Cumhurbaşkanı da şort mu giysin?

Yayın Tarihi: 01/09/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Ama Hasan dostumun da facebook'una baktım; Rasıha sövenlerin hakaret edenlerin yazılarını paylaşıyor ve ucuz bir gündem yaratıyor. Hasan gibi bir adam bu şekilde gündem olacaksa ben yakıştırmam. Hasan'a gerçekten yakıştırmam. Bir gazeteciyi sosyal medyada dövdürme pozisyonuna düşerse bir çevreci ; ki Rasıh, Sarpten'in haberlerine her zaman destek vermiştir , buna hiçbir gazeteci iyi bakmaz ve ambargo uygular.
  • İkinci tavsiyem ise, cumhurbaşkanlığı makamına girecek olan kişiler her kim ise kılık ve kıyafetine dikkat edilmesi için müdürlerinizi uyarın. Alışkanlığı olan kotuyla, çoban davarıyla, sütçü ineğiyle gelirse orası dingonun ahırı olur cumhurbaşkanlığı makamı değil. Nasıl ki bir gazeteci olarak ben televizyona kısa kollu fanellayla çıkmıyorsam ya da siz bana konuk olarak şort ile gelmiyorsanız giyinme adabımızdandır.
  • Bulunduğunuz makamın itibarını korumaya çalışan bir gazeteci sosyal medyada hakaretlerle linç edilirken neden sesiz kalıyorsunuz?

Üç beş gün tatilin ardından memlekete geri döndüm. Zaten dönüşüm de Pegasus havayollarının 2 saat 40 dakika süren ve tüm yolcuları perişan eden rötarından dolayı geç oldu ama döndük en nihayet. Lafı çok uzatmaya gerek yok. Rasıh Reşat, hem yazı yazdığım gazetenin Genel Yayın yönetmeni hem de yaşamına uzun bir gazetecilik serüveni sığdırmış bir gazeteci. Benim yakın dostum. Kelime anlamıyla sosyal medya üzerinden bir linç kampanyası başlatılmış olarak gördüm. Mesele ne peki?

Rasıh Reşat'ın, Hasan Sarpter'in Cumhurbaşkanı Akıncı'yı ziyaretin de giyim şeklini eleştirdi. Rasıh Reşat'ın yazısını okudum, Hasan'dan yazısını kaleme alırken neredeyse üç-dört defa kusura bakma ifadesini kullanıyor ve eleştirisini yapıyor. Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten; Hasan da sevdiğim değer verdiğim çevrecilerden biri. Çevreci geçinen ve hiçbir şey yapmayan çevrecilerden değil hasan, bu nedenle basında kendisine her zaman destek verdim.

Sarpten nasıl ki çevre konularında konuşabilecek bir otoriteye sahip Reşat da ömrünü gazetecilik mesleğinde tüketmiş bir dostumuz. Eleştirme hakkı var, Hasan'ın da bu eleştirilere cevap verme hakkı var.

Ama olay bir tür Rasıh Reşat'a saldırıya dönüşmüş.

MAKAMA SAYGI ŞART

Bir kere Hasan Sarpten'in giyinme şekli evet yanlış olmuş. Mesele tabii ki elbiseyle değil. Elbisenin içindeki adamın ne ürettiği neye sahip oldukları ile ilgili. Ama Cumhurbaşkanlığı makamını ziyaret ediyorsanız ona göre giyinmeniz lazım. Giyinmiyor musunuz, tarzınız bu mu peki, tamam o zaman kapıdan içeri sokulmayacaksınız. Bunun Hasan ile bir ilgisi yok. Hasan dostum bugün bu kıyafetle hangi devlet başkanını ziyarete giderse gitsin kapıdan içeri almazlar. Hasan takım elbise giyince mütevaziliğinden bir şey yitirmez. Giymediği için de eleştirilirse bunu olgunlukla karşılayıp kendi düşüncesini söyler. Olay bu kadar basittir. Ama Hasan dostumun da facebook'una baktım; Rasıha sövenlerin hakaret edenlerin yazılarını paylaşıyor ve ucuz bir gündem yaratıyor. Hasan gibi bir adam bu şekilde gündem olacaksa ben yakıştırmam. Hasan'a gerçekten yakıştırmam.

Bir gazeteciyi sosyal medyada dövdürme pozisyonuna düşerse bir çevreci ; ki Rasıh, Sarpten'in haberlerine her zaman destek vermiştir , buna hiçbir gazeteci iyi bakmaz ve ambargo uygular.

Belki üç gün sosyal medya da kıyamet kopar, birkaç gün de bana söverler ama bu geçer gider ve çevrecilerin haberleri basının büyük bir kısmı tarafından itibar görmemeye başlar, velev ki bazı çevrecilerin haberleri artık yayınlanmıyor.

AKINCI'NIN EKİBİ YANLIŞ YAPTI

Bir kere Cumhurbaşkanı Akıncı'ya tavsiyem şu; hükümeti gücendirme kaygınızı bir yana bırakın. Bu konuda size olan sevgimden yazılar kaleme almak istemiyorum ancak bazı konulardan haberim var ve bazı görevden almalar atamalarla ilgili tasvip etmeseniz de imza koyduğunuzu duyuyorum. Yapmayın sayın başkan. Hükümetin güvensizliğinin üstünde bir kamuoyu desteğiniz var. Sizin hükümetin desteğine ihtiyacınız yok. İkinci tavsiyem ise, cumhurbaşkanlığı makamına girecek olan kişiler her kim ise kılık ve kıyafetine dikkat edilmesi için müdürlerinizi uyarın. Alışkanlığı olan kotuyla, çoban davarıyla, sütçü ineğiyle gelirse orası dingonun ahırı olur cumhurbaşkanlığı makamı değil. Nasıl ki bir gazeteci olarak ben televizyona kısa kollu fanellayla çıkmıyorsam ya da siz bana konuk olarak şort ile gelmiyorsanız giyinme adabımızdandır. Yarın sabah size kot ve tshirt ile gelsem "nedir oğlum Gökhan bu halin demeyecek misiniz?".

Haksız mıyım?

Bulunduğunuz makamın itibarını korumaya çalışan bir gazeteci sosyal medyada hakaretlerle linç edilirken neden sesiz kalıyorsunuz ?

Elbette ki elbiseler değildir insanların karakterlerini belirleyen, elbette ki insanların giydiklerinden daha çok ne yaptıklarıdır önemli olan ama Sevgili Rasıh, giyinme adabını eleştirmiş ama günün sonunda eleştiri yağmuruna tutulmuştur.

Reisi Cumhur olarak bu konuda gerekeni yapacağınıza inanıyorum. Kıyafetinizle karşılanır konuşmanız ve bilginizle uğurlanırsınız

**************

DÜĞÜM İKİNCİ TURDA ÇÖZÜLECEK

En nihayet UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner de uzun bir basın açıklamasıyla adaylığını ilan etti. Cephe her geçen gün büyüyor. Zorlu Töre'nin de adaylık konusunda adı geçiyor ama aday olacağını pek sanmıyorum. Fotoğrafı iyi okumanızı tavsiye derim. Kurultay büyük ihtimalle ikinci tura kalacak ve Özgürgün karşısında adaylığı her kim kazanırsa aday olan diğer her bir vekil bakan olacak. Özgürgün'e karşı oldukça hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor şu an. Bakanlar içerisinde ikir tarafa da çalıştığı yönünde sinyaller veren ve ikili oynayan vekiller var. Bunların da bakan kalıp kalmayacağını doğrusu merak ediyorum. Tüm mesele başkan ya da bakan olmak değil mi zaten?

*********

GÜNÜN SÖZÜ

Kıyafetinizle karşılanır konuşmanız ve bilginizle uğurlanırsınız

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.