Vakıflarda işler karışacak

Yayın Tarihi: 10/09/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • İddiaya göre CTP-BG MYK'sının da Talat'ın MYK'ya danışmadan perde gerisinden atamalar yapıyor olması dün geceki parti meclisi ve MYK toplantılarında tartışılacak ve bu rahatsızlık Talat'a iletileceği yönünde. CTP'li yönetim kurulu üyelerinin de Şefik Işık'ın geri dönecek olmasından son derece rahatsız olduklarını ve bu konuyu parti yönetimine bildirdikleri şeklinde.
  • Vakıfların CTP kanadındaki kaynaklarım bana Rauf Ersanal ve Muhteşem Hacımulla'nın karşı çıktıkları için görevlerinden olmalarına neden olan Dome otel'in sözleşmesinin uzaması meselesinin yeniden gündeme geldiğini söylediler. Bu konuda da yönetim içerisinde ciddi rahatsızlar varmış. Ancak Dome otel'in sözleşmesi anlaşılan ne pahasına olursa olsun uzayacak ve yeni görevden almalar olacak.

Gönül ister ki iktidara gelen partiler devlet kurumlarını Hukuk Devletine yakışır şekilde yönetsin. Kuralları ihlal etmesin, bunun dışında da ülkenin kurumlarını yönetenler bireysel menfaatlerini, işin kılıfına uydurarak yapmasınlar. Ama gelin görün ki her hükümet döneminde bu yazdıklarım yaşanır. Partiler arasında CTP'nin benim için hep ayrı bir yeri olmuştur zira içinde çok değerli aydın insanları barındırır. Dürüstlük kelimesini severek yakıştırırım ben CTP'ye ama gelin görün ki bazı hükümet yetkilileri ve de parti yönetimi yanlış işlere kalkışabiliyor.

Vakıflar İdaresi'nden çok sevdiğim bir dostum aradı beni ve son günlerde yaşanan ve birçok CTP'liyi de rahatsız eden bir gelişmeyi anlattı bana

Bana anlatılana göre; Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın talimatıyla , Vakıflar İdaresi Müdürü Prof Dr İbrahim Benter'e iletilmek üzere bir yazı vermiş. Bu yazıda Vakıflar İdaresi eski emlak müdürü Şefik Işık'ın eski pozisyonuna geri getirilmesi yazıyormuş. Vakıflar İdaresindeki kaynağım bana Özgü imzasının bulunduğu bir dizi talimatın arkasında Sn Talat'ın talimatı olduğu ancak bunun gizlendiğini, partililer tarafından bunun yüksek sesle konuşulduğunu söyledi.

TALAT MYK'YA DANIŞMADAN ATAMALAR MI YAPIYOR ?

İddiaya göre CTP-BG MYK'sının da Talat'ın MYK'ya danışmadan perde gerisinden atamalar yapıyor olması dün geceki parti meclisi ve MYK toplantılarında tartışılacak ve bu rahatsızlık Talat'a iletileceği yönünde. CTP'li yönetim kurulu üyelerinin de Şefik Işık'ın geri dönecek olmasından son derece rahatsız olduklarını ve bu konuyu parti yönetimine bildirdikleri şeklinde.

Tabii ben Şefik beyi tanımam, eski görevine geri dönüp dönmemesi de beni zerre kadar enterese etmez. Burada kaleme aldığımız konu, Sn Talat'ın özellikle CTP'li vakıf yöneticilerinin de rızası olmadan, parti MYK'sına bilgi vermeden, üstelik Hükümeti de atlayarak Vakıflar idaresinde atamalar yapmaya çalıştığı iddiasına yer vermektir.

CTP içerisindeki Sn Talat'ın kimseye danışmadan yaptığı atamalar birçok CTP'liyi rahatsız ediyor, yoldaşlarımız bunu dile getirmek istedi.

Duyduğuma göre Prof Dr İbrahim Benter ile birlikte bazı CTP'li yönetim kurulu üyelerinin de, Şefik Işık'ın bir tür dayatma şeklinde görevine geri getirilmeye çalışılmasından rahatsız olduğu şeklindedir. Tarafların herhangi bir sözü varsa da cevap hakkı benim köşemde her zaman bakidir, yazsınlar göndersinler mutlaka yayınlarım.

DOME OTEL YENİ KELLELER ALACAK MI?

Vakıfların CTP kanadındaki kaynaklarım bana Rauf Ersanal ve Muhteşem Hacımulla'nın karşı çıktıkları için görevlerinden olmalarına neden olan Dome otel'in sözleşmesinin uzaması meselesinin yeniden gündeme geldiğini söylediler. Bu konuda da yönetim içerisinde ciddi rahatsızlar varmış. Ancak Dome otel'in sözleşmesi anlaşılan ne pahasına olursa olsun uzayacak ve yeni görevden almalar olacak.

******************

Sn Mustafa Akıncı, bizim için kıymetli bir devlet büyüğü olarak, basınla ilişkilerinizi artık sözde değil icraatta görmek istiyoruz.

Sn Tahsin Ertuğruloğlu; vakti zamanında size emek eden ve sadakat gösteren dostlarınızı unuttuğunuzu duyuyoruz. Biraz vefa kıymetlim.

Sn Hüseyin Özgürgün; diğer adaylardan daha kıdemli olduğunuzu açıklamanızı üyeleriniz pek inandırıcı bulmadı. Daha mantıklı propaganda yapmalısınız.

Sn Suat Yeldener; yeni bakanınızın verdiği talimatları uygulama noktasında gerekli sadakati göstermediğinizi duyuyorum, yoksa eski ustanız yeni aday Ersan Saner mi bırakmıyor?

Sn İlker Züğürt; Vakıflar Yönetim Kurulundaki yeni göreviniz hayırlısı olsun, duyunca sevindik ancak bir Sivil Toplum Örgütü Başkanı'nın bu tür adı çok tartışılan bir kurumda görev almasını da bir yandan yadırgadım. Biraz ters olmuş söyleyim.

Sn Talip Atalay; her geçen gün gücünüze güç katıyormuşsunuz. Rum papazlarla olan iyi ilişkilerinizin Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından barışa katkı olarak görüldüğünü ve takdir edildiğini bilmiyorum siz de duydunuz mu? Bir de size Fethullah Hocaya yakın yakıştırması yapıyorlar. Ben sizi yine de kalbimde farklı bir yere koyuyorum. Ben de yeriniz ayrı.

Sn Mustafa Varol; son zamanlarda Alihan Pehlivan isimli gazeteci arkadaşla fotoğraflarda görünüyoruz. Tehlikeli bir adamdır, kendinizi kollamanız dileğiyle.

Sn Sami Dayıoğlu; arkadaşlarınızın size aldığı yeni oyuncakla pek mutluymuşsunuz. Ne diyelim yakışır, yengemize de yeni bir otomobil almanın eşiğindeymişsiniz. Selay kızımızın annesine herşey yakışır.

Sn Zihni Türksel; yeni bir dernek kurmanın arefesindeymişsiniz, oldukça ciddi bir kitlesi olacağı söyleniyor, yoksa RES-BİR'e denk bir dernek mi kuruluyor?

Sn Hakan Şonya; Bolivar puromuz söylediğiniz kadar sert çıkmadı, keyifle içtik haberin olsun.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Artık ne geri gelmeni beklerim ne de ben gelirim. Nasılsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizliği seçtin. Karar senin.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.