Yoksa Talat erken mi bırakacak?

Yayın Tarihi: 14/07/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

*Zaman zaman konuştuğum ve Talat'a destek veren CTP'lilerin yarattıkları bu ortamdan rahatsız olduklarını ve altı ay sonra gerçekleşecek olağan kurultayda Talat'ı değiştireceklerini defalarca kezdir duyuyorum. Ne olur ne kalır bilemem ama Talat'ın Cumhurbaşkanlığı ofisini ve kendisine sağladığı imkanları terk etmemesini CTP'yi ve ülkeyi düzlüğe çıkaramama konusunda şüpheleri olduğuna ve bu haklarından feragat ederse geri döndüğünde bu imkanları bulamayacağına duyduğu şüpheden kaynaklandığını düşünüyorum.

*Sn Eroğlu artık üçüncü cumhurbaşkanı oldu ve kendisine tanınan devlet imkanlarını kullanıyor. 31 Ekimdeki kurultayda aday olur da UBP'nin başına geri dönerse, hem UBP genel başkanlığı imkanları hem de Üçüncü cumhurbaşkanlığı imkanlarını kullanmasına acaba CTP hükümeti göz yumacak mıdır?! Velev ki yumdu siyasi ahlaka uyar mı bu? Kaç tane göreviniz var, kaç makamı temsil ediyorsunuz diye sormazlar mı adama.

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın ofisle ilgili açıklamasını okudum ve üzüldüm. Kelime anlamıyla Talat'ın bugüne kadar gözümdeki imajına ve saygınlığına yakışmayan bir açıklamaydı. Talat'ın son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullandığı slogan ya dün ya dünya sloganıydı. Belli ki bu slogana kendisi de inanmamış. Hangi dünyalı lider hem eski makamını hem yeni makamını birlikte kullanır.

Sn Talat bu ülkenin ikinci cumhurbaşkanıdır, ölene kadar ve öldükten sonra da böyle anılacak. Bu artık kazanılmış bir unvan; ama Talat aynı zamanda iktidar partisinin büyük kanadının yani CTP-BG'nin de Genel başkanıdır. Bu da doğru.

Yani Talat hem ikinci cumhurbaşkanı hem bir partinin genel başkanıdır. Bunun olması da normal diyelim. Kazanılmış bir makamın geniş avantajlarını kullanıyor şu an Sn Talat, yani ikinci cumhurbaşkanı olmanın. Devlet kendisine git evde otur torun bak demek yerine, buyur bir ofis al, yüce bir görev yaptın, topluma ışık olmaya devam et, fikir üret sun, anlat, uyar demiş. Talat da bunu bugüne kadar başarıyla yaptı, hakkını teslim edelim.

Sonra gün geldi ülkeyi iyi yönetmek adına, CTP'yi kurtarmak adına Genel Başkan oldu. Yani Talat artık bağımsızlık ilkesini kaybetti. Talat artık taraftır. CTP-BG'li bir genel başkan ve üyedir. Bir siyasi partinin iktidar olup, kalıp, yürümesi için fikir üretecek, yürütmenin başıdır ve evet Gölge başbakandır kendisi.

Böyle bir konuma gelmiş bir siyasinin, üstelik de marka bir siyasinin hala kazanılmış bir başka makamı işgal etme hakkı da nerden çıktı. Yani Sn Talat kendine bunu nasıl yakıştırıyor da bu açıklamayı yapıyor, aklım almıyor.

Her ne kadar etik olmasa da devlet başkanlığı yapmış bir siyasinin yeniden parti başkanı ya da başbakan olmasının örnekleri var bu dünya da. Amenna bunu kabul ettik, aldık koyduk bir yana. Talat'ın devlet yönetme becerisine bir lafım yok, zekasına da hayranım ama ben hem CTP genel başkanıyım hem ikinci cumhurbaşkanıyım. Bir ordayım, bir buradayım, nestersam yaparım modunda bir söylem yapmak hiç yakışık almıyor.

TALAT ERKEN Mİ BIRAKACAK?

Zaman zaman konuştuğum ve Talat'a destek veren CTP'lilerin yarattıkları bu ortamdan rahatsız olduklarını ve altı ay sonra gerçekleşecek olağan kurultayda Talat'ı değiştireceklerini defalarca kezdir duyuyorum. Ne olur ne kalır bilemem ama Talat'ın Cumhurbaşkanlığı ofisini ve kendisine sağladığı imkanları terk etmemesini CTP'yi ve ülkeyi düzlüğe çıkaramama konusunda şüpheleri olduğuna ve bu haklarından feragat ederse geri döndüğünde bu imkanları bulamayacağına duyduğu şüpheden kaynaklandığını düşünüyorum.

Aklıma başka da bir şey gelmiyor. Yoksa Talat'ın imkan ve makam meraklısı olduğunu düşüneceğim ki Eroğlu'na karşı kendisini her zaman destekleyen bir gazeteci olarak Talat'ın bu durumlara gelmiş olacağını düşünmek istemem.

EROĞLU AYNISINI YAPSAYDI?

Sn Eroğlu artık üçüncü cumhurbaşkanı oldu ve kendisine tanınan devlet imkanlarını kullanıyor. 31 Ekimdeki kurultayda aday olur da UBP'nin başına geri dönerse, hem UBP genel başkanlığı imkanları hem de Üçüncü cumhurbaşkanlığı imkanlarını kullanmasına acaba CTP hükümeti göz yumacak mıdır?!

Velev ki yumdu siyasi ahlaka uyar mı bu? Kaç tane göreviniz var, kaç makamı temsil ediyorsunuz diye sormazlar mı adama.

Gelin görün ki yasalarımız buna bir tarif koymadığı için, bizim siyasiler de merhum Denktaş beyden sonra birilerinin devlet başkanı olacağını düşünemediği için ilgili bir yasa maddesi koymamışlar. Haliyle de bu boşluğu Sn Talat kullanıyor.

Ben doğru bulmuyorum, toplum bunu konuşuyor, yeni bir siyasi vizyona bu tür şeyler gölge düşürmemeli.

******************

CTP'DE AHMET GÜLLE BASKISI

CTP-BG Genel Başkanı Talat'ın yeni kabineyi oluşturma konusunda hayli belirsizlikler yaşadığı ve CTP içindeki grupların Talat'a bazı isimleri bakan yapması ya da bakan bırakması konusunda ciddi baskı kurduklarını öğrendim. Özellikle Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'nin bakanlığının devam etmesi için Özkan Yorgancıoğlu ve ekibinin Talat üzerinde çok ciddi baskı yaptıklarını ama Talat'ın Gülle'yi bu görevden almayı istediğini parti içindeki kaynaklarımdan öğrendim.

***************

MAĞUSA, ATUN'A SAHİP ÇIKTI

UBP Genel Sekreteri ve Mağusa milletvekili Sunat Atun ile Ulaştırma Eski Bakanı Ersan Saner'in yeni kabine bakan olmasıyla ilgili parti içi bir gerginlik yaşandığını dün kaleme almıştım. Bu yazım üzerine gün içinde Mağusa'dan hayli telefon aldım. Öyle anladım ki Mağusa'da UBP tabanı kelime anlamıyla Sunat Atun'u sıkı sıkıya tutuyor ve destekliyor. Atun'un bakanlık yerine genel sekreterlik görevine devam etmesi gerektiğini düşünenlerin sayısı da az değil. Yakın gelecek de UBP içinde daha iyi makamlarda Atun'u görmek isteyen birçok UBP'li olduğunu anladım.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Ben hiç dilek tutmadım, hep dua ettim. Ömrün ömrüme nasip olsun diye!

MEVLANA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.