Erk: "Başbakan Kalyoncu olmalı"

Yayın Tarihi: 24/06/15 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

*"Bakanlar, Maliye Bakanı'nın memuru mu?"

*"Koalisyona muhtemelen DP ile devam edilir"

*"Başbakan Kalyoncu olmalı"

*Erk: "Hiçbir bakanın savurgan olmasını tabii ki bende savunmuyorum ama eğer bir bakanlığın bütçesine konmuşsa gerekli para, rakamlar oradaysa ilgili bakan ülkeye hizmet edebilme anlamında bütçesini kullanabilmelidir. Siz diyemezsiniz bir bakana zamanında şunu söyleseydin, bunu belirtseydin, şimdi olmaz, ödenemez diye. Bakanlar, Maliye Bakanı'nın memuru mu?"

*Erk: "DP ile sıkıntılarımız olmadı değil, hükümet ettiğimiz dönemlerde çeşitli zararlarda gördük diyebilirim. Ancak öyle tahmin ediyorum ki koalisyona Demokrat Parti ile devam edilecek. Başbakanın belirlenmesinin ardından koalisyon görüşmelerine geçilecek. İlk önce şu an halen ortağımız olan Demokrat Parti ile görüşülecek. Anlaşılabilirse, DP ile devam edilir diye düşünüyorum. Tabii bunun elbette ki koşulları olacaktır. Bir kere yeni hükümet programımızın kabulü, DP'nin kabinesinde hangi kişileri bakan yapacağını bilme isteğimiz olacaktır, haliyle onlarında bunu bilme isteği olabilir. Geçmiş dönemdeki sıkıntıların bir daha yaşanmaması için gerekli şartlar konulacaktır".

*Erk: "Vallahi parmağımın arkasına saklanmayacağım ne yalan söyleyim, ben yeni başbakanın Ömer Kalyoncu olmasını istiyorum ve Ömer beyi destekliyorum".

CTP-BG'nin eski Genel Sekreteri Kutlay Erk ile dün Genç TV'de buluştuk ve hayli önemli konuları konuştuk. Erk'i ne zaman CTP'nin yol haritasını öğrenmek istesem o zaman konuk alırım. Kutlay Bey'in kendine has bir üslubu ve olup bitenleri yorumlama ve olup biteceklerini anlatma şekli vardır. Bunu iyi okuyabilirseniz her şeyi öğrenmiş olursunuz.

Yine formundaydı desem yeridir. Geçmiş döneme ait zor anları ve mutsuzlukları olup olmadığını sordum. "elbette ki var, zor bir dönemdi" diye yanıtladı.

CTP-BG Eski Genel Başkanı ve halen Başbakan olan Özkan Yorgancıoğlu ile parti yönetimi arasında, bunu daha doğru söyleyecek olursak Hükümet ile CTP arasında birçok konuda ters düşmeler yaşandığını anlattı Kutlay Bey ve ekledi; "Biz Hükümete konularla ilgili vizyonumuzu ve yol haritamızı hatırlatırız, hükümet elbette ki bizi dinleyecek değil ama hata yaptıkları zaman bunun faturası şüphesiz CTP'ye çıkacaktır, çıkmıştır."

"Asgari ücrette olmayacak sıkıntılar yaşandı"

Bir örnek verin mesela dedim; "örneğin asgari ücretin belirlenmesi konusu" diyerek söze başladı. Seziyorum konu Maliye Bakanı Mungan'a gelecek bir şekilde. Erk "asgari ücret konusunda yanlış davrandı hükümet. Biz işçi sınıfını savunan bir partiyiz, işçi haklarının korunmasını savunan bir partiyiz. İki lira az mı olsun fazla mı olsun günlerce aylarca tartışıldı bu konu, en sonunda bizim olmasını istediğimiz rakamlardan daha iyi oldu belki ama hükümetin tavrı bu yönde değildi" dedi ve sıkıntıları uzun uzun anlattı.

"Bakanlar, Maliye Bakanı'nın memuru mu?"

Bu örneğin üzerine kabinede ki neredeyse tüm bakanların Maliye Bakanı Mungan ile iyi geçinmediğini söyledim Kutlay Bey'e; ben bunu söyledim ya nasıl hükümet ediliri inanılmaz iyi anlattı, tarif etti diyebilirim.

"Hiçbir bakanın savurgan olmasını tabii ki bende savunmuyorum ama eğer bir bakanlığın bütçesine konmuşsa gerekli para, rakamlar oradaysa ilgili bakan ülkeye hizmet edebilme anlamında bütçesini kullanabilmelidir. Siz diyemezsiniz bir bakana zamanında şunu söyleseydin, bunu belirtseydin, şimdi olmaz, ödenemez diye. Hayvancılara para yok ödeneme de yok denildi ilk önce, sonra hayvancı meclisin kapsına dayanınca bir yerlerden para bulundu ödendi. Bunu gören diğer alacaklılarda ayni yöntemlere başvurdu. Böyle hükümet edilmez. Ya paranız en başından yoktur ve ödemezsiniz, eğer sonradan bir yerlerden bulup ödeyecekseniz, yani demek ki para varmış da yine de ödemiyorlar dedirtecekseniz bunun bir anlamı mı kalır? Öyleyse neden mağdur ettiniz üreticiyi, neden bu kadar sıkıntı yaşanmasına izin verdiniz?. Bakanlar, Maliye Bakanı'nın memuru mu? " dedi ve Bakan Mungan'ı oldukça sert bir dille eleştirdi.

Kendi dışişleri bakanlığı dönemindeki bütçe sıkıntılarını ve kariyer diplomatlarının eksikliğini, olası bir anlaşma olması halinde açılacak büyükelçiliklere elçi, diplomat gönderecek diplomat bulamayacaklarını anlattı.

"Koalisyona muhtemelen DP ile devam edilir"

Kutlay beyle sohbetin sonuna doğru koalisyon ve yeni başbakan konusunu da konuştum. Düşünceleri ve temennileri oldukça netti.

"DP ile sıkıntılarımız olmadı değil, hükümet ettiğimiz dönemlerde çeşitli zararlarda gördük diyebilirim. Ancak öyle tahmin ediyorum ki koalisyona Demokrat Parti ile devam edilecek. Başbakanın belirlenmesinin ardından koalisyon görüşmelerine geçilecek. İlk önce şu an halen ortağımız olan Demokrat Parti ile görüşülecek. Anlaşılabilirse, DP ile devam edilir diye düşünüyorum. Tabii bunun elbette ki koşulları olacaktır. Bir kere yeni hükümet programımızın kabulü, DP'nin kabinesinde hangi kişileri bakan yapacağını bilme isteğimiz olacaktır, haliyle onlarında bunu bilme isteği olabilir. Geçmiş dönemdeki sıkıntıların bir daha yaşanmaması için gerekli şartlar konulacaktır. UBP'ye ile hala temkinliyim ama DP'nin insafına da kalmadığımızı söylemek isterim" dedi ve o söyledikçe bugün alabileceğim en iyi konuk Kutlay Erk'ti diye söylendim kendi içimden. Adam adeta olacak bitecek tüm yol haritasını anlatıyordu. Bunlar gizli konular değil zaten ama Kutlay beyin güvenilir ve inanılırlığı oldukça makuldür, bunu söyleyim.

"Başbakan Kalyoncu olmalı"

Son olarak yeni başbakanın kim olacağını sordum Kutlay Erk'e; bu soruma da çekinmeden net bir yanıt verdi; "Vallahi parmağımın arkasına saklanmayacağım ne yalan söyleyim, ben yeni başbakanın Ömer Kalyoncu olmasını istiyorum ve Ömer beyi destekliyorum. Sayın Talat ile Sayın Kalyoncu çok yakın birbirleri ile iyi anlaşan, birbirlerine kırılmayan iki yakın dostturlar aynı zamanda. Yani hem genel başkanlık hem de başbakanlığı iyi anlaşan iki dostun, iki yoldaşın son derece başarıyla yürüteceklerine inanırım. Bu nedenle Ömer beyin yeni başbakan olmasını son derece mantıklı ve memnuniyetle karşılarım" dedi ve uzun uzun değerlendirmesini yaptı.

Dün de yazdığım gibi en geç bu Cuma gününe kadar yeni başbakanın belli olacağını biliyoruz.

Evet, Kutlay Bey ile hayli uzun ve verimli bir söyleşi yaptık. Adeta hem ne olup bittiğini hem ne olup biteceğini net bir dille anlattı.

Bu haftadan sonrası oldukça önemli ve kritik bir sürecin başlangıcı olacak. Talat ve eğer olursa yeni Başbakan Sayın Kalyoncu, bu ülkeyi kin gütmeden, herkesi kucaklayarak yönetmeli ve refah düzeyini hızla artırmalıdır.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk karşı duruldukça bütün bütün devleşir, her türlü engel, büyümesi için ona bir vesiledir.

Balzac

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.