Erk: "Kabine değişmeli"

Yayın Tarihi: 23/04/15 07:44
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

*"TALAT'IN DÖNÜŞÜNÜN AVANTAJLARI ÇOK OLUR"

*"BAŞBAKAN DEĞİŞMEYEBİLİR"

*"AKINCI'YA KIRGINLIKLARIMIZ GEÇMEDİ"

*"AKINCI AÇIK ARA KAZANMAYACAK"

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile dün Genç TV'de buluştuk ve hayli önemli konuları konuştuk. Erk'i ne zaman CTP'nin yol haritasını öğrenmek istesem o zaman konuk alırım. Kutlay beyin kendine has bir üslubu ve olup bitenleri yorumlama ve olup biteceklerini anlatma şekli vardır. Bunu iyi okuyabilirseniz her şeyi öğrenmiş olursunuz.

Konu haliyle Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun istifasının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine geldi, daha doğrusu ben konuyu oraya getirdim.

Kutlay bey son derece soğuk kanlı ve toparlayıcı bir üslupla değerlendirdi bu durumu "Özkan bey istifa edecek diye bir durum henüz ortada yok, 27 nisan günü parti meclisi toplanacak ve yaşanan bu gelişmeleri değerlendirecek. Erken kurultay yani olağanüstü kurultay kararı da değerlendirilecek. Özkan bey nasıl bir karar alacak ne açıklayacak bunu hep birlikte oturup soğuk kanlılıkla değerlendireceğiz, bu parti meclisinde değerlendirilecek. Ancak şunu da söylemem gerekir ki Sibel hanımın başarısız olması bir tek genel başkana bağlanamaz, ortada genel bir başarısızlık vardır; "genel başkanın bu ikinci başarısızlığıdır deyince bu cevabı verdi", mesele bundan gerekli dersleri çıkarıp bir an önce toparlanmaktır, CTP bunu hızlı bir şekilde yapacak. Evet bazı şeyler değişmeli mi değişmeli, değişecek de" diye devam etti.

"TALAT'IN DÖNÜŞÜNÜN AVANTAJLARI ÇOK OLUR"

Son günlerde hayli tartışma konusu olan Talat'ın CTP genel Başkanlığına dönüş öyküsünü sordum ve son durumla ilgili gelişmeleri sordum; Erk "Talat'ın henüz böyle bir talebi yok, bu konu daha önce de gündeme geldi. Olur da Sn Talat'ın böyle bir talebi olursa buna elbette ki sıcak bakılır. Ben daha önce Talat ile çalıştım, bilgisi, tecrübesi karizması son derece yerinde bir isim, elbette ki avantajları daha fazla olur. Gelecek pazartesi parti meclisi toplanacak, bu konularda konuşulacaktır diye tahmin ediyorum. Başka isimler olacak mı bilmiyorum ama Talat'ın CTP'nin daha iyi günlere gitmesi için son derece önemli bir isim olduğunu düşünürüm. Bu konular 27 nisandan sonra daha netleşecek" dedi.

"BAŞBAKAN DEĞİŞMEYEBİLİR"

Madem ki kurultayı konuşuyoruz yeni başbakanın kim olacağını da sordum, ben tabii peşi sıra sorular sormaya devam ettim. Kutlay bey sorularınıza soğuk kanlılıkla cevap veren ve gerçek düşüncelerini pek yüzüne yansıtmayan politikacılardan biri. İlla ki zorlayacaksınız. Yeni başbakan konusunda "bizim amacımız kim başkan kim başbakan oldu meselesi değildir. Asıl mesele partinin daha iyi noktalara nasıl taşınacağı meselesidir. CTP'de tabii ki lider önemlidir ama liderin ötesinde kolektif çalışan bir partiye ihtiyacı vardır. Ferdi bey de Talat da kolektif çalışmaya çok önem verirdi. Bu nedenle başbakan değişebilir de değişmeyebilir de. Parti meclisi toplantısı ve sonrasında tüm bunlar netleşecek".

"KABİNE DEĞİŞMELİ"

Genel sekreter olarak hükümetin çalışmasını ve uyumunu sordum, kabinenin değişip değişmemesi gerekliliğini sordum; "hükümette ki uyum arzulanan yerde değil ama hükümeti bozmamızı gerekecek noktalarda değiliz. Yani hükümet bozulsun da erken seçim olsun gibi bir noktaya hala ulaşmadık. Gerekirse tabii ki erken seçim yapılabilir ama unutmayın ki bu halk da erken seçimlerde, seçimlerin sıkça tekrarlanmasından rahatsızdır, yorgundur. Kabineye gelince; elbette ki bakanlıklar uyum içinde çalışıyor ama daha iyi çalışmaları için, o koltuklara bu işleri daha iyi yapacak birileri getirilmeli diye düşünüyorum, bu benim şahsi fikrim. Kabine değişmeli mi diye sorarsanız evet değişmeli" dedi.

"AKINCI'YA KIRGINLIKLARIMIZ GEÇMEDİ"

Seçimlerde CTP'nin Akıncı'yı aktif destekleyeceğini ve bu konuda gerek CTP'nin gerekse tabanın bu yönde hareket edip etmeyeceğini bununla birlikte ne Talat'ın ne de CTP'nin kendi adayına bile seçim kazandıramadığını hatırlattım; "evet ne yazık ki kendi adayımıza seçim kazandıramadık ama bunun birden çok sebebi var, bununla ilgili nerede nasıl yanlış yaptığımızı araştırıp bulacağız, Sibel hanım kesinlikle iyi bir adaydı, bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ama olmadı. Sn Akıncı'ya gelince, bu sonuçta parti kararıdır. CTP olarak Akıncı'yı destekleme kararı aldık ve ben buna uyacağım. Ama CTP'lilerin hepsi uyar mı bilemem. Unutmayın ki CTP tabanı Akıncı'ya ve onu destekleyen zümreye hala kırgındır. Seçimden önce eleştiriden de uzak aşağılama diyebileceğiniz davranışlara maruz kaldık. Gerek ben, gerek adayımız gerekse tabanımız Akıncı ve taraftarlarınca hayli kötü sözlere maruz kaldı. Ancak biz ideolojik olarak, ideolojileriz uyuştuğu için, çözüm ve barış misyonuna sahip olduğu için Akıncı'yı destekleyeceğiz. Taban böyle davaranacak mı doğrusu bilemiyorum çünkü Akıncı ve yanındakilere karşı kırgınlığı vardı; söylene onca söz ve aşağılamaları ben hala unutmadım, öyle sanıyorum ki CTP'lilerde unutmadı."

"AKINCI AÇIK ARA KAZANMAYACAK"

Bundan yola Akıncı'nın bu seçimleri kazanıp kazanmayacağını sordum; Erk " kazanamama ihtimali tabii ki var, sonuçta CTP ve birçok sivil toplum örgütü açık destek veriyor ama şunu söylemem de fayda var ki öyle sanıldığı gibi açık ara bir yarış olmayacak bu. Derviş Eroğlu iyi bir politikacıdır ve tüm kırgınların gönlünü almak için çok iyi çalışıyor, bu nedenle Derviş beyinde bu seçimi kazanma şansı var".

*****************

YDÜ'DE KARNAVAL COŞKUSU "10 BİN ÇOCUK"

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, belediyeler, birçok paydaşın desteği ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde dün oldukça başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi. 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Kıbrıs Çocuk Karnavalı 2015' etkinliğinin daha ilk gününde 10 binin üzerinde çocuk biraraya gelerek eğlenme fırsatı buldu.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin başarılı isimleri arasında yer alan sevgili dostum Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ı aradım ve son derece ilgi çekici olan bu etkinlikle ilgili biraz bilgi aldım. Savaşan'ın Atatürk aşığı biri olduğunu bildiğimden kısa bir de mesaj vermesini istedim. Savaşan , Türk milletinin, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak milli mücadele ve bağımsızlık konusundaki kararlılığını gösterdiğini söyleyerek, TBMM'nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan'ı, ülkemizin ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasını saygı ile selamlıyorum" dedi.

"Ülkemizin dört bir yanındaki okullarımızdan gelen çocuklarımız ile birlikte 23 Nisan'ı kutlamanın mutluluğunu yaşadık. Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel'in inisiyatifi ile şehrimiz özelinde ülkemize böylesi etkinliklerin yapılması için kazandırılan Park Near East'de yoğun bir katılım ile gerçekleşen Kıbrıs Çocuk Karnavalı'na ev sahipliği etmekten büyük bir gurur duyduk" diyen Savaşan "YDÜ'nün her zaman sosyal projelere destek olduğunu ve buna devam edeceğini ifade etti.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk karşı duruldukça bütün bütün devleşir, her türlü engel, büyümesi için ona bir vesiledir.

Balzac

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları