Çavuşoğlu da kurultayda aday!

Yayın Tarihi: 06/08/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Yazım üzerine Nazm Çavuşoğlu dün beni arayarak üzüntülerini belirtti ve "keşke beni arayıp sorsaydın" dedi ve ekledi, "UBP kurultayında bende adayım. Size kim bilgi vermişse benimle ilgili yanlış bilgi vermiş. Çevremle konuştuğum doğru ama aday olmamam konusunda telkin aldığım yanlış. Kurultayda adayım" dedi
  • Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar'ın adaylığını açıklamasının ardından adaylıklarını açıklayacak vekillerin isimleri de belli oldu diyebilirim. Çok yakın zamanda Ünal Üstel, sonrasında Nazım Çavuşoğlu ve hemen sonrasında ise Ersan Saner adaylıklarını açıklayacak. Bu duruma göre eğer adaylardan çekilen olmazsa UBP kurultayında 5 vekil yarışmaya hazırlanıyor.

UBP Gazimağusa Milletvekili ve Ulaştırma Eski Bakanı Ersan Saner'in31 Ekim'de gerçekleşecek olan UBP kurultayında aday olacağını dünkü yazımda kaleme almıştım. Bunla ilgili Ersan bey ile henüz bir temasımız olmadı ama kendisinden de bir yalanlama gelmediğini belirtmek isterim. Hatta adaylığını açıklayacağı tarih olarak da düşük ihtimal olarak 17 Ağustos ama daha güçlü ihtimal olarak 20 ağustos tarihini verebilirim.

Öte yandan dünkü yazımda UBP İskele Milletvekili ve İçişleri Eski Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun kurultayda aday olduğunu ancak vekil arkadaşlarının bunu desteklemediği için Çavuşoğlu'nun aday olmaktan vazgeçtiğini duyduğumu yazmıştım. Bu yazım üzerine Nazm Çavuşoğlu dün beni arayarak üzüntülerini belirtti ve "keşke beni arayıp sorsaydın" dedi ve ekledi, "UBP kurultayında bende adayım. Size kim bilgi vermişse benimle ilgili yanlış bilgi vermiş. Çevremle konuştuğum doğru ama aday olmamam konusunda telkin aldığım yanlış. Kurultayda adayım" dedi ben de yazma konusunda kendisinden müsaade istedim. Hatta öyle tahmin ediyorum ki Nazım bey Ersan Saner'den önce adaylığını açıklayacak.

SIRALAMA BELLİ OLDU

Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar'ın adaylığını açıklamasının ardından adaylıklarını açıklayacak vekillerin isimleri de belli oldu diyebilirim.

Çok yakın zamanda Ünal Üstel, sonrasında Nazım Çavuşoğlu ve hemen sonrasında ise Ersan Saner adaylıklarını açıklayacak. Bu duruma göre eğer adaylardan çekilen olmazsa UBP kurultayında 5 vekil yarışmaya hazırlanıyor.

ERTUĞRULOĞLU ADAY MI?

UBP Lefkoşa Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun da bir süreden beri adaylık konusunda ismi geçiyor. Hatta daha dün Tahsin beye yakın isimlerin bunu her yerde zikretmeye başladığını bizzat duydum.

Ancak şunu söyleyebilirim ki Tahsin bey eğer Hüseyin Özgürgün aday olmasaydı adaydı. Özgürgün aday olduğu için Tahsin bey aday olmayacak diye biliyorum.

Son zamanlarda UBp kurultayları oldukça hareketli ve aynı zamanda siyasete uygun olmayan şekilde gerçekleşiyor. Ahmet Kaşif ile İrsen Küçük yarışının kötü izleri hala hafızamızda duruyor.

Umarım UBP kurultayı bu kadar bol adaylı gerçekleşmez.

AMAÇ NE?

Mantığımızla düşündüğümüzde bu kadar çok vekilin aday olmasının arkasında yatan bir gerçek var ki şu an ki genel başkan Özgürgün'ün değişmesini isteyen bir yapı var parti içinde. Bu da demek oluyor ki kabinede de değişiklikler yaşanacak. Bu nedenle UBP kurultayı hükümeti de zora sokabilir düşüncesi hızla yayılıyor.

Ancak bu kadar adaydan sadece ikisi ikinci tura kalacağına göre belli ki diğer adaylar Özgürgün'ün karşısında olan adayı destekleyecekler. Yani anlayacağınız oldukça çetin bir yarış var.

UBP'Lİ ÜYE SAYISI KAÇ?

Bir başka önemli soru da aslında bu. Kaç UBP'li üye var ve kaç kişi oy kullanacak. Bu üyeleri kim neye göre nasıl yazdı? Oy verme işleminin digital ortamda hile ve yanlışa izin vermeyecek şekilde olacağını anlatmıştı Faiz Sucuoğlu bana.

Bu konu hakkında hala belirsizlik var. Belki konuşmak için henüz erken ama sıcak havalarında etkisiyle herşey hızlı gelişmeye başladı.

Yeni adaylar olursa ben siz okurlarıma haber vereceğim, beni takip etmeye devam edin. Kulis bizim işimiz.

**************

OLMADI AZİZ BEY !

Yine dünkü yazımda Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar'ı 12-16 saatleri arasında sıcaklardan ötürü koyduğu yasakla ilgili tebrik etmiştim. Gün boyu Çalışma bakanlığı uhdesindeki bir binada bakanlığın kendi koyduğu saatlerin ihlal edildiğine ve Kıbrıs Postası gazetesinin ihbar etmesine karşın bakanlığın kendi koyduğu yasağı ihlal etmiş olmasına doğrusu içerledim.

Şimdi Aziz Gürpınar efendi ve ciddi bir adamdır bunu teslim edelim ama bir otorite boşluğu da varsa bunun tedbirini alması lazım. Müsteşar, müdür ya da memurlar bakanın talimatını dinlemiyor mu?

Kaldı ki bu yasağa birçok işyeri uymadı. Yani bu duruma göre İçişleri ve Çalışma Bakanlığının talimatı ülkeyi yönetemeyen, Esad rejimine benzedi.

Hiç yakışık almamış Sn bakan. Allah aşkına toparlayın oraları biraz.

*************

GÖLGE BAŞBAKAN DEYİNCE DE KIZMAYIN SN TALAT !

CTP-BG Genel Başkanı Talat'a sevgimiz saygımız baki. O ayrı. Benim nazarımda ülkenin gölge başbakanı ve bizzat yönetenidir. Talat'ın sekiz kuruşluk elektrik zammı açıklaması toplumdan tepki gördü. İnsanlar gazete okuyor Sn Başkan. Ekonomisi batmış Rum tarafı indirime giderken sizin elektrik zammı açıklamanız talihsizlik olmuş, bunu söylemek lazım. Tabii işin bir başka boyutu daha var. Sonuç olarak bu zam lazımsa da yapılacak, keşke yapılmasa ama zam açıklamasını yapacak olan Başbakan Kalyoncu mu yoksa CTP Genel Başkanı Talat mı? Bu arada hükümet maaşlara yaptığı 60-150 tl arası zammı da geri almaya kararlı anlaşılan.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Paranın değerini öğrenmek isterseniz, borç ?lm?y? çalışın.

(B. Fr?nklin)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.