Erk başkanlık değişiminin sinyalini verdi: "Talat, CTP'ye iyi gelir""

Yayın Tarihi: 05/03/15 07:38
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

*Kutlay Erk, Talat gelirse hoş gelir sefa gelir, canımız ciğerimizdir" dedi ben hemen tekrardan soruyu sordum "Talat CTP'ye iyi gelir mi" diye, Erk de yine tereddüt etmeden "tabii ki Talat, CTP'ye iyi gelir, neden iyi gelmesin ki. CTP Talat'tan hiç zarar görmedi ki bugüne kadar. Partililerin Talat'a büyük sevgi ve saygısı vardır" dedi..

** Erk "DP'nin UG kanadı evet Derviş Eroğlu'nu destekleyecektir ama DP kanadı ile ilgili öyle düşünmüyorum. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde DP, Eroğlu'na bağımsız çık şartı koşmamıştı şimdi ne oldu da böyle bir şart koşuldu. Demokrat Parti'nin oyları muhtelif adaylara gidecektir, dağılacaktır" dedi ve ben hemen sordum "DP kanadı CTP'ye de oy verir mi" diye "bu canlı yayında herşeyi söylememi beklemeyin, benim de söyleyemeyeceklerim var, herşey söylenmez" dedi

CTP-BG Genel Sekreteri, Kutlay Erk ile dün oldukça verimli bir söyleşi yaptık. Erk genellikle bir gazeteciye oldukça bol manşetler veren, konuşmaktan çekinmeyen bir siyasetçidir. Haliyle sohbete Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin CTP ile ilişkilerini askıya almasıyla başladık. Erk, kesinlikle Benli'yi diğer belediyelerin sorunlarını çözme konusunda verdiği mücadeleyi takdirle karşılıyor ve haklı buluyor; ancak adresin yanlış olduğunu yaşanan bu sıkıntıdan CTP'nin etkilenmemesini gerektiğini söyledi.

Erk 9.25'lik katkı payı sorununun ivedi bir şekilde çözüleceğine inandığını da ifade etti.

Ben sözü fazla uzatmadan konuyu Talat'ın partiye geri dönme ihtimalini ve bunu nasıl değerlendirdiğini sordum Kutlay beye. Açıkçası bu konuda biraz nötr biraz da retçi bir hava sergileyeceğini düşünüyordum ki oldukça net bir tavırla "Talat gelirse hoş gelir sefa gelir, canımız ciğerimizdir" dedi ben hemen tekrardan soruyu sordum "Talat CTP'ye iyi gelir mi" diye, Erk de yine tereddüt etmeden "tabii ki Talat, CTP'ye iyi gelir, neden iyi gelmesin ki. CTP Talat'tan hiç zarar görmedi ki bugüne kadar. Partililerin Talat'a büyük sevgi ve saygısı vardır.. Talat'ın amacı, tüm CTP'liler gibi partinin başarılı olmasıdır. Bu yöndeki tüm katkılara açığız" dedi ve "parti içinde Talat'ın geri dönme ihtimalini konuşuyoruz, biz içeride çok konuşan tartışan bir partiyiz" diye ekledi.

Pozitif bir konuşma mı oluyor genelde diye sorduğum soruya karşılık "tabii ki pozitif buluyoruz Talat'ın geri dönme ihtimalini" dedi.

YORGANCIOĞLU İYİ GELMEDİ Mİ?

Ben işi kızıştıracağım ya biraz hemen ikinci soruyu patlatıyorum; "Özkan Yorgancıoğlu iyi gelmedi mi?" diye; Erk tecrübeli bir politikacı olduğundan ve eskisi gibi erken sinirlenmediğinden sorumu daha soğuk kanlılıkla cevapladı haliyle "Özkan bey de iyidir tabii, örneğin kavgacı olmaması, soğuk kanlı olması hükümette çıkabilecek birçok krizi önlemiştir. Özkan beyin de bu yönü son derece iyidir, elbette ki daha başarılı olması gereken konular olmadı mı oldu. Ama iyi değildir diyemeyiz. CTP'lilerin protest, muhalif ruhu var. Bazen kendi hükümetimizin yaptığını bile beğenmeyiz. Parti içinde öteden gelen, bazı farklı düşünen arkadaşlarımızdan kaynaklanan sorunlar oldu. Şu anda yumuşamalar vardır, dengeler oluşmaya başladı. İçimizde yaşadığımız tartışmalardan mutlu olmamız mümkün değil, artık bunu toparlamamız gerekir. Birbirimizi yaraladık ama yaralarımızı birlikte sarmalıyız. Yoldaşlık duyguları ile birbirimize sarılıp yürümemiz gerekir" dedi.

ERK "MASA BAŞI ANKETİ"

En son yapılan anketi sorum Kutlay Erk'e. Üç bin kişiyle yapıldığını ve benim yaptığım bazı araştırmalarda bu anketin gerçek olduğunu tespit ettiğimi de belirttim. Erk anketi inandırıcı bulmadığını, üç bin kişiyle anket yapılmış olmasının öyle pek de kolay ya da mümkün olmadığını düşündüğünü ifade ederek; "biz 1250 kişiyle anket yaptık, birebir ve yüz yüze ve yaklaşık olarak bir buçuk ay sürdü. İlgili şirket üç bin kişiyle hangi zamanda nasıl yaptı bu anketi. Eğer ki yapılmışsa da dahi bu sonuçlar günceli yansıtmaz. Bana açıkçası masa başı anket gibi geliyor. Üçüncü sıra bize göre tamamen gerçek dışı bir konumlandırmadır. İkinci tur olacaksa biri bizim adayımızdır, olmayacaksa kazanan bizim adayımızdır. Bu kesindir. Bizim de yaptırdığımız anketler var sonuçta, nerede olduğumuzu görebilmek için parti olarak bizlerde anket yaptırıyor ve strateji belirliyoruz. Bizim anketlerimizde Sibel hanım kesinlikle ikinci turdadır, eğer ikinci tur olacaksa" dedi.

ERK "UG EROĞLU AMA DP DAĞINIK"

Kutlay bey konuşmasının önemli bir bölümünde Merhum Denktaş beyin tarihte önemli bir yer bıraktığını ancak Eroğlu'nun herhangi bir başarısının olmadığını uzun uzun dillendirince ben de kendisine hükümet ortaklarının Eroğlu'nu destekleyeceklerini hatırlattım; Erk "DP'nin UG kanadı evet Derviş Eroğlu'nu destekleyecektir ama DP kanadı ile ilgili öyle düşünmüyorum. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde DP, Eroğlu'na bağımsız çık şartı koşmamıştı şimdi ne oldu da böyle bir şart koşuldu. Demokrat Parti'nin oyları muhtelif adaylara gidecektir, dağılacaktır" dedi ve ben hemen sordum "DP kanadı CTP'ye de oy verir mi" diye "bu canlı yayında herşeyi söylememi beklemeyin, benim de söyleyemeyeceklerim var, herşey söylenmez" dedi ve birlikte güldük.

Sonuç olarak Erk'in konuşmalarının sonunda anladım ki Talat parti içi hazırlığını çoktan yapmış, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bitmesini bekliyor. Açıkçası ben bu sürecin Ekim ayını bulacağına pek inanmıyorum. O nedenle seçimlerden sonra olağan üstü kurultaya hazırlıklı olun diye yazdım.

20 Nisan başka bir gün olacak!

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Hapşurduğumda; çok yaşa, iyi yaşa yerine benimle yaşa deseydi keşke. Ben de; sen de gör değil de, emrin olur deseydim sessizce.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.