Galanos, Arter'in ayağına geldi

Yayın Tarihi: 19/06/15 07:40
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

*Olaya bir de başka boyuttan gelin bakalım. Galanos dediğimiz Türk düşmanı adam, söz de dediği Mağusa Belediye Başkanı makamının ayağına gelmiştir. Hem de bissi kediler gibi, dut yemiş bülbül gibi, kuyruğunu kıçına saklamış kediler gibi, o sözde dediği Mağusa Belediye Başkanı'nın ayağına geldi ve Mağusa'nın gerçek ev sahibi, seçilmiş bir belediye başkanı ona Hoş geldin dediğinde karşılık olarak teşekkür etmek zorunda kalmadı mı? Neden olaya bir de bu boyutuyla bakmıyoruz?!

* Bir yere varır ya da varmaz, hızlanan bir çözüm süreci var ve nasıl ki bir zamanlar Merhum Denktaş Bey ile Klerides yakın arkadaştılar, şimdi bu yakın dostluğu Akıncı ile Anastasiades kurmaya çalışıyorlar. Slovak büyükelçisinin Galanos'u bu organizasyona getirmesi büyük hataydı, ben de bu görüşteyim ama Arter'in bu olayda bir suçu kabahati suçu yok.

İsmail Arter'i en iyi tanıyan inanlardan biriyim. Ne Türklüğünden şüphe derim ne de Müslümanlığından. Ne de ülkesine ve değerlerine olan bağlılığından şüphe ederim. Bir tartışmadır aldı başını gidiyor. Öyle anlıyorum ki Arter'e ciddi haksızlık yapılıyor. Galanos diye bir adam, sözde Maraş Belediye Başkanı. Kelime anlamıyla bir Türk düşmanı, biraz da yaşını almış bir bey amca. Artık evinde oturup torun bakması gereken tiplerden biri. Her fırsatta Türkleri aşağılayan bir havası ve söylem tarzı olduğunu biliyoruz.

Slovak Büyükelçisi Oksana Tomova organize ettiği bir etkinlik yapılıyor önceki gün Gazimağusa bölgesinde. Bu etkinlikten Dışişleri bakanlığımızın külliyen haberi var, Galanos'un geleceğinden de ve Galanos'un geleceğini Slovak büyükelçisi hanım efendi İsmail Arter'e söylüyor. Arter bu durumdan duyduğu rahatsızlığı ve Galanos'un konuşma yapmasını istemediklerini, Kıbrıs Türk Halkı'nın bu konuda oldukça hassas olduğunu ve Galanos'un yanlış konuşmalar yapması halinde yapılacak etkinliğin kimseye bir fayda getirmeyeceği hususunda net bir dille uyardığını bana söyledi.

Arter " Galanos ile ilgili kaygılarımı ve endişelerimi Slovak büyükelçisine aktardım ve bana bu konuda asla bir suiistimal olmayacağını söyledi. Hatta konuşma yapmaması konusunda elçiyi Ersan Saner ve Arif Albayrak'la aramızda verdiğimiz bir ortak kararla da uyardım. Bu konuda da büyükelçi tamam dedi ve sonrasında kürsüye çağırıp konuşma yaptırdı. Ama gelin görün ki Galanos halkımızı rencide edecek hiçbir kelime kullanmadı. Olayın genelinden ben rahatsızlık duydum, bunu açık bir dille söylüyorum ama unutulmaması gereken bir başka konu daha var ki şu an halkın yüzde 60 desteğini alarak seçilmiş ve müzakereleri yürüten bir cumhurbaşkanımız var. Rum lider Anastasides ile tiyatroya gidiyor ve sosyal zaman geçiriyor. Bu yadırganacak bir şey olmadığı gibi yakında Mağusa'daki etkinliklere da katılacaklarını biliyoruz, napalım şimdi Anastasiades'e Mağusa'ya gelmesin mi diyelim" dedi ve uzun uzun örnekler vererek anlatmaya devam etti.

Son derece önemli bir noktaya temas etti İsmail Bey. Rum lider Anastasiades dediğim adam en büyük EOKAcılardan biri değildir de nedir. Her fırsatta anlaşma istemeyen ve işi yokuşa süren Rum siyasilerden biri değil midir? Peki ne yapsın şimdi Türk liderliği, görüşmesin mi, çözüm sürecini kapatsın mı?

Dahası yakın tarihimize baktığımızda Rumların binlerce masum Türkü katlettiğini bile bile ortak bir yaşam oluşturmaya çalışmıyor muyuz şimdi ve yıllardır. Peki neden o zaman bu işi kapatıp herkes evine demiyoruz.

Rum yönetimi, Kıbrıslı Türkleri her zaman hakir görmüştür. Gelin görün ki Türkiye Gümrük birliği anlaşmasından ötürü Rum tarafıyla ticari ve sportif alanlarda işbirliği yapabilmektedir. vatan haini mi oldu peki Türkiye şimdi? Tabii ki hayır, dünya gerçekleri var, bunu elbette ki normal karşılamalıyız.

Zaman aynı yerde kalmıyor, herşey değişiyor, koşullar değişiyor. Yıllarca savaşan toplumlar birlikte yaşamasını da öğreniyor, bunu aksini düşünmek meseleyi kan davasına dönüştürür sadece.

Galanos, Arter'in ayağına geldi

Olaya bir de başka boyuttan gelin bakalım. Galanos dediğimiz Türk düşmanı adam, söz de dediği Mağusa Belediye Başkanı makamının ayağına gelmiştir. Hem de bissi kediler gibi, dut yemiş bülbül gibi, kuyruğunu kıçına saklamış kediler gibi, o sözde dediği Mağusa Belediye Başkanının ayağına geldi ve Mağusa'nın gerçek ev sahibi temsilen seçilmiş bir belediye başkanı ona Hoş geldin dediğinde karşılık olarak teşekkür etmek zorunda kalmadı mı? Neden olaya bir de bu boyutuyla bakmıyoruz?!

Ha amaç Arter'i dövmek ya da dövdürmek ise bu tür davranışlar toplumun genelinde itibar görmez. Ne ile neyi satın almaya çalıştığımızın farkına varmamız lazım.

Partiler bissi kedi oldular

Hele hele partilere ne demeli bu konuda kimse elini suya sabuna karışmasın aman bana da biri laf söylemesin ben hem çözümcü, hem Rumcu görüneyim hem milliyetçi olup mangalda kül bırakmayım modunda zavallı bir politik davranış içindedirler.

Zavallı Galanos kim ev sahibi olan biz kim? Büyük olan, erdem sahibi olan, bu adanın gerçek sahibi olan biz Kıbrıslı Türkleriz, başkası değil, Galanos gibi zavallılar değil.

İsmail Arter yaşanan bu olaydan son derece üzüntü duydu ama yanlış yapmadığının farkında ve bilincinde. Orada yalnızca Arter yoktu, başka vekiller ve temsilciler de vardı. Slovakya Büyükelçiliği bir evvelden iki toplumu bir araya getirme konusunda aktiviteleri zaten sürekli yapıyor.

Bir yere varır ya da varmaz, hızlanan bir çözüm süreci var ve nasıl ki bir zamanlar Merhum Denktaş bey ile Klerides yakın arkadaştılar, şimdi bu yakın dostluğu Akıncı ile Anastasiades kurmaya çalışıyorlar. Sloavakya Büyükelçisi'nin Galanos'u bu organizasyona getirmesi büyük hataydı, ben de bu görüşteyim ama Arter'in bu olayda bir suçu kabahati suçu yok.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur.

HZ MUHAMMED SAV

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.