Menfaati ortak hükümetin "krizi olmaz"

Yayın Tarihi: 16/09/15 07:45
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • UBP'nin mayasında her zaman hükümette olmak vardır, işte bu nedenle UBP hükümetten çekilmez. Ancak UBP başarılı bir yönetim şekli sergileyebilirse hani Faiz Sucuoğlu'nun kurultaydan güçlü çıkmalıyız sözünün sonrasına bakacak olursak eğer ki UBP kurultayını güçlü bir şekilde tamamlar ve sonrasında başarılı bir dönem yaşamaya başlarsa hali hazırda başarısız olmaya mahkum bu hükümette suçu CTP'nin üzerine atıp hükümetten çekilip bir erken seçime gidilebilir.
  • Ancak bunun için bir gerekçe daha lazım UBP'ye. Demokrat Parti'den bazı transferler yapmak. Bildiğim kadarıyla transfer kapıları hala açık zira Cumhurbaşkanı Akıncı ilgili yasayı henüz imzalamadı diye biliyorum. Ki bu durum UBP kurultayından sonra gündeme gelecektir, buna emin olun.

  • En geç mart 2016 olmak üzere CTP-BG olağan kurultayını gerçekleştirecek. Şu an siz duymuyor olabilirsiniz ama parti içinde Talat'a karşı örgütlenme son sürat devam ediyor. Özellikle bıyıklılar cephesi ki bu tanımı kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum, CTP'li vekiller beni hoş görsün, aksi takdirde isimleri yazarım kıyamet kopar. Talat'ın aday yapılmaması ya da aday olursa kaybetmesi için ciddi anlamda çalışmaya başladılar.

UBP kurultayına giderken bir anda erken seçim dedikodularıyla durup bir ne olup bittiğine bakma ihtiyacı hissettik. İlk önce hükümetin gidişatına bir bakalım. İyi gidiyor mu hükümet? Kesinlikle hayır. Peki kendi içinde uyumlu gidiyor mu derseniz, elbette ki kendi içinde uyumlu gidiyor. Hele hele bakanlar kurulu toplantılarında ne zaman bir tartışma çıkacak olsa Başbakan Kalyoncu hemen ortamı yumuşatıyormuş.

Sorunlarla ilgili herhangi bir çözüm üretiyor mu peki? Onun da cevabı hayır. Ne Maliye Bakanı ne de Ekonomi bakanı ekonomik krizlerden çıkma noktasında tek bir adım atmış değil. Somut adımlardan bahsediyorum, göstermelik adımlardan değil.

Tekrardan hükümet bir erken seçim krizi ya da bozulması yaşar mı sorusuna dönecek olursak, bunun cevabı hayırdır. Hiç kimse gönlünü kaldırmasın.

UBP'DE YÖNETİM DEĞİŞİRSE ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Bu soruyu ilk sorduğumuzda kendi kendimize bunun cevabı "ee olabilir sanırım" şeklinde tezahür edebilir. Ancak buna kanmayın. Elbette ki yeni UBP yönetimi de şu an ki yönetim gibi menfi duygularını tatmin etmek isteyecektir. UBP'nin mayasında her zaman hükümette olmak vardır, işte bu nedenle UBP hükümetten çekilmez. Ancak UBP başarılı bir yönetim şekli sergileyebilirse hani Faiz Sucuoğlu'nun kurultaydan güçlü çıkmalıyız sözünün sonrasına bakacak olursak eğer ki UBP kurultayını güçlü bir şekilde tamamlar ve sonrasında başarılı bir dönem yaşamaya başlarsa hali hazırda başarısız olmaya mahkum bu hükümette suçu CTP'nin üzerine atıp hükümetten çekilip bir erken seçime gidilebilir. Erken seçimin gerçekleşmesinin öncelikli yollarından biri budur.

Ancak bunun için bir gerekçe daha lazım UBP'ye. Demokrat Parti'den bazı transferler yapmak. Bildiğim kadarıyla transfer kapıları hala açık zira Cumhurbaşkanı Akıncı ilgili yasayı henüz imzalamadı diye biliyorum. İşte o zaman CTP'ye de yeniden DP ile hükümet etme şansı da kalmamış olur. Ki bu durum UBP kurultayından sonra gündeme gelecektir, buna emin olun.

Tabii tüm bu saydıklarımın olabilmesi için AK Parti hükümetinin akıbetinin ne olacağının da belli olması lazım. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti yüksek ihtimal tek başına iktidar gelecektir, sonrasında çözüm çabaları derken kolay kolay yine de erken seçim olmaz gibi geliyor bana.

CTP'DE YÖNETİM DEĞİŞİRSE ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Evet gelin bir de bu açıdan bakalım siyasete. En geç mart 2016 olmak üzere CTP-BG olağan kurultayını gerçekleştirecek. Şu an siz duymuyor olabilirsiniz ama parti içinde Talat'a karşı örgütlenme son sürat devam ediyor. Özellikle bıyıklılar cephesi ki bu tanımı kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum, CTP'li vekiller beni hoş görsün, aksi takdirde isimleri yazarım kıyamet kopar. Talat'ın aday yapılmaması ya da aday olursa kaybetmesi için ciddi anlamda çalışmaya başladılar. Öte yandan Yorgancıoğlu'nu da seven destekleyen ve şu an ki Talat yönetimi tarafından dışlanan hatrı sayılı bir kesim var ki onlar da Talat'ın görevinden gitme konusunda çalışmaya başladılar. Yani demem o ki CTP'yi de önümüzdeki süreçte ciddi değişiklikler bekliyor. Öyle bir durumda CTP erken seçime gider mi ya da UBP ile hükümet etmeye devam eder mi bekleyip görmek lazım. Ancak şunu belirtmekte fayda var ki CTP, hani hükümet olmaya alışmış CTP, öyle kolay kolay hükümet kapısını bırakmaz.

Sonuç olarak gerek CTP gerekse UBP nasıl değişiklikler yaşarsa yaşasın kolay kolay bir erken seçime gitmezler. Hükümet demek menfaat demek ve koalisyonun ciddi ortak menfaatleri var, zengin olacak bakanları vardır kim bilir belki de, sırf bakan olayım da varsın memleket batsın diyen bakanları vardır.

Hele hele Türkiye deki belirsizlikler devam ederken, Kıbrıs'ta çözüm umutları daha bitmemişken en az 18 ay bu hükümet seçime gitmez, gidemez.

*****************

MESAJI OLAN ALSIN

Sn Barbaros Savaşçı; siz polis teşkilatında olduğunuz sürece bu ülke de hepimiz huzur içerisinde yaşayacağız ve güvende olacağız, bunu bir kez daha anladım ve hissettim. Basın olarak her konuda yanınızda olduğumuzu hiç aklınızdan çıkarmayın. Sizlerin şahsında elbette ki karakteri yüksek polisler yetişecektir.

Sn Kemal Dürüst; gerçekleştirdiğiniz bir ziyarette basına açık olarak Özgürgün'ün karşısındaki beş adayın tek merkezden yönetildiğini söyleyerek Derviş Eroğlu'nun karşısında yer alacağınızı da ilan etmiş oldunuz, bilmem farkında mısınız ? bu arada KTÖS'ün grev maceraları ile ilk sınavınızı da vereceksiniz. Kolay gelsin. Zor günler sizi bekliyor; arayı açmayın Sn Bakan.

Sn Hüseyin Özgürgün; son genel milletvekilliği seçimlerinde size çok çok yakın oy alan bir partilinize adaylık teklifleri gidiyor ve bu yönde ilgili şahsın adaylığını açıklaması an meselesi. Bu ortak dostumuzun arkası sağlam dağlara dayalı, haberiniz olsun.

Sn Kutlu Evren, kıymetli babanızın cenazesine çok istememe rağmen yetişemedim. Tanrı'dan kendisine rahmet diliyorum. Allah sizlere ve sevdiklerinize ömür versin.

Sn Mehmet Hulusioğlu; kültürle adı yüksek sesle anılan bir belediyeyi yönetmek ve sizin himayelerinizde yakında Girne'yi de başarıda geride bırakacak işlere imza attığınızı izliyoruz. Sonuna kadar yanınızdayız.

Sn Fırat Ataser; Mara Monte plajıyla ilgili sorun ilgili firma festivalinize sponsor olunca mı çözüldü diye merak ediliyor. Açıkçası sorunun çözüldüğüne sevindim ama basını bir daha kolay kolay galayana getiremezsiniz bunu bilin.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluğun değerini, onu kaybettikten sonra anılarız.

PIautus

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.