Yetersiz siyaset ve sorry

Yayın Tarihi: 16/02/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

*Sözlü verdiği sözleri tutamayıp yazılı sözler vermeye başlaması da bir başbakanın ne kadar yetersiz olduğu algısını toplum önünde yaratmıştır. Nasıl bir başarısızlığın içine çekilmişse Özkan bey şimdi de hem parti başkanlığından hem de başbakanlıktan gönderilmek için başka bir CTP zümrenin hedefi haline gelmiştir.

** Ercan ihalesini kazanan firmanın büyük paralar yatırdığı bu projeyi sağlama almayan bir sözleşme yapmadan yola çıkacağını düşünmek saflık olurdu herhalde. PekiSn Denktaş bu sözleşmeyi görmedi mi bilmez miydi ki sözleşmenin iptali halinde devlet ciddi tazminatlarla karşı karşıya kalacak, tabii ki bilirdi bilmesine ama iptal edeceğim diye sloganlar atmayı istedi her nedense.KTHY'yi de yeniden kuracaktı, olmadı başka havayolu şirketi kuracaktı, yapacaktı edecekti. Keşke yapsaydı bu söylediklerini ama yapmadı.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın Ercan havalimanı ihalesi konusunda ne oldu da çark etti yönündeki yazımızla birlikte birçok köşe yazarının Denktaş'ı eleştiren yazısına Serdar bey bir açıklama ile yanıt verdi ve hükümet ortağı Özkan Yorgancıoğlu'nu suçladı.

İşin kolayı da zaten bu "ben napayım, gücüm oranınca savaş verdim ama başbakan engelledi" diyebildi ancak. Başbakan Yorgancıoğlu da parti yayın organı ile iptal edilmesi halinde devletin ciddi maddi zararlara uğrayacağını anlattı.

Ercan Havalimanının Taş yapıya ihale edilmesini uzun uzadıya yazacak değilim. O konuda herkesin içi rahat olsun. Bir ihale yapılmıştır ve bu ihale sonrasında Taş yapı bırakıp kaçsın diye hükümet elinden geleni yapmış, bunda da başarısız olduğu için olay bu noktaya gelmiştir. Taş yapının bir kabahati yok.

Mesele hem Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun hem de Serdar Denktaş'ın yetersiz siyaset üretmelerinden bu ülkenin hiçbir yere gitmeyeceği gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzdur.

Demiyorum ki UBP çok daha iyi bir partidir ve ülke yönetimine gelirse ülke coşacak. En azından UBP'de de şu an böyle bir yönetim ve kadro yok. Derviş Eroğlu'nun seçilmesi ve sonrasında ödüllendirilmek adına çalışan ve çalışır gibi yapan siyasiler var. Bu konuyu da günü gelince konuşacağız.

Şimdi tekrardan Hükümetteki topu birbirine atan iki politikacıya bir bakalım ve anlayalım yetersiz siyaset yeteneklerini görelim.

BAŞBAKAN ÖZKAN YORANCIOĞLU

Ana muhalefet partisi başkanıyken elektrik zammını hasbelkader protesto eden ve eline hangi muzur partilinin tut ettiği elektrik zammını protesto eden pankartla fotoğraf arşivlerindeki yerini alan Özkan beyin, işte bu fotoğrafla başlayan talihsiz politik yaşamı Başbakan olmasının ardından sırf bazı kurumlar özelleştirilmesin ve kurtarılsın diye zam üstüne yapılan zamlar, hükümetin vatandaşın cebindeki parayı alma konusundaki ustaca yaptığı manevralar, hep bunların diğer ekonomi uzmanları ve siyasiler tarafından rakam rakam kamuoyunun önüne konması Özkan beyin Başbakan olarak prestijini derinden sarsmıştır.

Bu da yetmezmiş gibi sözlü verdiği sözleri tutamayıp yazılı sözler vermeye başlaması da bir başbakanın ne kadar yetersiz olduğu algısını toplum önünde yaratmıştır. Nasıl bir başarısızlığın içine çekilmişse Özkan bey şimdi de hem parti başkanlığından hem de başbakanlıktan gönderilmek için başka bir CTP zümrenin hedefi haline gelmiştir.

BAŞBAKAN YARDIMCISI Serdar Denktaş

Anti demokratik tavırları ve başına buyruk politikalarıyla tanıdık Serdar Denktaş'ı. Oturup dinlediğinizde sosyalizm dersi alır gibi hissettiğiniz, "yahu bu adamın ne güzel fikirleri var, keşke başbakan olsa" diyebileceğiniz kadar kendinizi kaptırabileceğiniz ama dönüp daha dikkatli baktığınızda, kendinden başka hiçbir siyasinin ve partilinin düşüncelerini önemsemeyen ve ülke menfaati için çalışır gibi gözüküp aslında çalışmayan bir başbakan yardımcısı çıkar karşınıza.

Parti içi hiçbir muhalefete izin vermeyen ve birçok yakın dostunu bu uğurda kaybeden bir politikacıdır Serdar bey.

Daha seçilmeden şu olursa istifa ederim bu olursa hükümeti bırakırım sözleriyle seçimlere aday olmamış mıydı?

Nerde görüldü bir başbakan yardımcısının bünyesinde en çok fonu ve bütçesi olan dört bakanlığı elinde bulundurması ?!

Gelelim Ercan ihalesi konusuna, ne de güzel sıyrılıp çıktı işin içinden.

Tüm yükü Başbakan Yorgancıoğlu'nun üstüne de yıktı üstelik. Ne de olmasa Denktaş'a CTP'de muhtaç, Eroğlu da muhtaç, hem seçim var hem de UBP-DP koalisyon riski var.

Ercan ihalesini kazanan firmanın büyük paralar yatırdığı bu projeyi sağlama almayan bir sözleşme yapmadan yola çıkacağını düşünmek saflık olurdu herhalde. PekiSn Denktaş bu sözleşmeyi görmedi mi bilmez miydi ki sözleşmenin iptali halinde devlet ciddi tazminatlarla karşı karşıya kalacak, tabii ki bilirdi bilmesine ama iptal edeceğim diye sloganlar atmayı istedi her nedense.

KTHY'yi de yeniden kuracaktı, olmadı başka havayolu şirketi kuracaktı, yapacaktı edecekti. Keşke yapsaydı bu söylediklerini ama yapmadı.

Bunu da geçtik, yeniden eski kötü günlerini yaşamaya hazırlanan Turizm sektörü için de şu an hiçbir adım atmıyor. Turizm bakanlığı müsteşarı Aşıkoğlu bile veryansın eden açıklamalar yapmak zorunda kalıyor zaman zaman.

Ülke menfaatine yönelik politika üretmeyen ve "ben napayım gücüm yoktu" diyebilecek kadar işin kolayına kaçan, canı sıkıldıkça istifa ederim diyen bir politikacı örneği var karşımızda.

Serdar bey özür diledi, ihaleyi iptal edemediği için özür diledi kendi deyimiyle. Kimse inanmadı bu özüre onu peşinen söyleyim. Elbette ki hükümetten istifa etmesi gerekmez ; bu ülke de birkaç siyasi hariç kim yaptığı yanlış işler yüzünden istifa etti ki o da etsin.

Sonuç olarak,hükümet son bir yıldır defalarca kez toplum önünde hem küçük düşüyor hem rezil oluyor.

Siyasilerin halkı kandırması kötü bir durum, daha kötüsü de halkın bunu bilmesine rağmen bu adamlardan medet umması.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

"Ne güzel adamlar var.

Bekleyen, şiir yazan, aşık olan, vazgeçmeyen.

Ve bir de kadınlar var, onlara hiç rastlamayan..."

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.