DP'nin şansı hala çok yüksek

Yayın Tarihi: 09/07/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Kaynağım "UBP ile bir hükümet kurulacaksa 5-5 şeklinde bir koalisyon kurulacak, bu konuda bir anlaşmaya varıldı ancak UBP ile kurulacak mı dersen emin değilim!" dedi.
  • Yine aynı kaynağıma dayandırarak geçtiğimiz gün kaleme aldığım Talat'tan Ertuğruloğlu'na veto mu? Başlıklı yazımı bir kez daha teyit ettim. Bu yazımın ardından Tahsin Ertuğruloğlu'nun, Talat ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatan kaynağım, buzların kısmi de olsa eridiğini söyledi bana.

  • Kaynağımın verdiği bilgiye göre Talat'ın yalnızca Tahsin Ertuğruloğlu'nu değil Sunat Atun'u da veto ettiği ve bu iki ismin yer alacağı bir koalisyonu kabul edemeyeceğini ifade etti.

  • "Benden gününü saatini isteme ancak sana şu kadarını söyleyim ki Sn Talat ile Denktaş arasında gerçekleşen görüşmenin ardından Serdar beyin yüz ifadesi son derece rahattı. Sanki de istediğini almış ve birşeyleri bağlamış gibiydi" dedi.

  • Kaynağım bana son olarak Talat'ın dün gece yapılan ve bu gece yapılacak parti meclisi toplantısı sonrasında "ben UBP ile istedim, geniş tabanlı bir reform hükümeti iyi olurdu ama napayım taban istemedi" diyerek de bu işin içinden çıkabileceğini aktardı

Akşam saatlerinde yazımın başına oturduğumda gün içinde kulağıma çalınan dedikoduları bir kağıda not alıp parti içi istihbarat kaynaklarımı çeviririm hemen. Hani güvenilir kaynaklarımı merak edenler olur ya bazen, içiniz rahat olsun, kaynaklarımız ateşin başında duranlardandır; yani bilgiler en son bilgilerdir.

Gelelim son gelişmelere. Birkaç gün önce de CTP-BG Genel Başkanı Talat'ın UBP ile koalisyon kurmak istediğini ve ağırlıklı olarak da CTP Parti meclisinin bu yönde karar verme ihtimalinin yüksek olduğunu yazmıştım. Talat'ın geniş tabanlı bir hükümet kurulması noktasında çok ciddi bir söylemi olduğu da bana aktarıldı. Dün akşam gerçekleştirilen geniş katılımlı parti meclisi ve bu akşam gerçekleşecek parti meclisi toplantısında dananın kuyruğu kopacak. CTP içinde Talat'a yakınlığıyla bildiğim kaynağımın bana aktardığı bazı bilgiler şöyle;

UBP İLE 5-5 ANLAŞMASI DOĞRU

Birkaç gün önce basında da çıkan ve 6-4 şeklinde telaffuz edilen bakanlık paylaşımının yanlış olduğunu ve birebir yapılan görüşmede 5-5 formülünde bir mutabakata varıldığı söylendi bana.

Kaynağım "ubp ile bir hükümet kurulacaksa 5-5 şeklinde bir koalisyon kurulacak, bu konuda bir anlaşmaya varıldı ancak UBP ile kurulacak mı dersen emin değilim!" dedi.

UBP İLE NEDEN OLMAYABİLİR?

Yine kaynağım bana UBP ile olmama ihtimalinin masada olduğunu parti içinde UBP'ye karşı çok net bir duruş olduğunu anlattı.

Kaynağım "Sn Talat UBP ile geniş tabanlı bir reform hükümeti kurmayı istiyor. Bu konuda Talat'ı destekleyenler de var; ancak CTP'nin ülkeyi yönetme adına ortaya koyduğu bazı vizyonlar var, UBP'nin bunlara evet demeyeceğini düşünüyoruz. UBP sırf bakanlık alsın diye bu işe evet der ve CTP her ne derse desin onu yapar hükümette olmaya bakar mı işte bu birkaç gün içinde belli olacak. UBP'nin koşullarımızı kabul etmeyeceğiniz düşünüyorum" dedi.

TALAT İLE ERTUĞRULOĞLU GÖRÜŞTÜ

Yine aynı kaynağıma dayandırarak geçtiğimiz gün kaleme aldığım Talat'tan Ertuğruloğlu'na veto mu? Başlıklı yazımı bir kez daha teyit ettim. Bu yazımın ardından Tahsin Ertuğruloğlu'nun, Talat ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatan kaynağım, buzların kısmi de olsa eridiğini söyledi bana.

TALAT, Sunat Atun'U DA VETO ETTİ

Kaynağımın verdiği bilgiye göre Talat'ın yalnızca Tahsin Ertuğruloğlu'nu değil Sunat Atun'u da veto ettiği ve bu iki ismin yer alacağı bir koalisyonu kabul edemeyeceğini ifade etti.

UBP'DEN İLGİNÇ TEKLİF

Ulusal Birlik Partisi'nin Ekonomi ve Enerji bakanlığını ısrarla talep ettiğini ve buna karşılık başbakan yardımcılığından dahi vazgeçebileceğini önerdiğini ancak Talat tarafından bunun reddedildiğini de öğrendim. Tabii ne kadar doğrudur derseniz; ciddi bir iddiadır derim.

TALAT-DENKTAŞ GÖRÜŞMESİ RAHAT GEÇTİ

Bir başka sinyal de DP Genel başkanı Denktaş'ın; Talat ile yaptığı son görüşme sonrasında son derece rahat bir yüz ifadesine sahip olduğu ve sanki bazı konularda anlaşmaya vararak Talat'ın yanından ayrıldığını gözlemlediğini aktaran kaynağım " benden gününü saatini isteme ancak sana şu kadarını söyleyim ki Sn Talat ile Denktaş arasında gerçekleşen görüşmenin ardından Serdar beyin yüz ifadesi son derece rahattı. Sanki de istediğini almış ve birşeyleri bağlamış gibiydi" dedi.

DP'YE ÜÇ BAKANLIK

Gayri resmi görüşmelerde Demokrat Parti'ye iki büyük bakanlık ki bunlar daha önce de belirtiğim şekildedir, değişmemiştir "EKONOMİ-TURİZM VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI"dır.

Eğer DP iki bakanlığa razı gelirse iki büyük bakanlık verilerek bu iş bağlanacak ancak Demokrat Parti'nin üç bakanlık üzerinde ayak direttiği ve oluşması beklenen tablo şu şekildedir "EKONOMİ-TURİZM, ULAŞTIRMA VE EĞİTİM BAKANLIĞI".

Daha önce Eğitimi verip Sağlığın alınacağı yönünde bir bilgi bana ulaşmıştı ancak yeni gelen bir bilgiye göre sadeleştirilmiş, yani zayıflatılmış bir Eğitim bakanlığı Demokrat Parti'ye üçüncü ama küçük bakanlık olarak verilecek. Yapılan teklif bu yönde. Duyduğuma göre Serdar Denktaş yine kabinede yer almayacak.

"BEN İSTEDİM AMA TABAN İSTEMEDİ"

Kaynağım bana son olarak Talat'ın dün gece yapılan ve bu gece yapılacak parti meclisi toplantısı sonrasında "ben UBP ile istedim, geniş tabanlı bir reform hükümeti iyi olurdu ama napayım taban istemedi" diyerek de bu işin içinden çıkabileceğini aktardı ve ekledi "Talat geniş tabanlı bir reform hükümeti istiyor ama UBP bunun için doğru parti mi hala herkes hem fikir değil" ifadesini kullandı.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

İNSAN SEVME HİSSİNİ İSRAF ETMEMELİ,KİM NE KADAR SEVİLMEYE LAYIKSA, ONU O KADAR SEVMELİ

NECİP FAZIL KISAKÜREK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.