Talat'ın tercihi UBP!

Yayın Tarihi: 03/07/15 07:38
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

* CTP-BG Genel Başkanı Talat'ın UBP ile geniş tabanlı bir reform hükümeti kurmayı istediği, yine bununla birlikte CTP Parti meclisindeki vekillerin büyük bir çoğunluğunun da UBP ile hükümet kurulması noktasında birleştikleri yönünde. Parti meclisindeki eğilimin de UBP ile hükümetin kurulması yönünde olduğunu söyleyen kaynağıma göre parti tabanının ise Demokrat Parti'yi istediği ve UBP'den çekindiği yönünde.

UBP kanadından ise olası böyle bir hükümette UBP Genel Başkanı Özgürgün'ün hükümette görev almayacağı ve UBP Genel Başkanı olarak partiyi temsil edeceğini öğrenmiş bulunuyorum

*CTP ile UBP arasındaki vekil sayısının birbirine yakın olması nedeniyle beşer bakanlık alacak her iki parti de ve aynı zamanda Meclis Başkanlığı da UBP'ye verilecek. Başbakanlık-Maliye –İçişleri Bakanlığı gibi önemli bakanlıklar CTP'de kalırken, şu an DP'nin elinde bulunan bakanlıklara ek olarak bir de sağlık bakanlığı verilecek ve böyle bir hükümet kurulacak. Bu bilgi bana UBP'li bir üst düzey kaynağım tarafından bana verildi.

*Bir diğer pazarlık ise CTP: 6 –UBP: 4 bakanlık şeklinde. Bu formülde UBP'ye bir de Meclis Başkanlığı veriliyor ve bu şekilde bir denge kuruluyor. Bu bilgi bana CTP'li çok üst düzey bir kaynağım tarafından verildi.

CTP içerisindeki çok güvenilir ve Talat'a çok yakınlığı ile bilinen bir kaynağım son derece manidar bir istihbaratı bana ulaştırdı. Almış olduğum bilgilere CTP-BG Genel Başkanı Talat'ın UBP ile geniş tabanlı bir reform hükümeti kurmayı istediği, yine bununla birlikte CTP Parti meclisindeki vekillerin büyük bir çoğunluğunun da UBP ile hükümet kurulması noktasında birleştikleri yönünde. Parti meclisindeki eğilimin de UBP ile hükümetin kurulması yönünde olduğunu söyleyen kaynağıma göre parti tabanının ise Demokrat Parti'yi istediği ve UBP'den çekindiği yönünde. Buna göre bugün UBP ile sabah saat 10'da iki saat sürecek detaylı bir toplantı yapılacağını ve tüm konuların detaylı bir şekilde konuşulacağını biliyoruz zaten.

UBP kanadından ise olası böyle bir hükümette UBP Genel Başkanı Özgürgün'ün hükümette görev almayacağı ve UBP Genel Başkanı olarak partiyi temsil edeceğini öğrenmiş bulunuyorum. Zaten böyle bir durumda da Hüseyin beye yakışan da budur. Böyle bir durumda elbette ki Özgürgün'ün de yapması gereken doğru tavır budur. Özgürgün genç ve başarılı olabilecek bir genel başkandır benim gözümde. Yeter ki başkanlık yolunda doğru isimleri kabinesine alarak doğru güçleri etrafında toplasın.

18 haziranda yine CTP içerisinden elde ettiğim bilgileri Talat'a oldukça yakın kaynağıma sordum. Aynı tablonun hala geçerli olduğunu bana aktardı.

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/1/col/160/art/25074/PageName/KIBRIS_POSTASI

UBP İLE YAKINKLAŞMA

Öte yandan CTP'nin bir vekili görevlendirerek UBP ile temas kurduğunu hem UBP içindeki üst düzey kaynaklarımdan hem de CTP içindeki çok üst düzey bir kaynağımdan öğrenmiş bulunuyorum. Elde ettiğim bilgilere göre UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile görevlendirilen CTP'li vekil Özgürgün'ün yurt dışında olduğu bir sırada telefon iyen görüştü. Önceki günde yüz yüze bir görüşmenin gerçekleştiği bana söylendi.

Ortada iki senaryo var. Yani iki konu üzerinde pazarlık yapılıyor.

CTP-UBP BİRİNCİ PAZARLIK

CTP ile UBP arasındaki vekil sayısının birbirine yakın olması nedeniyle beşer bakanlık alacak her iki parti de ve aynı zamanda Meclis Başkanlığı da UBP'ye verilecek. Başbakanlık-Maliye –İçişleri Bakanlığı gibi önemli bakanlıklar CTP'de kalırken, şu an DP'nin elinde bulunan bakanlıklara ek olarak bir de sağlık bakanlığı verilecek ve böyle bir hükümet kurulacak. Bu bilgi bana UBP'li bir üst düzey kaynağım tarafından bana verildi.

CTP-UBP İKİNCİ PAZARLIK

Bir diğer pazarlık ise CTP: 6 –UBP: 4 bakanlık şeklinde. Bu formülde UBP'ye bir de Meclis Başkanlığı veriliyor ve bu şekilde bir denge kuruluyor. Bu bilgi bana CTP'li çok üst düzey bir kaynağım tarafından verildi.

Sonuç olarak Talat'ın da hükümet programının önce hazırlanması ve yeni hükümet için acele edilmemesi söyleminin ardında öyle tahmin ediyorum ki koalisyon çalışmaları ve pazarlıklarının hala devam ettiği gerçeği yatıyor.

TALAT NEDEN UBP'Yİ İSTİYOR ?

Elbette ki CTP-BG Parti Meclisi aldığı ve alacağı kararları CTP yönetimi dikkate alıp uygulamak durumunda, buna herkes saygı duyacak ama Talat'a seçim kaybettiren bir ekiple koalisyon sevdasına düşmek ya da bu yönde heves etmek, denemek, teşebbüs etmek adını ne koyarsanız koyun geçmişine yönelik yapılmış bir vefasızlık gibi geliyor bana. Bu hata yakın geçmişte yapıldı, DP ile bir hükümet kuruldu. Hem de Talat'ın yüksek sesle itirazlarına rağmen, şimdi bu yanlışa devam mı edilecek?

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın son iki yıldır siyaseten CTP'ye ve zümresine verdiği zararlar ciddi boyuttadır. Yalnız CTP'ye değil; sırf Derviş Eroğlu makamda kalabilsin diye kendi partisine de verdiği zararlar ciddi boyuttadır.

*2010 cumhurbaşkanlığı seçimleri; Eroğlu-Denktaş ittifakı. Sonuç "Talat seçim kaybetti".

*2013 CTP-DP koalisyonu. Sonuç. "Ankara hükümeti ile uyumsuzluk, ekonominin dibe vurması, reformların uygulanamaması ve AK Parti Hükümetinin temsilcileri ve bakanlarıyla basın önünde yaşanan kavgalar".

*2015 cumhurbaşkanlığı seçimleri; Eroğlu-Denktaş ittifakı. Sonuç "Siber seçim kaybetti".

Sonuç olarak dananın kuyruğu hafta sonu kopacak ve pazartesi günü CTP Parti meclisine kararını verecek. Talat'ın DP'yi istediği yönündeki düşüncelerim ve tezlerim Talat'a oldukça yakın bir kaynağımın her zaman verdiği ve asla beni yanıltmadığı bilgileriyle Talat'ın bu hükümeti UBP ile kuracağı yönünde.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Parmak uçlarıma hapsettim seni, dokunduğum her yerde seni hissediyorum, canım yanıyor..

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları