Seçimden hemen sonra olağanüstü kurultay!

Yayın Tarihi: 02/03/15 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

*Eğer Sibel Siber Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanırsa CTP kurultayı Eylül-Ekim gibi, yani rutin rotasında gerçekleşecek ve her halukarda Mehmet Ali Talat parti başkanlığı seçimlerinde aday olup yarışacak. Elbette ki Yorgancıoğlu'na karşı olacak bu yarış. Çünkü Özkan bey kurultayda aday olacak ve ne parti başkanlığını ne de başbakanlığı vermek istemeyecek.

** Bir başka bilgiye göre Sibel hanımın seçimleri kaybetmesi halinde nisandan hemen sonra CTP'de oluşacak kargaşa ve kavganın doruk noktalara çıkacak olması nedeniyle CTP olağanüstü kurultaya gidecek ve Talat yeniden parti başkanlığına getirilecek. Başbakan ise bir başka vekil olacak.

*** Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere Talat'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından parti içi disiplini sağlama, partiyi yeniden güçlü hale ve hizmet edebilecek hale getirmek için parti başkanı seçileceği ancak bu kısa dönemde Başbakan olmak için her hangi bir yol izlemeyeceği yönünde.


Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli belediye başkanı Ahmet Benli'nin batmak üzere olan belediyelerin haklarını, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun söz vermesine karşın tutmaması üzerine CTP ile ilişkilerini askıya almasının etkileri devam ediyor. Karpaz bölgesinden de sekiz örgütün CTP ile ilişkilerini askıya aldığı haberi her ne kadar CTP tarafından yalanlansa da Karpaz bölgesinde ciddi bir sorunun olduğu zaten bir evvelden biliniyordu.

Geçtiğimiz gün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, birçok CTP'ligüçlü isimlerin Ahmet Benli'ye destek vermesini yanlış bulduğunu açıklaması ve Benli'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu tür bir ilişki askıya alması eğilimini CTP'nin adayına zarar verdiğini anlattı.

YORGANCIOĞLU'NUN TEK DERDİ KOLTUK MU?

İşte Özkan beyin parti içi yaşanan ya da partiye doğrudan olmasa da yaşanan sorunlarda Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetme korkusu yaşaması ne yazık ki ülke sorunlarını değil CTP'nin seçim kazanmasının derdinde olduğunu gösteriyor bize. Yani geçsin seçimler de bakarız, seçim üstü iş çıkarmayın demeye getiriyor.

İyi güzel de bu ülke de herşey seçimlerden ibaret değil. Ciddi ciddi maaş ödemekte zorlanan ve yatırım yapamaz hale gelen belediyelerin sayısı hayli kabarık, dahası bunları çoğu artık CTP'li belediyeler. CTP'nin yerel seçimlerde büyük belediyeleri kaybetmesinin ardından UBP ve DP'nin elinde bulunan pek çok sorunlu belediye artık CTP'nin yönetimine geçti ve katkı paylarını almaları gerektiği düzeyde alamayan belediyeler batma noktasına geldi.

Bu nedenle Özkan bey bence seçim popülizmi yapacağına sorunları çözsün bir an evvel. Çünkü seçim üstü CTP ile ilişkilerini askıya almaların artacağını duyuyorum sürekli. Bu domine etkisi yaratırsa Sibel hanımın alacağı sonuçları çok derinden etkiler.

TALAT, SEÇİMDEN HEMEN SONRA PARTİ BAŞKANI

CTP içinden de bana ulaşan iki önemli hazırlık var. Güvenilir kaynaklardan aldığım haberlere göre eğer Sibel Siber Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanırsa CTP kurultayı Eylül-Ekim gibi, yani rutin rotasında gerçekleşecek ve her halukardaMehmet Ali Talat parti başkanlığı seçimlerinde aday olup yarışacak. Elbette ki Yorgancıoğlu'na karşı olacak bu yarış. Çünkü Özkan bey kurultayda aday olacak ve ne parti başkanlığını ne de başbakanlığı vermek istemeyecek.

Bir başka bilgiye göre Sibel hanımın seçimleri kaybetmesi halinde nisandan hemen sonra CTP'de oluşacak kargaşa ve kavganın doruk noktalara çıkacak olması nedeniyle CTP olağanüstü kurultaya gidecek ve Talat yeniden parti başkanlığına getirilecek.

TALAT BU DÖNEM BAŞBAKAN DEĞİL

Yine güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere Talat'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından parti içi disiplini sağlama, partiyi yeniden güçlü hale ve hizmet edebilecek hale getirmek için parti başkanı seçileceği ancak bu kısa dönemde Başbakan olmak için her hangi bir yol izlemeyeceği yönünde.

Özkan bey yerine parti konsensüsü sonrasında bir başka vekilin Başbakan olacağı ve normal seçimlere kadar Türkiye başta olmak üzere tüm sorunlu ilişkilerin giderildiği, tam desteğin sağlandığı bir süreçle yol tamamlanacak. Sonrası zaten malum, Talat'ın başkanlığında tek başına iktidarı zorlayacak sorunlarını çözmüş, yatırım üstüne yatırım yapan, toplumla barışık bir Talat hükümeti.

Şimdilik senaryo. Tabii ne olur ne biter bilinmez ama öyle sanıyorum ki pek de sorun yaşanmadan buna benzer bir süreç işleyecek.

Sonuç olarak önümüzde duran tablo bu. CTP Hükümetinin yılında çözemediği ve hasır altı ettiği sorunlar yılının hemen başında karşısına çıktı ama iki önemli farkla.

Birincisi, Başbakan Yorgancıoğluseçim üstü bu sorunlarla boğuşacak ki bu adayı için son derece kötü bir durum, ikincisi Özkan bey bu sorunları kendi güçlü partilileriyle yaşayacak ki bu durum da yine hem Özkan beyin parti başkanlığı ile başbakanlığının devam etmesi açısından sıkıntılı hem de Sibel hanımın rahat bir seçim yaşamasına engel.

Bu nedenle seçimden sonra ne olur ne kalırın da hesabını yapmak lazım ki az kayıpla bu dönem atlatılsın.

******************

GÜNÜN SÖZÜ

Giden sizin için çok değerli de olsa, kapıyı örtün ki; içeride kalanlar üşümesin.

PauloCoelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları