İşte kabine!!

Yayın Tarihi: 15/07/15 07:53
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

En nihayet yeni hükümeti müstakbel başbakan Ömer Kalyoncu bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunuyor. Hem de hükümeti kurma yetkisinin sonlanmasına kısa bir süre kala. Neden gecikti pekala bu hükümet kurma işi, gelin onu bir inceleyelim. Özellikle UBP kanadında işler hayli aksadı. CTP'de de yoğun bir tartışma yaşandı ancak CTP'de her zaman sağduyu biraz daha hızlı hakim olduğu için CTP, kendi kabinesini kurma konusunu erken atlattı. Her iki kanatla ilgili araştırmalarımızı dün yoğun bir şekilde yaptık ancak UBP kanadının hala değiştiğini ve bugün Cumhurbaşkanı Akıncı'ya liste verilene kadar da bu listenin değişeceğini öğrendim.

Gelelim sırayla hükümetin olası bakanlıklarına.

MALİYE BAKANI YÜKSEK İHTİMAL "HASAN BAŞOĞLU" VEYA BİRİKİM ÖZGÜR

Kıbtek'deki önemli ve başarılı göreviyle ön plana çıkan Hasan Başoğlu'nun Maliye Bakanı olarak adı neredeyse kesinleşmiş durumda. Bu ismi çok önceden de duymuştum ancak olur da Başoğlu bu görevi kabul etmezse Birikim Özgür maliye bakanı olacak. Özgür mali ve ekonomik bilgisiyle son derece değerli genç bir arkadaşımız. CTP içerisinde liberal çizgisiyle ön plana çıkmış ve zaman zaman bazı CTP'lileri rahatsız etmiş olsa bile Maliye Bakanlığını son derece iyi yapacak isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Özellikle geniş tabanlı bir reform hükümetinde Türkiye Hükümetiyle, buradaki hükümetin ilişkilerini en iyi şekilde düzenleyecek ve gerekli uyumu sağlayacak isimlerden biri olacak diye düşünüyorum. Şüphesiz ki hem mali protokolün uygulanması konusunda hem de iki ülke arasındaki ilişkileri iyi dengeleyecek bir tecrübeye sahip. Umarım sosyal yönünü yitirmez ve sosyal, basınla ve vatandaşla içli dışlı bir bakan olur.

DIŞİŞLERİ BAKANI EMİNE ÇOLAK

Emine hanımın adını duyduğumda hem şaşırdım hem güldüm. Emine hanım bildiğiniz gibi CTP Eski Genel Sekreteri, Dışişleri Eski Bakanı Kutlay Erk'in çocuklarının annesi. Çok değerli ve kıymetli bir hanımefendi. Son derece kültürlü ve aydın bir Kıbrıslı Türk Kadın. Avrupa ülkeleriyle iyi ilişkilere de sahip biri aynı zamanda. Dışişleri Bakanlığını başarıyla yürütecek diye düşünüyorum.

İÇİŞLERİ VE ÇALIŞMA BAKANI AZİZ GÜRPINAR

Aziz bey son beyefendi ve idealleri olan bir bakandır. Çalışma bakanlığında göstermiş olduğu performans her ne kadar kısmen eksiklikleri olsa dahi takdire şayandır diyebilirim. Projeleri ve ülkesi için iyi işler yapma hevesinde olan bir siyasi olarak daha da zor bir bakanlık devraldığını söylemem gerekiyor. Özellikle içişleri bakanlığı ki bunun altında yerel yönetimler de olacağını hesaba katarsak, bir de Çalışma hayatının yükünü üzerine bindirirsek çok iyi bir kadro kurması gerekiyor.

SAĞLIK BAKANI FİLİZ BESİM

Bakan Gülle'nün gücüne gitmesin ama en çok şikayet edilen bakan kendisi olmuştur. Talat'ın hiçbir şekilde kabinede görmek istemediği bir isim olmasına karşın Yorgancıoğlu cephesinin yoğun baskıları sonucunda kabine de kalmayı başardı diye duymuştum ancak yazıma son şeklini verirken CTP içindeki çok güvenilir kaynağım beni aradı ve kabinenin son şeklini bana aktardı. Yeni Sağlık Bakanı eğer bir değişiklik olmazsa Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim olacak

GIDA TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI ÖNDER SENNAROĞLU

Son derece başarılı bulduğum ama Maliye Bakanının ketumluğundan dolayı Tarım sektörüne gerekli desteği veremeyen Bakan Önder Sennaroğlu yeni hükümette de Gıda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı olarak görev yapacak. Önder beyin bu görevi son derece başarılı ve layıkıyla yapacağına ben eminim. İyi bir Maliye bakanıyla parlak bir Tarım dönemi yaşayacağız.

UBP KARIŞIK

O kadar karmaşık bir liste var ki şu an tam olarak ne olduğunu kestiremiyorum. Bu nedenle sadece bakanlık alma ihtimali olan kişileri yazıyorum. Tahsin Ertuğruloğlu, Kemal Dürüst, Kutlu Evren, Oğuz Dursun, Nazım Çavuşoğlu, Faiz Sucuoğlu, Ersan Saner, Sunat Atun.

Hayırlısı…

*********************

GÜNÜN SÖZÜ

Keşke şöyle yapsaydım belki severdi deme. O senin için ne yaptı da sevdin sanki ? Akıl işi değil, gönül sevdi mi gerisi bahane.

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları