Üstel'in şansı yüksek

Yayın Tarihi: 20/08/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Kurultayın gidişatını illaki etkileyecek bir başka önemli isim daha var. Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu.Her ne kadar siyasette şu an pasif gibi görünse de kurultayda Hüseyin Özgürgün'ün karşısındaki herhangi bir adayı destekleyeceğini yakın çevrelerinden duyuyorum. Bunun kim olacağını elbette ki bilemeyiz "Kİ BEN BİR İSİM BİLİYORUM" ancak şöyle bir nokta var ki bu yarışta Hüseyin bey her ne kadar güçlü ve popüler bir başkan adayı olsa dahi karşısındaki ekip kaybetmesi için oldukça hummalı bir çalışma içerisine girmiş durumdadır.
  • Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim bazı çevreler Ünal Bey'in sırf bakanlık alamadığı için aday olduğunu yaymışlar, bunu yaymaya devam ediyorlar. Özellikle bakanlıkların verildiği o kısa dönemi çok yakinen takip eden ve en detayına kadar bir çok şeyi çok iyi bilen bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki böyle bir durum söz konusu değildir.
  • İlgili üst düzey milletvekili bana, Ersan Saner'in kesinlikle aday olacağını ve kuvvetle muhtemel adaylığını bu hafta açıklayacağını ifade etti. Kesin mi diye sorduğumda ise "kesinlikle Ersan Saner adaylığını açıklayacak" diye yanıt verdi.

Ulusal Birlik Partisi'nin kurultayı ile ilgili olarak adaylığını açıklaması beklenen Girne milletvekili Ünal Üstel dün düzenlediği bir basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Uzun zamandan beridir, kurultayda kimlerin adayı olacağını en net şekilde yazan gazetecilerden biriyim. Üstel'in ardından şimdi sıra Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa milletvekili Ersan Saner'de. Birkaç gün öncesine kadar Ersan beyin kurultayda aday olup olmama konusunda tereddütleri olduğunu biliyordum hatta bunu da yazdım. Adaylar içerisinde beni arayıp da olumlu yada olumsuz şekilde yorum yapmayan tek kişi Ersan beydir. Kaldı ki kendisi ile bir dostluğumuz var; saygı duyuyorum tabii ki ancak önceki akşam üst düzey bir UBP milletvekili ile yaptığımız uzunca bir sohbetimiz oldu, biraz bundan bahsedeyim. Ersan beyin aday olup olmayacağını son durumun ne olduğunu kendisine sordum. İlgili üst düzey milletvekili bana, Ersan Saner'in kesinlikle aday olacağını ve kuvvetle muhtemel adaylığını bu hafta açıklayacağını ifade etti. Kesin mi diye sorduğumda ise "kesinlikle Ersan Saner adaylığını açıklayacak" diye yanıt verdi.

Hal böyle olunca da Ulusal Birlik Partisi'nin 31 Ekim de gerçekleşecek olan kurultayında ki aday sayısı beşe yükselecek haliyle, tabii ki bu denli yoğun katılımlı bir kurultayın oldukça zor, tartışmalı ve şaibeli geçeceğini düşünmek istemesem de düşünmek durumundayım. Özellikle Genel Başkan Hüseyin Özgürgün tarafından yazılan üyelerin usule uygun olmadığı yönünde bir takım iddialar var, elbette ki bu iddiaların doğru olacağına ben inanmıyorum inanmakta istemiyorum ama bu iddialar o kadar bir yüksek sesle konuşulmaya başlandı ki artık kurultayın mahkemelik olabileceği endişesi üzerinde duruluyor.

Ulusal Birlik Partisinin, Küçük ve Kaşif döneminde yaşadığı sıkıntıları bir daha yaşamaması gerekiyor, bunun için de ne gerekiyorsa tüm adaylar gereken ödünü vermelidirler. Tam net olarak bilmiyorum ama 6800 civarında bir üyenin yazıldığına ve bu üyelere itiraz süresinin bir hafta olduğunu öğrendim; bu da demek oluyor ki bazı üyelerin iptali ve bazı yeni üyelerin de kurultayda oy kullanacak.

Evet tekrardan Ünal Üstel'in adaylık açıklamasına gelecek olursak; Ünal beyi uzun yıllardır tanırım, sevdiğim değer verdiğim, ciddi kişiliği ve kaliteli yapısı olan insanlardan biridir. Elbette ki, Ulusal Birlik Partisi'nin önünü açacak, Ulusal Birlik Partisi'ni ileriye taşıyacak vekillerden biri olduğunu her zaman düşünmüşümdür, buna her zaman inanmışımdır.

Üstel'in arkasında ciddi bir parti desteği olduğunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz. Özellikle bazı eski deneyimli politikacıların ve hali hazırda Hüseyin Özgürgün'ün yanında gibi görünen bazı milletvekillerinin Ünal beyi destekleyeceğini öğrendim. Tabi bu işler haliyle biraz karışık.

Zaten çoğu zaman bu destek konusunda vekillerin samimi olup olmadığını bilemezsiniz. Desteklerinde ne kadar samimi olmuşlardır bunu sandıklar açıldığı gün hep birlikte bekleyip göreceğiz.

ÜSTEL BAKAN OLMADI DİYE ADAY OLDU YALANI !

Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim bazı çevreler Ünal Bey'in sırf bakanlık alamadığı için aday olduğunu yaymışlar, bunu yaymaya devam ediyorlar. Özellikle bakanlıkların verildiği o kısa dönemi çok yakinen takip eden ve en detayına kadar bir çok şeyi çok iyi bilen bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki böyle bir durum söz konusu değildir.

Hatta hatta Üstelin bakanlık alsa dahi kurultayda aday olacağın ciddi bir şekilde düşündüğünü birçok kez yakın çevresinden duymuştum. Yani işin özeti sırf bakanlık alamadı diye aday olmuş biri değil.

EROĞLU NE YAPACAK?

Tabii kurultayın gidişatını illaki etkileyecek bir başka önemli isim daha var. Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu.

Her ne kadar siyasette şu an pasif gibi görünse de kurultayda Hüseyin Özgürgün'ün karşısındaki herhangi bir adayı destekleyeceğini yakın çevrelerinden duyuyorum. Bunun kim olacağını elbette ki bilemeyiz "Kİ BEN BİR İSİM BİLİYORUM" ancak şöyle bir nokta var ki bu yarışta Hüseyin bey her ne kadar güçlü ve popüler bir başkan adayı olsa dahi karşısındaki ekip kaybetmesi için oldukça hummalı bir çalışma içerisine girmiş durumdadır.

Bu nedenle bu kurultayın son derece gergin ve sıkıntılı geçeceğini ben de düşünüyorum umarım bu ülke siyasetine hem de Ulusal Birlik Partisi'nin bütünlüğüne herhangi bir zarar vermez.

******************

GÜNÜN SÖZÜ

Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.

Cucong

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları