Özersay parti kurar mı?

Yayın Tarihi: 26/03/15 07:48
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

*Halk sürpriz yapmaz, bir Eroğlu için yapar, bir Akıncı içinde yapabilir sürpriz ama Özersay geriye kalan bu 25 günlük süresince o az önce yazdığım AMA'yı kaldıracak birşeyler yapmazsa bu seçimde O'na ikinci bir yol çizecek kadar oy alır ama dördüncü sırada yarışı bitirmekten kurtulamaz.

** Özersay % 10 üzerinde bir oy alacak, buna herkes hem fikir. 26 Nisan'dan sonra Kudret bey büyük olasılıkla parti kuracak. Çünkü 26 nisandan sonra ülke de siyasi ortam yeni kaoslar doğuracak, bu birçok siyasi çevre tarafından bekleniyor. 2015 yılı içinde olmasa da çok yüksek ihtimal 2016 yılında yani gelecek yıl erken seçim gündeme şiddetli bir şekilde gelecek. İşte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iyi bir çıkış yakalayacak olan Özersay belki bu seçimi dördüncü sırada tamamlayacak ama gelecek yıl ki erken seçimlerde koalisyon ortağı ve başbakan yardımcısı olarak karşımızda duracak.

Şimdi bu da nerden çıktı diyenler olacak, özellikle Özersay'ı destekleyenler içinden ya da Kudret bey bu yazı başlığını gördüğünde soğuk bir espri diyecek kendi kendine içinden. Ancak bu önemli bir başlık bana göre. Kudret beyin adaylığını ve oy trendini artırışını herkes normal karşılıyor, herkes Özersay'ı son derece değerli de buluyor ama Kudret beyin ya da çevresinin sandığı kadar bir oy alma potansiyeli yok ne yazık ki. Sürpriz yapar mı peki? Yapar diyenler var; uzun yıllardır siyaset yazıyorum toplumun siyasi yapısını çözdüğümü düşünürüm, seçmenin bir kısmı onurlu davranır, bir kısmı oyunu satar bir kısmı son gece döner, bir kısmı ikinci turu bekler birinci turda sandığa gitmez; yani anlayacağınız yüzünüze gülümseyen o seçmen sandıkta başka biridir aslında.

Bu sefer değişecek değil mi? Hep bu sefer değiştiği için yıllardır aynı siyasiler siyasette.

Bugün Özersay'ı kaleme alayım dedim, uzun zamandır yazmayı ve seçim sürecindeki profilini yazmayı planlıyordum, fırsat bu fırsat.

TECRÜBE, EFENDİLİK, BİLGELİK AMA!

Kudret bey için kolay kolay rencide edici bir söz bulup yazamaz çoğu gazeteci, yoktur çünkü öyle kötü yanları. Son zamanlarda baş müzakereci olmasına karşın Cumhurbaşkanlığına talip olması bazı sağ çevreler tarafından nankörlük olarak değerlendiriliyor. Bazı çevreler de ikinci kez müzakerecilik görevini kabul etmesini son derece yanlış buluyor ve hata yaptı diyorlar ama kendisinin haklı nedenleri var bu konuda.

Kiminle konuşsam Özersay'ı övüyor da övüyor, düzgün adam, bilgili, tecrübeli, değerli adam AMA! Diyor arkasından ama, kocaman bir ama; ne demek bu ama, neden bu ama? Yani birçok yurttaş Özersay'ı değerli bulurken neden oy vermeyi düşünmüyor. Ortak kanı bir dönem daha beklemesi gerektiği yönünde. Ortak kanı bu, bakın net olarak söylüyorum. Haaa beklemeli miydi gerçekten; ben insanların özgür iradelerine saygı duyarım. Bu adaylık da önemli bir rüşt ispatlama ya da mahcup olmayı getirebilir beraberinde. Kudret bey bunu yaşayıp görecek.

ANKETLER % 10-13 ÖTESİNİ VERMİYOR

Hayatım boyunca anketlere inanmadım ama gelin görün ki tüm anketler Özersay'ı % 13'ün üstünde göstermiyor, bir anket vardı ki Özersay % 21 çıkıyordu, o anketi de kendisinin verdiği iddia edilmişti. Peki nerededir Özersay; nerede durmaktadır?

Bunu söylemek öyle kolay değil. Bir kere sağ kesimin adayı Özersay, kendisine göre böyle bir şey yok ama hepimiz biliyoruz ki ağırlıklı oyu UBP-DP içinden alacak, özellikle Demokrat Parti'den hayli oy kendisine gidecek. Ortada duran oylardan alır mı? Alır tabii ki de ne kadar alır onu kimse kestiremez ama tırmanış açısından ben bir sürpriz yapmasını beklemiyorum Kudret beyin, zira DP'nin de oy tabanı belli, UBP'nin de oy tabanı belli, ortada olan oylarda üç aşağı beş yukarı belli. Ben Özersay'ın % 15-18 trendini geçebileceğine inanmıyorum.

Bu halk keşke bir sürpriz yapsa, yapmaz, halk sürpriz yapmaz sevgili dostlar.

Bir Eroğlu için yapar, bir Akıncı içinde yapabilir sürpriz ama Özersay geriye kalan bu 25 günlük süresince o az önce yazdığım AMA'yı kaldıracak birşeyler yapmazsa bu seçimde O'na ikinci bir yol çizecek kadar oy alır ama dördüncü sırada yarışı bitirmekten kurtulamaz.

ÖZERSAY PARTİ KURACAK MI?

Birçok kesimden bunu duydum; Özersay parti kuracak diye. Peki kuracak mı gerçekten sorusuna; % 10'un üzerinde bir oy alırsa evet kuracak diye cevap verebilirim gönül rahatlığıyla. Ve Özersay % 10 üzerinde bir oy alacak, buna herkes hem fikir. 26 Nisan'dan sonra Kudret bey büyük olasılıkla parti kuracak. Çünkü sevgili dostlar 26 nisandan sonra ülke de siyasi ortam yeni kaoslar doğuracak, bu birçok siyasi çevre tarafından bekleniyor. 2015 yılı içinde olmasa da çok yüksek ihtimal 2016 yılında yani gelecek yıl erken seçim gündeme şiddetli bir şekilde gelecek. İşte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iyi bir çıkış yakalayacak olan Özersay belki bu seçimi dördüncü sırada tamamlayacak ama gelecek yıl ki erken seçimlerde koalisyon ortağı ve başbakan yardımcısı olarak karşımızda duracak.

Buna ben kesin gözüyle bakıyorum. Uzun zamandır siyasette yaşanan körelme ve toplumun siyasilere olan güveninin yitirilmesi meselesi gündemdedir ve Özersay gibi bir adamın eğer yanına değerli isimleri ve finansı bulabilirse yeni ve iddialı bir partinin başındaki adam olarak aktif siyasette göreceğiz.

***************

MESAJINIZ VAR

Sn İrfan Günsel; Yakın Doğu Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı, European Business Assembly tarafından düzenlenen ve Oxford Academic Union ile Club of Rectors'ün katılımıyla "University of the Future: University Cities and Health Tourism" başlıklı uluslararası konferans bir kez daha YDÜ'nün gücünü ve ulaşabileceği yerleri gözler önüne getirdi. Bu konuyu en erken zamanda yüz yüze konuşmak dileğiyle.

Sn İrsen Küçük; artık kimi destekleyeceğinizi açıklasanız diyorum, kaldı gün sonra kıymeti kalmayacak bakın söyleyim; sahi Akıncı'ya mı destek?

Sn Serdar Denktaş; önceki günkü Eroğlu'nun seçim startına öyle bir gitmişsiniz ki yoldan geçenler sizi Cumhurbaşkanı adayı sanmış. Derviş bey her zaman ki gibi kendisine yakışan ağırlığıyla yine gücünü hissettirmiş ama.

Sn Fuat Namsoy; seçim çalışmaları nasıl gidiyor? Cumhurbaşkanı Eroğlu'na tam desteksiniz değil mi? Kutlu Evren ile geçtiğimiz gün bir yemek yemişsiniz, afiyet olsun.

Sn Fevzi Tanpınar; Telsim Genel Müdür yardımcısı olarak yoğunluğunuzu anlıyor ve çalışkanlığınızdan ötürü sizi kutluyorum. Yalnız şu sıralar hatlarda sorun var, yer yer Telsim çekmiyor, daha fazla bozulmadan bir el atın bu işlere.

Sn Hakan Dinçyürek; Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelip su konusunu konuştuğunuzu duydum, sahi mi? Nasıl geçti görüşme?

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Kalbi kırdıktan sonra gelen özür, doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir. İhtiyaç kalmaz.

PABLO NERUDA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları