Talat, Türkiye'yi mi bekliyor?

Yayın Tarihi: 02/07/15 07:45
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

* UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün yerinde olsaydım peşinen "Ben CTP ile hükümet kurmam, seçimde görüşürüz" derdim ve CTP'yi DP ile karşı karşıya bırakırdım. Talat zaten UBP ile koalisyon kurmayacak, sadece UBP'yi Serdar Denktaş ile pazarlık için kullanıyor. Serdar Denktaş'a tavsiyem hiç bu oyuna gelmesin. Talat, UBP ile hükümet kurmaz.

* Talat'ın yeni hükümet programı hazırladığı gerekçesiyle bu iş bekletildi, uzatıldı. O bitti, partilerle görüşmeler başladı, dün öylesine bir gidip partiler ziyaret edildi. Talat herkese mavi boncuk dağıttı ama UBP'ye biraz daha fazla mavi boncuk dağıttı. UBP'li vekillerin bazılarıyla görüştüm, bu iş bitti gözüyle bakıyorlar. Halbuki ne bilsinler, Talat'ın DP ile pazarlık koşullarını ağırlaştırmak için bu oyunu oynadığını. İki sene önce de aynı oyun oynanmıştı.

* Sonuç olarak farkındaysanız uzadık sonra bu iş uzuyor, uzadık sonra uzuyor, problemler bekliyor, üretici bekliyor, alacaklı bekliyor, halk hizmet bekliyor, anladığım Talat da Ankara'yı bekliyor. Zira Türkiye ile tam uyumlu bir hükümete ihtiyacımız var….

En nihayet bir hükümet kurulacak, daha doğrusu alt tarafı bir hükümet kurulacak. Açıkçası ben bu hükümet kurma meselesini küçümsemeye başladım. Gereksiz bekleme, gereksiz bir uzatmalara oynama var. Bu çok açık belli. Sanki de Türkiye deki hükümetin kurulması bekleniyor. Özkan Bey istifa ediyor, Talat bekle diyor, Özkan bey istifa edeyim diyor, Talat biraz daha bekle diyor.

Talat'ın yeni hükümet programı hazırladığı gerekçesiyle bu iş bekletildi, uzatıldı. O bitti, partilerle görüşmeler başladı, dün öylesine bir gidip partiler ziyaret edildi. Talat herkese mavi boncuk dağıttı ama UBP'ye biraz daha fazla mavi boncuk dağıttı. UBP'li vekillerin bazılarıyla görüştüm, bu iş bitti gözüyle bakıyorlar. Halbuki ne bilsinler, Talat'ın DP ile pazarlık koşullarını ağırlaştırmak için bu oyunu oynadığını. İki sene önce de aynı oyun oynanmıştı.

Özgürgün başkan kalabilmek için!

Açık bir gerçek var ki olur da UBP hükümete girerse, karşısına kim aday çıkarsa çıksın Özgürgün'ün şansı daha fazla olacak. Yoksa herkes biliyor olası bir erken seçimde UBP'nin birinci çıkma olasılığı çok yüksek. Bunu beklemek yerine sayıca da fazla olan UBP neden tarihinde ilk kez ikinci ortak olmayı istiyor. Tüm mesele Hüseyin başkanın genel başkanlık endişesidir. Başka da bir şey değil.

Denktaş hükümeti istiyor

Denktaş'ın hükümete girme zorunluluğu var. Şu an Serdar Başkanı'n derdi Başbakan Yardımcısı olmak değil, hükümette kalarak ve hükümetin avantajlarını kullanarak olası bir erken seçimde grup çıkaracak vekil sayısını bulabilmek. Şu an için Serdar Bey'in tek derdi bu. Yeni bir hükümet programı hazırladığı ve partide yeni bir sinerji yaratma çabası olduğu doğru. Bu nedenle DP hükümette yer almak zorunda.

CTP'li vekiller UBP'yi istiyor

Yaptığım CTP içi tüm sondajlarda CTP'li vekillerin büyük bir kısmının Demokrat Parti ile hükümet kurmak istemediği yönünde. Şu an ki koalisyonda son çıkan yasaları bir yana bırakacak olursak, hükümetin gerek uzlaşı gerekse iş yapma konusunda sınıfta kaldığı herkesçe hem fikir olunan bir durum. CTP-DP evliliği hep huzursuzluk hep kavgayla devam etti, bakanlar kurum başkanlarıyla kavga etti, maliye bakanıyla kavga etti ve dahası. Bu nedenle CTP'li vekiller DP ile yeni bir koalisyona sıcak bakmıyor.

Talat, DP ile hükümet kuracak

Yanılırsam Sayın Talat'a Burcu Kebap'tan bir şiş kebap ısmarlarım ama yanılmayacağıma adım gibi eminim ki Talat bu hükümeti Serdar Denktaş ile kuracak. Talat'ın şu an parti içi de bir takım huzursuzlukları var bunu yarın ki yazımda geniş bir şekilde kaleme alacağım, ancak Talat'ın büyük ortak, daha çok söz sahibi olma isteğinden ötürü UBP gibi sayıca fazla olan bir parti ile geniş tabanlı bir istikrar hükümeti kuracağını düşünmüyorum.

Talat yanı başında kendisi kadar sesi çıkacak bir siyasi asla hazmedemez ve kabul edemez. Bu nedenle Demokrat Parti gibi sayıca hem az, iyi anlaşabileceği eski ve kadim bir dost ile bu iş elbette ki daha iyi yürüyecektir. Bu nedenle Demokrat Parti ile koalisyon kaçınılmazdır.

Reform hükümeti kandırmacası

Talat, Özgürgün'ü dünkü ziyaretinde reform hükümetine ihtiyaç var dedi. Reform hükümeti ancak geniş tabanlı ve Türkiye ile uyum içerisinde çalışacak bir koalisyonla olur. Bunun için en iyi seçenek elbette ki CTP-UBP hükümetidir ancak bu konuda Talat'ın yukarı da anlattığım sıkıntıları var.

AKP-MHP koalisyonu olursa

Öte yandan bazı kaynaklar AK Parti'nin olurda MHP ile koalisyon kurması halinde MHP'nin Serdar beyin soyadından dolayı CTP'nin DP ile hükümeti kurmasında öncü olabileceği dahi iddia edildi. İhtimal dışı vermiyorum bu dedikoduyu ama DP'nin hükümete devam edebilmesi için MHP'ye ihtiyacı yok kesinlikle Talat yeterli.

Özgürgün'ün yerinde olsaydım

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün yerinde olsaydım peşinen "ben CTP ile hükümet kurmam, seçimde görüşürüz" derdim ve CTP'yi DP ile karşı karşıya bırakırdım. Talat zaten UBP ile koalisyon kurmayacak, sadece UBP'yi Serdar Denktaş ile pazarlık için kullanıyor. Serdar Denktaş'a tavsiyem hiç bu oyuna gelmesin.

Talat, UBP ile hükümet kurmaz.

Sonuç olarak farkındaysanız uzadık sonra bu iş uzuyor, uzadık sonra uzuyor, problemler bekliyor, üretici bekliyor, alacaklı bekliyor, halk hizmet bekliyor, anladığım Talat da Ankara'yı bekliyor.

Zira Türkiye ile tam uyumlu bir hükümete ihtiyacımız var….

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Uzaktan seviyorum seni.. Kokunu alamadan, boynuna sarılamadan, yüzüne dokunamadan.. Sadece seviyorum.

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları