Akim'i yeme operasyonu mu Sn Talat?!

Yayın Tarihi: 08/09/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • CTP'li aydınlar susma hakkını mı kullanıyor diye merak etmiyor değilim.
  • Akim'e yöneltilen eleştirileri biraz araştırdım, CTP içindeki üst düzey kaynaklarım bana Sn Talat'ı işaret etti, bakınız net söylüyorum. Ne kadar doğrudur değildir Talat bunu açıklasın. İddiaya göre Mehmet Ali Talat, Akim'e karşı bazı sivil toplum örgüt başkanlarına aleyhte açıklamalar yaptırıyormuş. Doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Talat'ın bilmesi gereken bir şey varsa o da Akim'in Talat'ın genel başkan olması için kendisine birçok konuda ciddi destek verdiğidir. Ne oldu kedi de kendi yavrusunu yiyeceğinde fare sanırmış masalına mı döndü bu iş ?
  • CTP'deki üst düzey kaynaklarımla yaptığım konuşmalarda Mehmet Ali Talat'ın partiyi yönetim şeklinden ötürü ciddi rahatsızlıkların bulunulduğunu ve en geç Mart ayında yapılması planlanan kurultayda Talat'ın genel başkanlıktan uzaklaştırılmasının yollarının aranmaya başlandığını söylediler bana. Bu cümleleri birkaç ay evvel başka CTP'li vekillerden de duymuştum.

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın Genel Başkanlığa geliş sürecini çok iyi hatırlıyorum. Neredeyse Özkan Yorgancıoğlu'na partinin hatrı sayılı bir kesimi karşı çıkıyor ve yeniden aday olmaması konusunda ciddi mesajlar gönderiyorlardı. Talat adeta vakti zamanında aday yapılmamasının acısını çıkartıyordu Özkan Yorgancıoğlu'ndan. Kapalı kapılar arkasında birilerine sözler verildi mi verilmedi mi bilemem ama birçok vekil ve birçok CTP'ti Talat'ı destekledi ve Talat güle oynaya, seçim yaşamadan Genel başkanlığa seçildi.

CTP TARİHİNDEKİ EN ZAYIF MYK

Sonra ne oldu peki? Yeni parti programı hazırlıyorum, yeni yol haritası derken birkaç hafta da öyle bekletti yeni hükümetin kurulmasını. CTP tarihindeki en zayıf kadrodan oluşan MYK'nin seçilmesini sağladı. Birçok CTP'li vekilin ve partilinin hiçbir şekilde tasvip etmediği bir kadro yarattı. Kontrolü kolay bir kadro olarak değerlendirildi partililer tarafından.

Başbakan Ömer Kalyoncu'ya saygım büyük, netice de değerli ve menfaat ilişkilerinden uzak bir politikacıdır. Ömer beyi her konuda eleştirebilirim ama kişiliğine ve dürüstlüğüne tek laf edemem. Genel Başkan Girne'den Başbakan da Girne'den olunca, yine eleştiri okları Talat'a yöneldi ve komşusunu Başbakan yaptı denildi. Talat için gölge başbakan denilince de kızıyor. Başbakan Gazimağusa'dan olsa ne fark ederdi?

İSMET AKİM'İ YEME OPERASYONU MU ?

Son zamanlarda Kıbtek yönetim kurulu başkanı İsmet Akim'e karşı sivil toplum örgütleri tarafından sert saldırılar yapılıyor. Sokaktaki vatandaş elektriği pahalıdan alırken birçok sanayi ve turizmci elektriği 29 kuruştan alıyor. Tamam, işletmeler desteklensin devlet tarafından ama bu desteği de sokaktaki fakir vatandaş ödemesin. Çünkü maliyetleri birileri ödeyecek. Akim'e yöneltilen eleştirileri biraz araştırdım, CTP içindeki üst düzey kaynaklarım bana Sn Talat'ı işaret etti, bakınız net söylüyorum. Ne kadar doğrudur değildir Talat bunu açıklasın. İddiaya göre Mehmet Ali Talat, Akim'e karşı bazı sivil toplum örgüt başkanlarına aleyhte açıklamalar yaptırıyormuş.

Doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Talat'ın bilmesi gereken bir şey varsa o da Akim'in Talat'ın genel başkan olması için kendisine birçok konuda ciddi destek verdiğidir. Ne oldu kedi de kendi yavrusunu yiyeceğinde fare sanırmış masalına mı döndü bu iş ?

Bunlar yüksek sesle konuşuluyor, hatta Sn Talat'ın bir gazete üzerinden bunu yaptığı da iddia ediliyor.

Ben bu duyduklarıma inanmak istemiyorum, kalbimdeki ve aklımda Talat başka bir Talat'tır. Haftalarca yeni vizyonunu hazırlayan ve parti yönetimine talip olan, Kıbrıslı Türkleri kötü yönetilmekten kurtaracak zatı muhteremdir benim için. Vakti zamanında kimseden korkmadan desteklediğimiz bir devlet adamının böyle şeylere enerji harcamamasını tavsiye ederim.

SOYER NEDEN SESSİZ?

Ferdi Sabit Soyer'i ne kadar eleştirsek de biz gazeteciler, herkesin gönlünde apayrı bir yeri vardır Ferdi başkanın. Ömer Kalyoncu gibi Ferdi bey de menfaatten uzak, devlet yararına çalışan insanlardır. CTP'deki üst düzey kaynaklarımla yaptığım konuşmalarda Mehmet Ali Talat'ın partiyi yönetim şeklinden ötürü ciddi rahatsızlıkların bulunulduğunu ve en geç Mart ayında yapılması planlanan kurultayda Talat'ın genel başkanlıktan uzaklaştırılmasının yollarının aranmaya başlandığını söylediler bana.

Bu cümleleri birkaç ay evvel başka CTP'li vekillerden de duymuştum. Örneğin Ferdi beyden ben çıkıp net bir öz eleştiri yapmasını beklerdim şu anki CTP yönetimine. Gerçi Ferdi beyin tarzı değil bu yazdığım, en öfkelendiği zamanlarda bile eleştirilerini adabıyla yapardı, ama CTP'li aydınlar susma hakkını mı kullanıyor diye merak etmiyor değilim.

*****************

ÖZERSAY'IN PARTİSİ HAZIR

Kudret Özersay'a yakın kaynaklarımdan aldığım bilgilere göre, Özersay'ın çok yakında partiyi arkadaşlarıyla birlikte kuracağı yönünde. Özellikle 31 Ekim'de gerçekleşecek UBP kurultayının ardından partinin kurulacağına % 100 eminim. Partinin olması muhtemel isimlerinden biri de "REFORM PARTİSİ". Bu isim her ne kadar zayıf bir ihtimal olsa dahi üzerinde konuşuluyor. Hatta hatta UBP kurultayından önce mi kurulsun diye de baskı yapanların sayısı az değilmiş. Birden bire 19 Eylül 2014'de kaleme aldığım bir yazım aklıma geldi, vakti zamanında Özeray'ı küçümseme hatasına düşmeyin diye yazmışım, iyi de yazmışım. Özersay az kalsın ikinci tura Akıncı ile kalacaktı. İşte şimdi o iddialı isim parti kuruyor. http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/1/col/160/art/22857/PageName/KIBRIS_POSTASI

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Kural bu: en çok seven, hep en önce terkedilir. Unutma; vedalar acıtsa da, bazen gitmek gerekir.

CAN YÜCEL

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.