binasının temel atma törenine katılmama gerekçeleri bunlardı diye düşünüyorum. Yani eli belki bükemediler ama öpmediler de en azından; sessizce protesto ettiler.

DENKTAŞ NE OLDU DA DEĞİŞTİ?

Çok iyi hatırlıyorum, seçim sonuçları açıklandığında DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş seçim gecesi basına yaptığı ilk konuşmada hükümete geldikleri anda ilk işlerinin Ercan ihalesini iptal edecekleri yönündeki açıklamasıydı.

Dünkü törende başta Serdar Denktaş ve Hasan Taçoy, tören alanında hazır bulundular. Ne oldu da değişti Serdar bey, ne oldu da bu karşı ve dik duruşundan çark etti? Gerçekten tüm kamuoyu merak ediyor. Keşke bir açıklasa da hepimiz öğrensek!

Gelin bakalım Serdar Denktaş geçmişte bu konuyla ilgili neler söylemişti.

"ERCAN HAVAALANI İHALESİNİ İPTAL EDECEĞİZ"

Fert başına alınan 15 Euro'nun şu anda 24 Euro'ya çıkarıldığını söyleyen Denktaş, şirketin 4 yıl içerisinde havaalanını yapma taahhüdü olduğunu, yapamadığı halde de devlete sadece 5 Milyon Euro ödeyeceğine işaret ederek, "şirketin bu 4 yılda, 300 Milyon kazanarak cebine atabileceğine ve çekip gidebileceğine" dikkati çekti. Devletin ihaleyi iptal etmesi halinde şirkete 1 Milyar Dolar ceza ödeyeceğini ifade eden Serdar Denktaş, bunu "art niyet" olarak değerlendirerek "asla" kabul etmeyeceklerini ve "ihaleyi iptal edeceklerini" söylemeye devam ettiklerini belirtti. http://www.yeniduzen.com/Haberler/haberler/denktas-ercan-ihalesini-iptal-edecegiz/3456

Başbakan Yardımcısı Denktaş: "Ercan geri alınacak"

Ercan geri alınacak… Başbakan Yardımcısı Denktaş, "Özelleştirme bu hükümetin gündeminde yok ve olmayacak. Ercan'ın geri alınması için de her türlü girişim yapılacak ve geri alınacak. Bu stratejik bir meseldir, özelleştirmeyle ilgisi yok" dedi ve ileride çözüm durumunda Ercan'ın stratejik öneminin daha da artacağını vurguladı http://www.adabasini.com/haber/basbakan-yardimcisi-denktas-ercan-geri-alinacak-20153.html

Evet bu sözler Serdar Denktaş'a ait sözler.

Tabii Serdar bey dünkü törene katılarak Ercan havalimanının yeni terminal binasının yapılmasına destek vermesi mutluluk verici; bunu peşinen söyleylim. Hatta hatta Hasan Taçoy'un bu projeye açık destek veren sözleri beni de ayrıca mutlu etti.

Ama ne oldu da DP kanadı çark etti ve Taş yapıyı kucakladı inşallah bir gün öğreniriz.

Nasıl ki CTP'nin içinden Rauf Ersenal gibi açık sözlü bir partili çıktı bakarsınız DP'nin içinden de çıkar birgün Rauf bey gibi açık sözlü cesur biri ve herşeyi anlatır.

*******************

GÜNÜN SÖZÜ

BÜYÜK LOKMA YE, BÜYÜK SÖZ SÖYLEME

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.