Kurultay atamaları devam ederken

Yayın Tarihi: 30/09/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Adım gibi biliyorum ki ne Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ne de Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, müsteşarlarını değişmek istemiyorlar. Kaldı ki iki önemli göreve atanacak söz konusu iki kişi de bakanlarıyla iyi bir dostluğa sahipler parti içinde ve uyum içinde çalışacaklar. Ama bu atamalar Genel Başkan Hüseyin Özgürgün'ün zorlaması ve baskısıyla yapılmış kurultay atamalarıdır.
  • İşin özeti "madem ki sen zorla bu adamı benim yanıma atıyorsun bende eskisiyle bir formül bulup çalışmaya devam ederim". Aynen durum anlattığım gibidir. Bu yetki karmaşası değildir de nedir. Bakan da haklı atanan müsteşarda. Atanan müsteşarın borusu öter gibi gözükecek ama bakan eski müsteşarı kaale alacak.

CTP-UBP hükümetinin kendi içinde yapısal olarak gösterdikleri ciddi farklar vardır. CTP eğer ki bir kurultaya gidiyorsa kurultay olup bittikten sonra harcayacağı adamları harcar, yeni atamalar yapar. Bugüne kadar CTP'nin atamaları hep böyle olmuştur. UBP'nin ise tam zıttıdır bu verdiğim örnek. Doğrusu CTP'nin ki mi derseniz, tabii ki hayır, doğrusu hiç partizanlık yapılmaması. Ama UBP'ye nazaran CTP partizanca atamaları daha racona uygun yapıyor diyebiliriz.

Gelelim UBP'ye. Ekim ayı sonunda gerçekleşecek kurultaylarına baktığımızda kimin kimi ne kadar ve nasıl destekleyeceği netleşir gibi olsa da aslında bu tam da net değil. Bırakın yapılan atamaları ve ya da vaatleri, benim bakanlardan dahi şüphem var.

İddia edilir ki Başbakan Ömer Kalyoncu dahi UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ü kurultaydan önceki atamalarını zamanlama açısından yanlış bulmuştur.

ATAMALAR HEDEF HALİNE GELECEK

Kurultay'dan önce yapılan atamalara atanan kişiler sevinse dahi daha koltuklarına ısınmadan başkanın değişmesi durumunda koltuklarından olacakları su götürmez bir gerçektir. Aslında son derece profesyonellikten uzak ve menfaat ilişkileri çerçevesinde gerçekleşiyor UBP siyaseti. Tabii ki bu durum yalnızca Hüseyin Özgürgün'e has bir durum değil. Aynı hataları İrsen bey de yaptı Derviş bey de yaptı.

AMCAOĞLU İLE DANA'NIN ATAMALARI

Gelin iki tane örnek verelim. Olgun Amcaoğlu Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığına, Deniz Dana da Turizm Bakanlığına atanacak yeni iki isim. İkisi de yakinen tanıdığım ve sevdiğim kimselerdir. Adım gibi eminim ki her ikisi de atandıkları görevleri en iyi şekilde yapacaklar. Ve en nihayet her ikisi de halka hizmet noktasında çok çalışmış bürokratlar, ama gelin görün ki siyasi atamalar, yani kurultay ataması olarak görev yapacaklar.

Adım gibi biliyorum ki ne Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ne de Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, müsteşarlarını değişmek istemiyorlar. Kaldı ki iki önemli göreve atanacak söz konusu iki kişi de bakanlarıyla iyi bir dostluğa sahipler parti içinde ve uyum içinde çalışacaklar.

Ama bu atamalar Genel Başkan Hüseyin Özgürgün'ün zorlaması ve baskısıyla yapılmış kurultay atamalarıdır.

Dahası görevden alınacak müsteşarlarla her iki bakanda çalışmaya devam edecek. Yani anlayacağınız yeni atanan müsteşarlar teknik olarak yetkili ancak ilgili bakan eski müsteşarın fikirleriyle yol haritasını belirleyecek.

İşin özeti "madem ki sen zorla bu adamı benim yanıma atıyorsun bende eskisiyle bir formül bulup çalışmaya devam ederim".

Aynen durum anlattığım gibidir. Bu yetki karmaşası değildir de nedir. Bakan da haklı atanan müsteşarda. Atanan müsteşarın borusu öter gibi gözükecek ama bakan eski müsteşarı kaale alacak.

Peki ekim sonundaki kurultayın ardından olur da genel başkan değişirse yeni gelecek genel başkan kendi aleyhine çalışan ilgili atanmışları sizce o koltuklarda bırakır mı? Bakın bunun cevabını da net olarak bildiğimden söylüyorum, hayır!

Sonuç olarak kurultay gününe kadar daha nice atamalar yapılacak. Atanan kişilerin bir çoğu da sevdiğimiz ve çalışkan insanlardır, ancak bir süre sonra yeniden pasifize olma ihtimallerinin olduğunu bilmek bir yurttaş olarak beni üzüyor.

**************

MESAJI OLAN ALSIN

Sn Tahsin Ertuğruloğlu; Özgürgün'e destek açıklamanızı dün okudum ve çok sıradan buldum. Sn Özgürgün ile ortak bir noktanızı da fark ettim. İkiniz de bu kurultayın kazanılması için çalışmıyorsunuz.

Sn Kemal Dürüst; ilçe başkanlığı görevine, sizin yerinize flaş bir isim için teklif yapılmış. Haberiniz var diye tahmin ediyorum. Teklif de çoktan kabul edilmiş. El sıkışılmış.

Sn Olgun Amcaoğlu; yeni göreviniz hayırlısı olsun. Siz değerli bir bürokratsınız. Bu durumda eski bakanınız Ersin Tatar'a bir desteğiniz olacak mı? Yoksa oylar Hüseyin bey için mi artık?

Sn Ali Çetin Amcaoğlu; kurultayda Ünal Üstel'e yakın olduğunuzu duymuştum; hala aynı noktada mısınız?

Sn Fuat Namsoy; Hükümette beklediğiniz atama gerçekleşmeyecek diye duyuyorum, moralinizi bozmayım ama benden söylemesi.

Sn İsmail Arter; bayramdan bu yana sizden haber alamayan dostlarınız varmış. Haberiniz olsun. DAÜ konusu yeniden gündeme gelecek diyorlar.

Sn Hatice Düzgün; yeni göreviniz hayırlı olsun. Açıkçası ben sizi Çalışma Bakanlığına bağlı bir dairede müdür görmek isterdim. Kadın haklarının korunması tam da sizin alanınız.

Sn Gencay Eroğlu; en nihayet siyaset pençesini vurdu. Derviş Eroğlu'na yakın bazı bakanlar dahi size sahip çıkmadı ama siz halkın gönlünde taht kurmuş değerli bir aydın olarak varlığınızı sürdüreceksiniz. Bu tekerlek gün gelir döner değil mi? Sıra size de gelir.

Sn Salih İzbul; Onkoloji hastanesinin açılacak olması büyük reform ama bu hastanenin kaç onkoloğu olacak ? onu da bir açıklayın da hepimiz aydınlanalım ! hala sayı bir mi?

Sn Mehmet Ali Talat; atamalarınızı son derece yerinde ve mantıklı buluyorum. Medyayı arkanıza almakta haklısınız. "Mart 2016" ihtiyacınız olacak.

Sn Sadik Gardiyanoğlu; Lefkoşa İlçe Başkanlığınız konusunda başarılar diliyorum ama yanınızdaki bazı büyük dağlar aslında yoklar. Rakibinizi iyi gözetleyin.

Sn Mehmet Çağlar; Facebook'ta sürekli gençlik resimlerinizi paylaştığınızı görüyorum. Siz bu yaşta da karizmatiksiniz, yaşlandım sendromuna gerek yok.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Rengi bile solardı düşlerdeki saçIarın zamanIa, tanımsız kokuları yastıklara yapışıp kakımasaydı eğer.

Can Yücel

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.