Peki yeni başkan nerede?!

Yayın Tarihi: 21/05/15 07:37
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Verdiği sözleri bir kulp bulup tutmaktan vazgeçen bir yönetici nasıl bu halka hizmet edecek. Sonuç olarak Serdar bey hem kendine hem partisine zarar vermiştir. Bilakis kendisine ve duruşuna zarar vermiştir. Herkes yaptığı hatalardan sorumludur ama siz ülke yönetmeye aday biri olarak tutmayacağınız sözleri vermeyecektiniz.

** Yeni vizyon, yeni siyaset, yeni DP ! Peki yeni başkan nerede?!

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın başbakan yardımcılığı ve diğer birçok bakanlık görevinden istifası yarın mecliste okunarak onanacak. Şimdi ne söylesem bak yine eleştirsin diye yazıyorlar diyecekler ama işin doğrusunu ve olması gerekeni yazıyorum.

Serdar Denktaş siyaseten son derece zor bir yola girdi. Ülke deki rakip siyasi partilerin dışında artık başka rakipleri de var ve bu aslında hem Denktaş hem de Demokrat Parti için iyi bir yazgı değil. Bana göre Serdar bey tam anlamıyla siyaseti bırakması gerekiyor; bunun iki sebebi var. Birincisi siyaseti hiçbir zaman toplum ve ülke menfaatine yapmadığı için bir diğeri de ona inanan kaç tane yakın dostu varsa göz göre göre harcadığı için. Hem de dostu dosta kırdırarak bunu yaptığı için. Artık yalnızca hükümette ki görevini değil, siyasette ki görevini de bırakması gerekiyor.

Demokrat Parti de iki yıla yakın hem partiyle hem de kendisiyle çalışma fırsatı bulmuş olmam, Serdar beyi yakinen tanımama da vesile oldu. Kesinlikle kötü biri olmadığını, insanları sevdiğini, koruduğunu teslim edebilirim, çok iyi pembe tablolar da çizebildiğini söyleyebilirim ancak her Serdar Denktaş sempatizanı Serdar beyin "aman bu benim yerime geçmesin, çok sivrilmesin korkusunu çalıştırana kadar" dünyalar iyisi bir parti başkanı, bir abi, bir dost olarak yanınızda görebilirsiniz.

Dediğim gibi taa ki "aman benim yerime geçmesin" korkusu çalıştığı anda sizi partiden atması için her yol mubahtır.

Çok yakın dostum, dert ortağımın belki de bu çirkin başkanlık kavgası yüzünden altı ay önce toprağa erkenden verdik gitti; rahmetli Bengü Şonya eğer biz yakın dostlarını dinleyip hiç uğraşmasaydı, yeni başlayan bu yaz akşamlarında sokaklarda yürüyüş yapıp hala küba purosu içiyor olacaktık.

İyi saatte olsun Kemal Öztürk, oğlu Münür Öztürk, Ahmet Cennet, Mustafa Mis, Erhan Arıklı ve benim aklıma gelmeyen daha bir çok yakın siyasi dostların siyaseten siyasetten silinmesi için Serdar bey üst düzey bir performans harcamıştır ve başarmıştır.

Eğer bu insanları harcamasaydı, bugün Ankara hükümetine kafa tutarken ve iç politikaya dönüp Kıbrıs Türk Milliyetçiliği propagandası ile en azından Demokrat Parti'nin siyaseten ömrünü uzatabilirdi. Ama bu şans artık kaçtı. Serdar beyin muhalefetteyken başka iktidara gelince partisinden uzaklaşan bir başka biri olduğunu bilmeyen var mı ?

İnsanların size inanması ve peşinizden gelmesi için en azından bir haklı nedeniniz kalmış olması lazım. Toplumun Serdar Denktaş için böyle bir nedeni kalmadığını düşünüyorum.

Açıkçası ben Demokrat parti ile Serdar Denktaş'ı da aynı görmüyorum; Serdar bey ayrı DP ap ayrı bir yapı haline dönüşmeye başladı. Bunun olması son derece demokratik ve önemli. Olur da bir gün Serdar bey siyaseti bırakırsa Demokrat Parti kendi iç dinamiklerinden yeni bir isim yaratıp halkı peşinden sürükleyebilir. Çünkü bugüne kadar Serdar Denktaş'ın partisiydi DP; şimdi kendi özgün kişiliğini kazanma şansı doğabilir. Bundan sonra yaşanacakları oturun bir izleyin.

Bunu da geçelim. Her parti kendi içinde dalgalanır dalgalanır durur. Bunlar siyasetin bir parçası işte. Asıl mesele bir parti Genel başkanının alenen verdiği sözleri tutmamasıdır. Yakın geçmişi bir hatırlayın. Serdar bey defalarca kez DP-UG birinci çıkmazsa hem genel başkanlığı bırakacağını hem de kabine de yer almayacağını açıklamıştı. Bu gerçekleşmediğin de kendisi şöyle izah etmişti "DPUG açısından baktığımızda ise partimiz oylarını %125 artırmış Genel Başkan olarak da partimize oy veren ve karma kullanan vatandaşlarımızın takdiri ile açık ara ile 1. Sırada seçimi tamamlamış bulunmaktayız. Gerek şahsıma gerekse partime halkımız tarafından verilmiş olan bu büyük sorumluluğu gözönünde bulundurarak, seçim içerisinde vermiş olduğum sözü yerine getirme imkanı elimde kalmamıştır. Halkımız tarafından bana verilen görevi ve parti birliğini devam ettirme sorumluluğumu sonuna kadar yerine getirebilmek maksadı ile Başkanlık görevini yerine getirme sorumluluğumu devam ettireceğimi bildirir, bu konuda partilimiz içerisinde varolan huzursuzluğu da gidermek adına kamuoyu ile "göreve devam" kararımı paylaşmak isterim".

Bildiğim kadarıyla CTP-BG açık ara birinci parti çıkmıştı; acaba diyorum Serdar başkana bunu biri söylememiş miydi ? CTP, DP'den iki kat oy almasına rağmen Serdar başkan buna da bir kılıf uydurmayı başarmıştı.

İşte bugün mecliste bir zamanlar ki başarısızlığın çöküşünü izliyoruz; istifa! Ne için bu istifa peki? Yeni vizyon yeni DP için mi? Benim bildiğim yenilik değişimle olur; peki Demokrat Parti de siyaseten Serdar beyin harcadıklarının dışında ve alkılşlayan ve DP'li olmayanların dışında değişen nedir?

SÖZ VERMEK KOLAY MI?

Şimdi DP-UG çıkarsaydı 16-17 vekil, bu ciddi bir rakamdır. O zaman anlardım Serdar başkanı. Halk hakikaten ciddi bir sorumluluk yükledi, bu adam devam etmeli derdi herkes. Amma siz her çıktığınız canlı yayında parti başkanlığından istifa edeceğinizi açıklarsanız, kabinede yer almayacağım sade bir vekil olarak devam edeceğim derseniz ve eğer soy ismi topluma mal olmuş bir siyasi efsanenin devamlılığını yürüten bir siyasetçi verdiği sözleri tutmamaya başlarsa işte sonuç istifa olur.

Verdiği sözleri bir kulp bulup tutmaktan vazgeçen bir yönetici nasıl bu halka hizmet edecek. Sonuç olarak Serdar bey hem kendine hem partisine zarar vermiştir. Bilakis kendisine ve duruşuna zarar vermiştir. Herkes yaptığı hatalardan sorumludur ama siz ülke yönetmeye aday biri olarak tutmayacağınız sözleri vermeyecektiniz. Kaldı ki ben zamanında yazdım da "ne diye istifa edeceksiniz vazgeçin bu tür konuşmalardan" diye.

Yapmanız gereken sözünüzü tutup istifa edip olağanüstü kurultaya gidip tekrar aday olmaktı. Ne olmasa parti elinizin altında, başka aday da çıkmazdı, yeniden seçilirsiniz.

Yeni vizyon, yeni siyaset, yeni DP ! Peki yeni başkan nerede?!

************

GÜNÜN SÖZÜ

Yerinde olmak isteyen o kadar kişi varken, senin defolup gitmen de ayrı bi marifet tabi...

Ceyhun Yılmaz

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları