Filiz Besim son noktayı koydu

Yayın Tarihi: 24/07/15 07:37
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

* Kırılmayacak, gücenmeyecek. Potansiyeli olan bir Devlet adamıdır; ülkeyi düzlüğe çıkarabilir. Zaten bu performansa sahip biri bunu yapamazsa toplumda çözülmeler olur ve bunun sorumlusu Talat olur; yaptığımız uyarıların gerekçesi bundandır. Kabine de bence de tam dengeler kurulamamış; elbette ki bu parti içi bir meseledir ama önceki akşam Sn Talat'ın bana "umarım başarılı oluruz" demesinin altında elbette ki başarılı olma isteğinde bir samimiyet ama beraberin de de bir kaygı var. Bu kaygıyı taşıyor olması Talat'ı başarılı olmaya yitecektir.

19 yaşından beri gazetecilik mesleğini icra eden birisi olarak yarın 35 yaşına basıyorum. Hani yolun yarısı der ya Cahit Sıtkı Tarancı. Umarım yolun yarısıdır, umutlarımızı yüreğimizde, yüreğimizi de elimizde taşıdık bugüne kadar, korkusuz, çoğu zaman da delice yaşayarak. Yani meslekte 16 yıl olacak. Neredeyse yarışımın yarısı kadardır gazeteciyim. Çok iyi dostluklarım olduğu kadar mert düşmanlarım da oldu; ve bir gazetecinin güvenilir bilgiler elinde hiç beklenmedik bir yerden ortaya çıkması kadar bu meslekte zevk veren bir durum yoktur. Haber atlatırsınız, bundan daha zevk veren bir durum yoktur gazetecilikte.

Başbakan Ömer Kalyoncu'nun, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya kabineyi sunmasına 18 saat var; telefonu çevirdim ve CTP içindeki güvenilir kaynağımdan kabineyi aldım ve yazdım. Tek yanıldığım bakanlık Sağlık bakanlığı olduğu; çünkü bana verilen isimler listesinde Dr Filiz Besim'in adı yazılıydı. Ertesi gün kabine açıklandığında Filiz Besim'in yerini Dr Salih İzbul almıştı. Şaşırmıştım doğrusu. Geceden sabaha olan olmuştu. Neredeyse Ahmet Gülle bile baklan kalacağını sanıyordu belki de.

Ve Tabipler Birliği Başkanı Dr Filiz Besim'in açıklamasıyla aslında bildiğimiz ama CTP'ye pek de yakıştıramadığımız tabloyu aslında Filiz hanımın ağzından dinledik. Bu son derece önemli bir itiraftı. "Besim şunları kaydetti:

"Teknokrat bir hükümet olacaktı bu… Mehmet Ali Talat beni aradı, 'Bakansın' dedi. Ben teknokrat bir kabineye girecektim, bilirkişi olarak katkı verecektim. Ancak gördüm ki kabine teknokrat olmaktan çıkmış, milletvekilleri bakanlık için birbirine girmiş. Bu haberleri duyunca vazgeçtim. Tufan Erhürman'a duyduklarımı ve görevi kabul etmediğimi ilettim" http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/167955/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Evet Filiz hanım bu sözlerle herşeyi özetlemiş oldu. Değerli bir doktordur, tam bir hanımefendidir Filiz hanım. Sağlık Bakanlığını başarıyla da yerine getirebilirdi. Olmadı. Salih İzbul beye de kolay gelsin bu arada; hiç de kolay bir görev üstlenmedi; Sağlık Bakanı olan siyasilerin birçoğu bugüne kadar partilerini yıprattılar; çünkü sağlıkta aşılması zor işler vardır. Takipçisi olacağız yeni Sağlık Bakanının.

Mesele kimin bakan olduğu değil bu arada; nasıl ve ne şekilde bakan olduğudur.

Önceki akşam Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil Akça'nın veda resepsiyonunda Sn Talat ile karşılaştık; şu sıralar pek mutlu olmadığı yazılar kaleme aldığım için konuşma sitilinden bana sitemli olduğunu anladım; Talat'ın yakın çalışma arkadaşı olarak tanıdığım ve çok sevdiğim Hüseyin Özel'in de zaten şaka vari ilişen sözlerinden içerde belli ki bana bir tepki var.

Bunlar normal şeyler; Sn Talat bizim sevdiğimiz biridir ve hata yapmasını istemediğimizden zaman zaman kıyasıya eleştiririz. Kırılmayacak, gücenmeyecek. Potansiyeli olan bir Devlet adamıdır; ülkeyi düzlüğe çıkarabilir. Zaten bu performansa sahip biri bunu yapamazsa toplumda çözülmeler olur ve bunun sorumlusu Talat olur; yaptığımız uyarıların gerekçesi bundandır.

Kabine de bence de tam dengeler kurulamamış; elbette ki bu parti içi bir meseledir ama önceki akşam Sn Talat'ın bana "umarım başarılı oluruz" demesinin altında elbette ki başarılı olma isteğinde bir samimiyet ama beraberin de de bir kaygı var. Bu kaygıyı taşıyor olması Talat'ı başarılı olmaya yitecektir.

Son söz olarak; bu ülkenin yürütmesinde oturanlar ve yürütmenin ipini tutanlar toplum size güveniyor ve başarmak zorundasınız. Bu kadar net!

Filiz Besim hanımın da Sağlık bakanı olmasını çok isterdim doğrusu. Ya da Ahmet Gülle'nin kalmasını…

***************

GÖSAD'IN BAŞARISI

Kıbrıs Görsel Sanat Derneği Başkanı olarak arkadaşlarımla birlikte son derece kaliteli ve güzel bir fotoğraf sergisi açtık Saçaklı Ev'de. Kıbrıs'ta Osmanlı Eserleri ve Kapılar. Katılım kelime anlamıyla hem yoğundu hem üst düzeydi. Meclis Başkanımız Sibel Siber hanımın konuşması beni çok etkiledi. "asla hiçbir sanat etkinliğini kaçırmıyorum" dedi ve vurguladı "sanat etkinliklerine gidiyorum sadece" . yani ne cenazeci ne de düğüncü demek istedi belki de. Benim yürekten sevdiğim bir insan; birazcık kıymetini bilemedik gibi geliyor bana. Neyse bu başka konu tabii. Kurtlar Vadisi Dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'da sergiyi duymuş gelmiş O'na serginin ayrıntılarını anlattık. Bugün hala Saçaklı Ev'de sergi açık uğrayıp bir gezin derim.

******************

GÜNÜN SÖZÜ

Arzular başka sey, Hatıralar başka.Güneşi görmeyen şehirde, Söyle, nasıl yaşanır?

Orhan Veli Kanık

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları