Şahali "Talat tek aday olmalı"

Yayın Tarihi: 08/05/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Mustafa Akıncı'nın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yaşanan küçüklü büyüklü krizler Sayın Akıncı'nın dün Ankara'da en iyi ve en üst düzeyde karşılanmasının ardından artık son buldu. Bu son derece sevindirici bir görüntü aslında , bu son derece sevindirici bir fotoğraf. Bugünden İtibaren artık Akıncı-Ankara gerginliğinden söz etmemiz mümkün değil, zaten böyle şeylerin de olacağına ben ihtimal vermiyorum. Her iki ülkenin de hem ileri gelenleri hem de devlet geleneği bu tür gerginliklere hem izin vermez hem de hoş karşılamaz. Zaten Türkiye'nin gerekse Kuzey Kıbrıs'ın birbirine olan bağlılığının şüphe götürmez bir gerçek olduğunu hepimiz biliyoruz.

Gündem ağır ağır iç meselelere doğru dönüyor; takdir edersiniz ki Ulusal Birlik Partisi'nin yaşadığı karmaşanın ötesinde daha yakın tarihte gerçekleşecek olan Cumhuriyetçi Türk Partisi kurultayı var. O kurultayda ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat şimdilik tek aday olarak görülüyor. Açıkçasını söylemek gerekirse ben Sayın Talat'a bir rakibin çıkacağını oldukça mümkün görüyordum .

Tabii ki dün yaptığım bir telefon konuşmasına kadar. Takdir edersiniz ki seçimler genellikle birkaç adaylı olur. CTP'de iktidara sahip olmak isteyen elbette ki birden fazla siyasi olacaktır diye düşünmüşümdür hep.

CTP Gazimağusa ilçe başkanı Erkut Şahali ile dün bir telefon görüşmesi yaptım, oldukça keyifli ve bol kahkahalıydı diyebilirim. Zaten Erkut bey ile birbirimize karşı hep iyi bir dost çerçevesinde sohbet etmişizdir. Erkut Şahali genellikle siyasi konularda öne çıkan isimlerden biri, ben bölgesindeki çalışmaları hakkında pek yorum yapamayacağım. Netice de uzak bölgelerde yaşıyoruz ancak parlamento çatısı altında bir milletvekili olarak her zaman gelecek vadeden ve kesinlikle parlamento çatısı altında hizmet vermesi gerektiğini düşündüğüm isimlerden biridir.

Dünkü telefon konuşmamızda aklıma gelmedi kendisine soramadım ama zaman zaman duyuyorum ilerleyen yıllarda belediye başkanlığına aday olacak diye ama Şunu da yeri gelmişken peşinen söyleyeyim. Şahali gibi insanlar, genç siyasiler parlamento çatısı altında olmalı ve ülkeye bu yerlerde hizmet etmelidirler.

Şahali ile yapmış olduğumuz telefon konuşmasında ilk önce birkaç şakalaşmanın ardından can alıcı birkaç soruyu kendisine sormayı istediğimi ilettim. Şahali "rahat ol televizyon ekranlarında söyleyeceğim şeyler de telefonda da konuştuklarımdır. Sıkıntı yok diye" karşılık verdi.

Ben de Şahali'ye ne olacak kurultayda Talat'ın karşısında aday mısın? bak açıkça bunu sana soruyorum dedim.

Şahali de bana "ben CTP'nin bir an önce huzur bulmasını isteyenlerden biriyim. Elbette CTP içerisinde bu huzuru sağlamak isteyenler olduğu gibi huzurun kaçmasını isteyenlerde var. Sayın Talat'ın 14 Haziran'da gerçekleşecek olan kurultayda tek başına aday olacağına inanıyorum . Bence doğrusu da budur. Unutma ki bu bir geçiş dönemidir. Bu dönem önemli bir ara verme dönemedir. İşte bu nedenle Sayın Talat kurultayda tek aday olmalıdır yani ben aday olmayacağım. Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak ülkeyi daha iyi bir vizyonla yönetmek bu ülkeye hak ettiği hizmeti verme zorunluluğumuz vardır, tekrar söylüyorum bu bir geçiş dönemidir bunun en sağlıklı ve en iyi şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Tabii bunun ardından dışişleri bakanlığı görevinde de adının geçtiğini de kendisine hatırlattım; cevap çok netti " sevgili dostum bugün mecliste de hep bir aradaydık, bunu konuştuk inan ki basında çıkan bir çok şey dedikodu. Bana hiç kimse dışişleri bakanlığı görevi teklif etmedi ederse de en klasik verilen cevabı sana da vereyim, tabii ki görevden kaçmam ancak henüz böyle bir teklif de yok" dedi ve ben hemen bir başka soru ekledim. Başbakanlıkta Tufan Erhürman'ın adı geçiyor, Önder Sennaroğlu'nun adı geçiyor hele hele dışişleri Bakanlığında sayın Kutlay Erk ile sayın Armağan Candan'ın adı geçiyor, bunları nasıl değerlendiriyorsun;

Erkut Şahali'nin cevabı yine net oldu "şu an kimseye böyle bir teklif götürülmüş değil, böyle bir durum ortada yok zaten Özkan bey de henüz bu görevi iade etmiş değil. Daha genel başkan istifasını vermiş değil, bu nedenle bu sorular sorular aslında ilerleyen zaman içerisinde cevabını bulacaktır" dedi.

Erkut Şahali'nin söyleminden özetle şunu anladım diyebilirim "kendisi 14 Haziran'da gerçekleşecek olan olağanüstü kurultayda aday değil ve öyle anlıyorum ki eğer Erkut Şahali aday değilse başka da birinin Talat'ın karşısında bir yarışa katılacağını sanmıyorum. Şahali'nin ifade ettiği gibi 14 Hazirandaki kurultayda Talat tek aday olarak çıkacak ve CTP tüm ülkeye CTP'nin bir bütün olduğunu, kavgalarını geride bıraktığını ve bundan sonraki süreçte güçlü bir vizyonla ülkeyi yönetmeye aday olduğunu anlatacak, göstermiş olacak. Tabii bu süreç Talat'ın illaki tüm bu yaşananlardan sonra başarılı olma zaruretini de gündeme getirecektir. Sayın Talat'ın CTP'nin kendisine sağlamış olduğu kayıtsız şartsız tam desteğin yükünün altında kalmaması ve hem CTP'ye hem de ülkeyi iyi şekilde yönetmesi, başarılı kılması sorumluluğunu ortaya çıkarıyor. Bu noktadan sonra sayın Talat'ın artık dinlenme değil ciddi anlamda yüksek performans sergilemesi gerekiyor. Olurda Sayın Talat bu performansı gerektiği gibi gösteremezse siyasete kötü bir şekilde veda etmek durumunda kalacaktır; bunu da iyi bilmesi gerekiyor.

****************

MASAL DÜNYASI ANTİKA GALERİSİ

Ülkemizin tanınmış işadamlarından Ali Üstel Girne'de oldukça kıymetli antika eşyaların sergisini ve satışını gerçekleştireceği Masal Dünyası Antika Galerisini meraklıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. 9 Mayıs Cumartesi günü saat 18:30'da açılışı gerçekleşecek Masal Dünyası Antika Galerisi'nin adresi ise Girne Hasoğuz Plaza no 9 Doğan köy yolu starling karşısı. Antika galerisi daha açılmadan meraklıların ilgi odağı olmuş durumda.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.

ŞEMS

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.