Talat ne zaman aday olur?!

Yayın Tarihi: 22/04/15 07:41
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

* Yakın zamanda CTP-BG genel kurulu yapılacak, Talat parti başkanı olacak, yaşça büyük bir CTP'li vekil başbakan olacak ve bu hükümet sonuna kadar gidecek. Haaa hükümet değişikliği hiç mi olmaz; tabii ki olur; seçimleri Eroğlu kaybederse geniş tabanlı bir CTP-BG-UBP-UG hükümeti olur tabii neden olmasın. Ama erken seçim olmaz, gönlünüzü kaldırmayın. Talat, Serdar Denktaş'la iyi anlaşır.

** Şu an ikinci cumhurbaşkanı olmasından dolayı Devletin Sn Talat'a araç, şöför, makam ve bir takım görevliler, çalışanlar verdiğini biliyoruz, Talat aktif siyasete atılınca bu haklarından mahrum kalacak, hatta hatta şu an bile Sn Akıncı'ya yönelik halktan oy isteyen bir emekli cumhurbaşkanının aktif siyasete de bulaştığı, ve tarafsızlığını kaybettiği konuşuluyor. Talat beni yanlış anlamasın ama bunlara dikkat etmeli bence.

Sibel hanım seçimlerde başarısız oldu, evet bu doğru. Dün de kaleme aldım bu başarısızlıkta her ne kadar Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun sorumluluğu varsa aynı oranda Talat'ın da sorumluluğu olduğunu düşünürüm. Mustafa Akıncı dün Sn Talat'ı ziyaret ederek destek istedi ve Talat, Halktan Akıncı'ya destek vermeleri konusunda ricada bulundu. Umarım, Talat'ın Sibel hanıma destek konusunda halktan yaptığı rica gibi olmaz bu ricanın sonu ve halk Akıncı'ya destek verir.

Gelin görün ki ne CTP'nin ne de Talat'ın Siber konusundaki destek arayışı halktan gereken ilgiyi görmedi. Şimdi aynı destek Akıncı için olacak mıdır bekleyip göreceğiz.

"CTP Girne İlçe Yönetimi'nde yer alan Ahmet Gürol Ersun ve üye Murat Şenkul, Facebook üzerinden paylaştıkları fotoğraflara yazdıkları iletilerde; "Sayın Talat'la bugün gercekleşen görüşmemizden çıkan 2 ana başlık şu:

1- Büyük resme bakıldığında tüm CTP'lilerin Sayın Akıncı'yı desteklemesinin şart olduğu.

2- Kurultay da ADAY olduğunu net bir şekilde söylemesi" denildi.

Öte yandan bir diğer iletide ise "Sayın Talat ile az önce görüştük. Kurultay'da parti başkanlığına aday olacağını açık ve net bir şekilde bize ifade etti" denildi."

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/160586/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Yukarıda ki haberi dün Kıbrıs Postası sitesinde görünce şaşırdım. Talat, CTP kurultayında aday olacağını partililere açıkladı. Kendi kendime sordum, açıkçası Talat'a da içten içe kızdım ve söylendim; "henüz Özkan Yorgancıoğlu istifasını sunmadı, daha genel kurul konuşulmadı bile bu ne hırs" diye..

Talat'ın kurultayda aday olacağını birçok kimseden duydum, birçok CTP'li vekil de Talat'ın CTP'nin genel başkanı olmasına sıcak baktığını biliyorum, canlı yayında açıkladılar. Ama bunu hiç Talat'ın ağzından duymadım.

Konuyla ilgili dün Talat'la telefonda kısa bir konuşma yaptık; Talat " benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı. Olabilir mi böyle bir şey? Daha genel kurul açıklanmadı, partiden böyle bir talep gelmedi. Nereden çıktı bu durum. CTP Genel başkanlığına henüz adaylık gibi bir durumum yok, şu an benim konsantre olduğum konu seçimler" dedi.

Kendisine, internette kendisine yapılan ziyaretin, fotoğrafla birlikte sosyal medyada yayınlandığını ve adayım dediğinin ifade edildiğini söylediğimde ise "ben böyle bir şey söylemedim, onlar böyle söylemiş olabilirler, ben demedim ama" diyerek yanıtladı.

Talat'ın bana yaptığı konuşma bu yöndeydi; her iki türlü de olabilir tabii; Talat kurultayda aday olacağını kendisini ziyarete gelenlere güvenip söylemiş olabilir, ama o üyeler bu konuşmanın zamansız açıklanamayacağını akıl edemeyip sosyal medyada paylaşmış olabilirler, yine kendisini ziyaret eden partililer Talat'ın konuşmalarını yanlış anlamış olabilirler, ya da gönüllerinden geçen bu olabilir ya da Talat adaylık konusunda doğru konuşmuyor olabilir diyeceğim ancak akşam saatlerinde yine Kıbrıs Postası'na şimdilik adaylıkla ilgili bir gündemi olmadığını açıkladı. Talat'ın bu açıklamasına saygı duymak lazım.

TALAT NE ZAMAN ADAY OLUR?

Gelelim bu sorunun cevabına; Talat ne zaman aday olur. Bir kere Sn Talat'ı tanıyanlar bilir; Talat bazı şeyler garanti olmaksızın hareket etmez; başkanlık da buna dahil. Önümüzde işleyecek bir süreç var. 26 nisan sonrası ki bu 27 nisan tarihine tekabül ediyor; CTP-BG Parti meclisi toplanacak. Öyle tahmin ediyorum ki CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu bu toplantıda genel başkanlıktan istifasını sunacak ve erken genel kurul tarihi alınmasını talep edecek.

Eğer ki bunun hazırlığı önceden yapılmışsa 27 nisan gecesi erken genel kurul tarihi belirlenecek. O tarihe kadar Özkan bey başbakanlığı sürdürecek. Yeni başkanın ya da başkanların kim olacağı da belli olduktan sonra genel kurul yapılacak, ve yeni başbakanın hangi vekil olacağı üzerinde çalışılabilir bir vekil başbakan yapılacak.

Gelelim asıl işin püf noktasına. Aslında konu karmaşık gibi görünse de son derece basit.

SENARYO ŞÖYLE !!

27 nisan gecesi erken genel kurul tarihi belirlenecek; Talat gelecek olan baskılar sonucunda aday olacak. Ancak Yorgancıoğlu ekibinin de Talat'ın karşısına çıkaracağı bir başka aday var. Bu aday genç bir milletvekili. Kim olduğunu da günü gelince kaleme alacağım. Ben şimdi şu an kim olduğunu biliyorum.

Talat ve o genç vekil arasında yarış gerçekleşecek ve muhtemelen bu yarışı Talat kazanacak; yarıştan sonra ise Talat ile uyum içinde çalışacak ve söz dinleyecek bir vekil başbakan yapılacak. Ben bu vekilin de kim olduğunu biliyorum. Günü saati geldiğinde o ismi sizinle paylaşacağım. Hade bir ipucu vereyim, hatta hatta iki ipucu vereyim; Talat'ın karşısında rakip olacak genç vekil ile Talat'ın kazanması halinde başbakan yapılacak diğer vekilin de yaşadığı yerler adanın doğu ve kuzey doğusunda.

Biraz sabredin.

Erken seçim olur mu çok konuşuluyor yine; açıkçası ben erken seçim beklemiyorum. Hele hele Talat parti başkanı olduktan sonra hükümet daha uyumlu çalışır hale gelir.

TALAT AKTİF SİYASETE KATILINCA!

Tabii sıkça konuşulan konulardan da biridir. Şu an ikinci cumhurbaşkanı olmasından dolayı Devletin Sn Talat'a araç, şöför, makam ve bir takım görevliler, çalışanlar verdiğini biliyoruz, Talat aktif siyasete atılınca bu haklarından mahrum kalacak, hatta hatta şu an bile Sn Akıncı'ya yönelik halktan oy isteyen bir emekli cumhurbaşkanının aktif siyasete de bulaştığı, ve tarafsızlığını kaybettiği konuşuluyor. Talat beni yanlış anlamasın ama bunlara dikkat etmeli bence.

Sonuç olarak yakın zamanda CTP-BG genel kurulu yapılacak, Talat parti başkanı olacak, yaşça büyük bir CTP'li vekil başbakan olacak ve bu hükümet sonuna kadar gidecek.

Haaa hükümet değişikliği hiç mi olmaz; tabii ki olur; seçimleri Eroğlu kaybederse geniş tabanlı bir CTP-BG-UBP-UG hükümeti olur tabii neden olmasın.

Ama erken seçim olmaz, gönlünüzü kaldırmayın.

Talat, Serdar Denktaş'la iyi anlaşır.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Pişman değilim! Sadece dön bak arkana; ne için, nelerden vazgeçtin? Neler dururken, sen neyi seçtin…

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları