Asal Şube'nin karşısında bomba mı dediniz?

Yayın Tarihi: 18/09/15 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
  • Ama ister istemez şunu da düşünmüyor değilim, bu bombanın daha sonra kullanılmak üzere Asal Şubeye yakın bir yere bırakılmış olabilme ihtimali nedir acaba? Hani askeri bir kuruma karşı kullanılabilir miydi böyle bir bomba? Tüm bu yazıklarımıza aslında ciddi anlamda uzağız, biliyorum ama bu yazdıklarımıza benzer haberleri Türkiye medyasında sıkça okuyoruz.
  • Tüm bu keşmekeşin içerinde bir an için yukarıdan olaylara bakmayı deneyin, sizce de herşey gereğinden fazla sessiz ve durağan değil mi? Elbette ki olması gereken bu. Ancak dört bir yanımızda iç savaş, terör olayları gerçekleşirken, ve PKK'nın özellikle Rum tarafında varlığından söz edilirken sizce de herşey gereğinden sessiz değil mi?

Türkiye'de her gün yaşanan ve hepimizin derinden üzülmesine bununla birlikte derinden kaygılanmasına sebep olan terör olaylarını uzaktan izlerken bir anda iki tane Belediye temizlikçisi Asal Şube'nin karşısındaki evlerin olduğu bölgede hatrı sayılı miktarda bomba buluyor. Haberi okuduğumda da" çöpçülerden biri diyor ki biraz bilgim var koklanınca TNT olduğunu anladım".

Doğrusu şaşırdım kaldım ve bu bir tesadüf mü yoksa planlı bir bomba bulmamı aklım karıştı. Şimdi çöpçülerin de başını belaya sokmayalım böyle yazarak, adamlar temizlik yaparken bulmuşlar en nihayet, planlı olsa ne diye polisi arasınlar ama içlerinde bomba kokusunu tanıyan olması da hayli enteresan.

Akla onlarca soru geliyor tabii haliyle . birine bir suikast için mi kullanılacaktı, bir terör olayı için mi kullanılacaktı, ne için kullanılacaktı bunu kestirmek zor. Kim bilir belki de çok eskiye aittir. Netice de biz uzman değil, bu işin uzmanlarını bombayı inceleyip, ne olduğunu ve nasıl temin edildiğini elbette ki bulabilir, bulabilmeleri gerekir diye düşünüyorum.

KIBRIS'TA BİRŞEY OLMAZ MI ACABA?

Düşünsenize Türkiye de her gün PKK yüzünden ve de başka terör örgütleri yüzünden askerlerimiz şehit oluyor, kelime anlamıyla Türkiye'nin geneline bir korku hakim. Ya biz buradan baktığımızda öyle görüyoruz ya da Türkiye halkı terörle yaşamaya alıştığı için bunu aşırı hissetmiyor. Hemen yanı başımızda Suriye ve Irak da tam bir iç savaş ve bu karışıklık Türkiye'nin sınırların ı doğrudan etkiliyor, zaten bu savaştan ötürü de mülteci krizi ve trajik ölümlere tanıklık ediyoruz hergün.

Tüm bu keşmekeşin içerinde bir an için yukarıdan olaylara bakmayı deneyin, sizce de herşey gereğinden fazla sessiz ve durağan değil mi? Elbette ki olması gereken bu. Ancak dört bir yanımızda iç savaş, terör olayları gerçekleşirken, ve PKK'nın özellikle Rum tarafında varlığından söz edilirken sizce de herşey gereğinden sessiz değil mi?

Tabii şunu da düşünmüyor değilim belki de bu bomba hiçbir şekilde herhangi bir terör eylemi için kullanılmayacak, belki de benim tüm bu yazdıklarım sadece bir varsayımdan ibarettir.

ASAL ŞUBE KARŞISI RASTLANTI MI?

Ama ister istemez şunu da düşünmüyor değilim, bu bombanın daha sonra kullanılmak üzere Asal Şubeye yakın bir yere bırakılmış olabilme ihtimali nedir acaba? Hani askeri bir kuruma karşı kullanılabilir miydi böyle bir bomba?

Tüm bu yazıklarımıza aslında ciddi anlamda uzağız, biliyorum ama bu yazdıklarımıza benzer haberleri Türkiye medyasında sıkça okuyoruz. Türkiye'nin ilk defa karıştığı durumlar değil aslında bugün yaşanan terör olayları ama neyin nerede hortlayacağını kim bilebilir ki.

Polis ile asker en üst düzey alarma geçer herhalde değil mi?

*****************

UBP, TABANINI ÖZERSAY'A HEDİYE EDECEK

Şaka bir yana zaman zaman kendi kendime kızmıyor değilim. Ben ki Derviş Eroğlu'nu en çok eleştiren gazetecilerden biriyim. Hiçbir zaman siyasi anlayışını tasvip etmedim ve değerli bulmadım. Ancak bugün geldiğimiz nokta da Derviş beyin UBP için ne kadar da önemli biri olduğunu anlamış olduk hepimiz. Adam bir şekilde bu partiden uzaklaştırıldı ama parti darmadağın oldu. Bir kurultay yapılacak ertelensin mi ertelenmesin mi? Partinin yarısı aday, ne kadar ciddiyetsiz bir görüntü ile karşı karşıya UBP. İlk kez hükümette olmasının sevincini bile yaşayamıyor. Zaten kurultayı daha önceden ertelenmişti ve şu an yapılacak olan kurultay çoktan yapılması gereken kurultaydı. Daha ertelensin mi diye konuşuluyor. Madem ki tek adayla olmayacak bu kurultay en iyisi iki aday ile bu yarış gerçekleşecekti. Merak etmeyin de kazanacak adam yine kazanır. Gereken yapılır yine kazanır. Kudret Özersay yakında parti kuracağını açıkladı, tabii buna ayrıca değineceğim. Kudret hocanın ciddi eksiklikleri var. Hem de çok ciddi eksiklikleri var, kursun tabii, ben kurmasını destekleyenlerdenim, madem ki sağ partiler bu kadar beceriksizler, tam anlamıyla sağı temsil edecek yeni bir parti kurulsun, zaten UBP yönetimi tabanın ı yakında Özersay'a kaptıracak.

***************

BRAVO DÜRÜST'E

Öğretmenlerin grevi ile ilgili önceki gün yazımı servis etmemin ardından dün sabah Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ün söz konusu yedi öğretmeni müdür ve muavinin görev yerlerini değiştirmesini tam bir doğru ve yerinde karar olarak değerlendiriyorum. Eğer ki Bakan Dürüst bu olaylar karşısında pasif kalsaydı şüphesiz ki ciddi prestij kaybı yaşayacaktı. Zaten Kemal Dürüst eğitim işini layıkıyla yapabilen bir vekil, kutluyorum sizi Sn Bakan, şimdi reform yapma zamanı.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Mutlu insanlar; her şeyin en iyisine sahip olanlar değil, sahip olduklarını kaybetmeyecek kadar çok sevenlerdir.

Charles Bukowski

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları