CTP-UBP'den ilk gayrı resmi görüşme

Yayın Tarihi: 25/05/15 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

*UBP ile CTP arasında gayrı resmi temasların ve görüşmelerin başladığını öğrendik. Üst düzey bir UBP'li kaynağım bana bunu bizzat aktardı ve görüşmelerin detayıyla ilgili bilgi verdi. UBP; hükümete girme noktasında hevesli, bunu açıkça söyleyim.

*DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın son beş yıldır siyaseten CTP'ye ve zümresine verdiği zararlar ciddi boyuttadır. Yalnız CTP'ye değil; sırf Derviş Eroğlu makamda kalabilsin diye kendi partisine de verdiği zararlar ciddi boyuttadır.

*2010 cumhurbaşkanlığı seçimleri; Eroğlu-Denktaş ittifakı. Sonuç "Talat seçim kaybetti".

*2013 CTP-DP koalisyonu. Sonuç. "Ankara hükümeti ile uyumsuzluk, ekonominin dibe vurması, reformların uygulanamaması ve AK Parti Hükümetinin temsilcileri ve bakanlarıyla basın önünde yaşanan kavgalar".

*2015 cumhurbaşkanlığı seçimleri; Eroğlu-Denktaş ittifakı. Sonuç "Siber seçim kaybetti".

Şu tarih ne enteresandır da hep tekerrür eder. Neden tekerrür eder tarih diye düşündünüz mü hiç? Söyleyim; çünkü insanlar hep aynı hataları hatalarından ders almadan yaparlar da ondan. Yoksa tarih niye tekerrür etsin, niye tekrarlansın ki. Şimdi gelelim CTP'nin, Talat CTP'sinin kiminle koalisyon kuracağına. Konuyla ilgili hafta sonu nabzı tuttuk ve UBP ile CTP arasında gayrı resmi temasların ve görüşmelerin başladığını öğrendik. Üst düzey bir UBP'li kaynağım bana bunu bizzat aktardı ve görüşmelerin detayıyla ilgili bilgi verdi. UBP; hükümete girme noktasında hevesli, bunu açıkça söyleyim. Öte yandan Serdar Denktaş da keza hükümette kalabilmek adına gelebilecek tüm şartları kabul etmeye hazır. Zaten geçtiğimiz gün Denktaş'ın "DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, yeni dönemde kabinede görev almayarak, Mehmet Ali Talat ile birlikte yürütmeyi denetlemeyi ve daha verimli bir hükümet programı öngördüğünü açıkladı" http://haberkibris.com/serdar-denktas-talati-bekliyor-2015-05-23.html; açıklaması niyetinin "beni hükümette tut da ne istersen kabul" manasını taşıyor.

DENKTAŞ, TALAT'A VE CTP'YE NELER KAYBETTİRMİŞ

Siyaset çok ilginç bir yapıdır bunu söyleyelim. Siyasiler her gün kendisini siyaseten yok etme planı kuran bir başka siyasiyle aynı yatak da bile sarılarak uyuyabilecek hoş görüye sahip olabilir. İşte bu bağlamda Talat; Serdar Denktaş DP'si ile bir hükümet kurabilir mi? İlk bakışta tabii ki neden olmasın diyebilirsiniz; zaten Talat ile Denktaş eski dost değil mi? Gelin bir bakalım Talat'ın eski dostu Serdar Denktaş, Talat'a ve CTP'ye neler kaybettirmiş…

Tarih 18 Nisan 2010; KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Demokrat Parti 2006 yılında CTP tarafından hükümetten atılmasının acısını çıkarırcasına dönemin UBP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu'nu koşulsuz destekliyor. Hem de ne biçim bir destek. Yoğun geçen bir seçim propagandasının ardından Derviş Eroğlu KKTC Cumhurbaşkanı seçilir ve Talat evin yolunu tutar. İkinci Cumhurbaşkanı Talat bu güçlü koalisyon karşısında % 42.5 oy alabilmiş rakibi Eroğlu ise % 50,38 http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:2010_KKTC_CB_Sonu%C3%A7.png" oy alarak kıl payı da olsa birinci turda seçimi tamamlamayı başarır.

CTP-ÖRP'nin hükümetten gitmesi ile Sn Talat'ın seçim kaybetmesi arasında ben pek fazla ciddi bir ilişki kurmam. Önceki yazılarımda sağ oyların sol oylardan daha fazla olduğunu ifade etmiştim. Bunu son seçimlerde yine gördük. Sağ partiler koalisyon kurarken hala sol partiler koalisyon kurabilecek çoğunluğa sahip değiller. Hatta partilerin aldıkları oy oranlarına baktığınızda ne kadar ilginçtir ki 2010 yılında cumhurbaşkanlığı seçimleri ile benzerlik gösterir.

EROĞLU - DENKTAŞ İTTİFAKI

2010 yılında kurulan Eroğlu-Denktaş ittifakı gelin görün ki bugüne kadar son seçimlerde de devam etmiştir. UBP'nin bölünmesi oyların DP'ye kaydırılması hep bunlar, Eroğlu-Denktaş ittifakının sarsılmaz bütünlüğü ve bağlılığına dayanarak yürütülüyor.

Bakınız 2010 yılına geri dönelim. DP Genel Başkanı Denktaş'ın Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yaptığı keskin destek açıklaması "DP Genel Başkanı Denktaş, Demokrat Parti'ye gönül veren partililerinden, Kıbrıs Türkü'nün devletine ve egemenliğine sahip çıkacak bir anlaşma istediği mesajının tüm dünyaya duyurulması için Dr. Derviş Eroğlu'na güçlerinin son damlasına kadar aktif destek vermelerini istedi. Serdar Denktaş'a bunun için söz veren Partililer ise net konuştu: Eroğlu ilk turdan kazanacak." http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/35091

ve seçim sonuçları : Talat %42.5-Eroğlu % 50.38…

CTP GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARMALI

Elbette ki CTP-BG Parti Meclisi aldığı ve alacağı kararları CTP yönetimi dikkate alıp uygulamak durumunda, buna herkes saygı duyacak ama Talat'a seçim kaybettiren bir ekiple koalisyon sevdasına düşmek ya da bu yönde heves etmek, denemek, teşebbüs etmek adını ne koyarsanız koyun geçmişine yönelik yapılmış bir vefasızlık gibi geliyor bana. Bu hata yakın geçmişte yapıldı, DP ile bir hükümet kuruldu. Hem de Talat'ın yüksek sesle itirazlarına rağmen, şimdi bu yanlışa devam mı edilecek?

DENKTAŞ, CTP'YE ZARAR VERİYOR

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın son beş yıldır siyaseten CTP'ye ve zümresine verdiği zararlar ciddi boyuttadır. Yalnız CTP'ye değil; sırf Derviş Eroğlu makamda kalabilsin diye kendi partisine de verdiği zararlar ciddi boyuttadır.

*2010 cumhurbaşkanlığı seçimleri; Eroğlu-Denktaş ittifakı. Sonuç "Talat seçim kaybetti".

*2013 CTP-DP koalisyonu. Sonuç. "Ankara hükümeti ile uyumsuzluk, ekonominin dibe vurması, reformların uygulanamaması ve AK Parti Hükümetinin temsilcileri ve bakanlarıyla basın önünde yaşanan kavgalar".

*2015 cumhurbaşkanlığı seçimleri; Eroğlu-Denktaş ittifakı. Sonuç "Siber seçim kaybetti".

Uzun uzun yazarım, dahasını yazarım, çok şey yazarım, gerek yok anlatmak için CTP-DP uyumsuzluğunu. Bu ülkenin refaha, güven içine bir yaşama, ekonomik kalkınmaya ve Türkiye ile uyum içinde ilişkilere ihtiyacı var. Şu an tüm bunlardan uzağız. Talat bu saydıklarımı yapmak için CTP'nin başına aday oldu. Kazanacak da; bu görevde başarılı olabilmesi için uygun koşulları hazırlaması ve uygulaması gerekiyor. Bunu Serdar Denktaş ile yapması mümkün değil. Bugüne kadar mümkün olmadığını gördük. Ankara Hükümeti ile ciddi sorunları ve uyumsuzluğu olan bir siyasi kanatlarının altına alıp koalisyon kuracaksa Talat; bilecek ki en fazla bir yıl içinde erken seçime götürüp de seçilmiş bir başbakan olma hayallerini kendi elleriyle UBP'ye teslim edecektir.

Yazının başında dedik ya tarih tekerrürden ibarettir, çünkü insanlar aynı hataları yaparlar sıkça. İşte Talat zamanında Özkan Yorgancıoğlu'nun başkan olduğu dönemde kendisine ve Ankara'ya inat CTP-DP hükümeti kurulmuşsa ve bugün bu hükümet fiziken ve manen çökmüşse, bir yıl sonra da aynı çöküntü siyasal anlamda CTP'ye olacaktır. Buna izin vermemeli hiçbir CTP'li.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Erkekleri ayrılık, kadınları ise ayrılıktan sonraki süreç acıtır; çünkü beklemek sadece kadınlığa verilmiş en büyük cezadır!

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.