Gürpınar, Adem'i yalanladı

Yayın Tarihi: 17/02/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Sonay beyin kaynağı kim? Geçmiş deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki eğer gerçekten teknik ekipler protokol paketinin içeriğine "artık çalışma izni ile adaya giren kişi, istediği gibi iş kurabilecektir. Yani gelen berberse 'ben berber dükkanı açıyorum' deyip, dükkan açabilecektir." İfadesini yerleştirmişseler, Sonay beyin Çalışma bakanı içinde adamları vardır, bunu bakanlık içindeki kaynaklarından öğrenmiştir diyebilirim.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ın daveti üzerine dün öğle yemeğinde bir grup gazeteci arkadaşımızla bir araya geldik. Aziz bey uzun uzun yaptığı ve yapacağı icraatlarını anlattı. Rakamlar verdi ve özellikle geçtiğimiz hafta benimle yaptığı söyleşide bana da anlattıklarını anlattı. Bakan Gürpınar daha önce de ifade ettiğim gibi görevini artık iyice idrak etmiş, projelerini yoluna koymuş, bu konuda Türkiye'den de arzu ettiği desteği almış şanslı bir bakan.

Çalışma bakanlığı öyle aman aman bütçesi olan bir bakanlık değil; buna rağmen Bakan Gürpınar özellikle çalışma hayatını daha sağlıklı kılabilmek için ciddi projeleri hayata geçirme noktasına gelmiş.

Bilhassa gençlerin iş bulması konusunda hatrı sayılır bir istihdam olanağı yaratmış. Öğrenci olup da part-time çalışmak isteyen ve yaz tatillerinde full time çalışacak gençlere yeni istihdam kapısını da araladılar.

Ve daha nice nice projeler diyelim. Zaten daha önce hem yazık hem basında da geniş geniş çıktı.

Rutin giden yemekli bu basın söyleşisini bir anda bir meslektaşımın sorduğu soru hareketlendirdi.

Gazeteciler arasında bile söz dalaşmasına neden oldu desem yeridir.

Kısa bir süre önce CTP hükümeti döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış Sonay Adem'in kısa bir süre önce basına verdiği özel bir söyleşi Bakan Gürpınar'a soruldu.

Adem bir gazetemize verdiği özel söyleşide ülkede teknik bir heyetin bulunduğunu ve bu heyetin 2016-2019 yılları arasında hayat bulacak Türkiye ile KKTC arasında imzalanacak protokolün infial yaratacağını söylemişti.

Adem ""artık çalışma izni ile adaya giren kişi, istediği gibi iş kurabilecektir. Yani gelen berberse 'ben berber dükkanı açıyorum' deyip, dükkan açabilecektir." dedi. Bahsi geçen yapının hayata geçmesi ile birlikte, uzun yıllardır üzerinde titizlikle durdukları konuların ve kısmi başarıların da yok olacağını vurgulayan Adem, henüz tamamlanmamış bu girişimlerin berhava edilebileceğini öne sürdü. Türkiye'nin bu girişimleri dayatması ihtimalinin gerçekleşmesi ile KKTC ile Türkiye arasında, önemli bir nifak tohumu ekilmiş olacağını dile getiren Adem, bunun kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Adem, "gerek Kıbrıslı Türkler, gerekse sonradan ülkeye gelerek, burada işletme kuran birçok kişi, bu adımla büyük sıkıntıya girecektir. Bu akıl almaz bir durumdur" şeklinde konuştu. http://starkibris.net/index.asp?haberID=196557

İşte ademin açıklaması böyleydi. İlgili yazıdan size bir paragraf paylaştım. Sonay beyin ortaya koyduğu bu ciddi iddialar, bakan Gürpınar'a soruldu.

Aziz beyin yüzünde ki ifade bir anda değişti ve bu iddiaya net bir dille karşı çıktı.

"ne benim ne de hükümetimin kesinlikle böyle birşeyden ne haberi ne bilgisi vardır. Böyle bir durum olmadığı gibi olmasına izin vermemiz de söz konusu değildir. Bakanlık olarak bizim amacımız KKTC vatandaşlarının iş kurması, iş dünyasına bağlanması ve borçlarından kurtularak yeniden ayağa kalkmasını sağlamaktır. Tüm vizyonumuzu KKTC yurttaşlarına sağlıklı çalışma ortamları kurabilmeleri şeklinde kurduk. Bundan taviz vermemiz söz konusu olamaz" dedi ve hemen sorduk tabii kendisine "Sonay beyin bu iddiaları doğruluktan uzak mı?" diye.

Aziz bey de "Sonay beyin kaynağı nedir bilemem ama benim bildiğim bir şey varsa o da ne benim ne de hükümetim bu tür bir iddiadan haberi olmadığıdır. Kaldı ki ifade ettiğim gibi KKTC yurttaşlarının iş yaşamını zora sokacak bu tür gelişmelere izin vermemiz mümkün değil" dedi.

Aziz bey vakti zamanında Sonay Adem'in müsteşarlığını yapmış deneyimli bir bürokrat aynı zamanda.

Sonay beyde bakanlığı döneminde iyi işlere imza atmış bir siyasi; Aziz beyin Ankara Hükümetinin tam desteğini almış olması ve akılcı projeler üretmesi, hem çalışma hayatını hem de sosyal yaşamı pozitif yönde etkileyecektir ancak ortada sıkıntılı bir durum var.

KİM DOĞRU SÖYLEMİYOR?

Aziz bey mi doğru söylemiyor yoksa Sonay bey asılsız bir iddia da mı bulunuyor. Aziz Gürpınar'ı tanıyalı çok az zaman oldu ancak Aziz beyin ciddi ve düzgün bir adam olduğunu kesin bir dille ifade edebilirim. Sonay beyi de iyi tanırım, o da ciddi bir siyasidir ve laf ola konuşmaz, yalan söylemez diye düşünüyorum. Ancak gelin görün ki orta da Sonay beyin açıkladığı çok ciddi bir konu var.

ADEM'İN KAYNAĞI KİM?

Sonay beyin kaynağı kim? Geçmiş deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki eğer gerçekten teknik ekipler protokol paketinin içeriğine "artık çalışma izni ile adaya giren kişi, istediği gibi iş kurabilecektir. Yani gelen berberse 'ben berber dükkanı açıyorum' deyip, dükkan açabilecektir." İfadesini yerleştirmişseler, Sonay beyin Çalışma bakanı içinde adamları vardır, bunu bakanlık içindeki kaynaklarından öğrenmiştir diyebilirim. Bakan Ünverdi döneminde de meclis kürsüsünden bakanlıkta olup biten herşeyi çıkar açıklardı Sonay bey, çünkü bakanlık içindeki bazı bürokratlar kendisine bu bilgileri verirdi. Eğer Adem haklıysa, bilgi bakanlık içinden çıkmıştır yüksek ihtimalle, yok Sonay beyin dayanağı sağlam değilse ya da bu konu gündeme gelmiş ama Aziz bey Ankara'dan gelen ekiplere red cevabı vermişse o ayrı konu.

Muhtemelen bu konu birkaç gün tartışılacak ve ne olduğunu hep birlikte öğreneceğiz

******************

GÜNÜN SÖZÜ

Üşümek varsa bu sıcağın yokluğudur, karanlık varsa ışığın yokluğu. Eğer her yer karanlık ve sen üşüyorsan işte bu o'nun yokluğu.

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları