Yıl bitmeden parti hazır

Yayın Tarihi: 08/07/15 07:37
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

*Özersay parti kuracak, bunu da kamuoyunu hazırlayarak yapacak, yeni bir parti kurulması için şu an çalışmaları da sürdürüyor. Zaten halktan yüzde 22 oy almış bir adayın eve gidip oturmasını kimse bekleyecek kadar saf değil. Özersay'a yakın kaynaklar bana isim üzerinde son rötuşların yapıldığını söylediler.

* Yeni yol, ancak yeni yüzler ve yeni siyaset anlayışıyla mümkün" diyen Özersay "Toplumdaki nabzı tutmak için tüm kesimlerle tabi ki görüşeceğim ve görüşmekteyim de. Ancak bu, toplumun yeni, genç, dinamik ve eğitimli insanlarla yeni bir yol yürünmesi yönündeki talebine ters davranacağımız anlamında yorumlanmamalıdır. Kıbrıs Türk halkı, istişarelerimiz sonucunda böyle bir karar verirsek olası bir yeni yolu, yeni bir siyaset anlayışıyla ve yeni yüzlerle birlikte yürüyeceğimi çok iyi bilir." diyerek beklentiler yoğunlaşırsa yeni bir parti kurulacağını aslında açıklamasıyla ilan etmiş oldu.

* En azından şunu söyleyebiliriz ki Özersay'ın kuracağı parti özellikle sağ konjonktürde ciddi bir alternatif olacak. Özersay'ın alevi söndü diyenlere diyebilirim ki partinin ismi üzerinde son karalamalar yapılıyor ve bu parti yıl bitmeden ilan edilecek.

En başından beri Kudret Özersay'ın parti kurmasını savunanlardan biri oldum, bununla ilgili birkaç yazı da yazmışlığım vardır. Bunu Sayın Özersay'a ne zaman söylesem ya da bu konuda kendisine atıfta bulunsam net ve sert bir ifadeyle reddetmiştir. Perde gerisinde illa ki bir siyasi parti kurmanın olduğunu her zaman gözlemledim ve hissettim. Ben bunu kendisine her sorduğumda reddetmesinin perde gerisinde öyle sanıyorum ki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki verdiği mücadeleyi ve seçim kazanma stratejisini kötü etkileyebilme olasılığının olmasından kaynaklanmıştır.

Özersay'ın amacı cumhurbaşkanı seçilmek olsa dahi; öyle sanıyorum ki seçilse ya da seçilmese de parti kurmak her hâlükârda ikinci planda duruyordu. Özersay partileşme fikrinin bazı siyasi çevrelerce kötüye kullanılabileceğini bildiğinden her zaman bunu ilan etmekten, adını bile zikretmekten kaçındı.

Haksız da sayılmazdı; tahmin ettiği gibi de oldu. Gerek TDP gerekse CTP, Özersay'ın parti kurma kararlılığında olduğunu ve seçimleri buna alet ettiğini, samimiyetsiz olduğunu açıklamışlardır benim programlarımda.

Ben böyle düşünmüyorum ama dediğim gibi Özersay'ın parti kurma noktasında bir evvelden, hatta ve hatta bir önceki genel milletvekilliği seçimlerinde dahi bu fikri vardı. Kursaydılar bugün kuracakları kadar etkili olmazlardı diye düşünüyorum.

Özersay her ne kadar vizyona oy verdi vatandaş dese de büyük bir çoğunluğun aslında tepki oyu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu tepki oylarına da bir yerlerden başka rüzgarın da estiğini biliyorum.

Özersay parti kurmayacaktı demişti

Kudret Özersay seçimin ilk turunun haftasında basına yaptığı açıklamada parti kurma düşüncesinden uzak olduğunu net bir dille açıklamıştı "Toplumda güveni yitiren siyasiler gibi, seçim döneminde başka, bittikten sonra başka konuşmam! Bu seçime kazanmak için girdim, siyasi parti kurmak için değil demiştim. Bu sözümün arkasındayım! Bir başkası seçilirse müzakerecilik görevini kabul etmem demiştim, arkasındayım, oy yönlendirmeye kalkışmam demiştim bunun da arkasındayım... İkinci tura kalırsam da oy talep etmem demiştim. Bunun da arkasındayım".

Özersay sinyali verdi

"Yeni yol, ancak yeni yüzler ve yeni siyaset anlayışıyla mümkün" diyen Özersay "Toplumdaki nabzı tutmak için tüm kesimlerle tabi ki görüşeceğim ve görüşmekteyim de. Ancak bu, toplumun yeni, genç, dinamik ve eğitimli insanlarla yeni bir yol yürünmesi yönündeki talebine ters davranacağımız anlamında yorumlanmamalıdır. Kıbrıs Türk halkı, istişarelerimiz sonucunda böyle bir karar verirsek olası bir yeni yolu, yeni bir siyaset anlayışıyla ve yeni yüzlerle birlikte yürüyeceğimi çok iyi bilir." diyerek beklentiler yoğunlaşırsa yeni bir parti kurulacağını aslında açıklamasıyla ilan etmiş oldu.

Seçimlerden tam bir ay önce yani 26 Mart tarihinde Özersay parti kurar mı başlıklı uzun bir yazı kaleme almıştım. Yazılarıma dikkat ediyorum da şu sıralar kehanet havasında gözlemler yapıyorum. O yazıdan bazı dipnotları sizlerle paylaşıyorum.

Özersay parti kuracak mı?

Birçok kesimden bunu duydum; Özersay parti kuracak diye. Peki kuracak mı gerçekten sorusuna; yüzde 10'un üzerinde bir oy alırsa evet kuracak diye cevap verebilirim gönül rahatlığıyla. Ve Özersay yüzde 10 üzerinde bir oy alacak, buna herkes hem fikir. 26 Nisan'dan sonra Kudret Bey büyük olasılıkla parti kuracak. Çünkü sevgili dostlar 26 Nisan'dan sonra ülke de siyasi ortam yeni kaoslar doğuracak, bu birçok siyasi çevre tarafından bekleniyor. 2015 yılı içinde olmasa da çok yüksek ihtimal 2016 yılında yani gelecek yıl erken seçim gündeme şiddetli bir şekilde gelecek. İşte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iyi bir çıkış yakalayacak olan Özersay belki bu seçimi dördüncü sırada tamamlayacak ama gelecek yıl ki erken seçimlerde koalisyon ortağı ve başbakan yardımcısı olarak karşımızda duracak.

Buna ben kesin gözüyle bakıyorum. Uzun zamandır siyasette yaşanan körelme ve toplumun siyasilere olan güveninin yitirilmesi meselesi gündemdedir ve Özersay gibi bir adamın eğer yanına değerli isimleri ve finansı bulabilirse yeni ve iddialı bir partinin başındaki adam olarak aktif siyasette göreceğiz.

Sonuç olarak konuyu şuraya bağlayabiliriz; Özersay parti kuracak, bunu da kamuoyunu hazırlayarak yapacak, yeni bir parti kurulması için şu an çalışmaları da sürdürüyor. Zaten halktan yüzde 22 oy almış bir adayın eve gidip oturmasını kimse bekleyecek kadar saf değil. Özersay'a yakın kaynaklar bana isim üzerinde son rötuşların yapıldığını söylediler.

Parti kurmak ne ayıp ne çekinilecek bir şey, eğer daha iyi bir siyaset yapılacak ve bu ülke aydınlık günlere kavuşacaksa kurulsun tabii ki; hatta adı Yeni Yol Partisi olsun bence. Ancak bazı şeyleri toplumdan gizlemeden.

Kurulacak bu partinin arkasında Ankara var mı yok mu onu da zamanla göreceğiz? Herkes var diyor, belki de atılan bir çamurdur sadece. Kudret beye sorarsanız "ne Ankara'sı" diyecek ama seçim sahasında da Ankara yoktu, yoktu değil mi?!

En azından şunu söyleyebiliriz ki Özersay'ın kuracağı parti özellikle sağ konjonktürde ciddi bir alternatif olacak. Özersay'ın alevi söndü diyenlere diyebilirim ki partinin ismi üzerinde son karalamalar yapılıyor ve bu parti yıl bitmeden ilan edilecek.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Politikacılar bebek bezine benzer, değiştirilmezse kokmaya başlar.

Atakan Korkmaz

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.