Talat ile hükümet karşı karşıya kalacak

Yayın Tarihi: 01/10/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Yani şimdi Maliye Bakanı Başoğlu'na bir baskı yapılmasının bir anlamı var mı? Sonuçta bu para yoksa Başoğlu nasıl ödeyecek bu parayı? Dahası Başbakan Kalyoncu bu konuda neden bir açıklama yapmıyor?
  • Talat bir yandan bu ödemelerin yapılması ve sorun yaşanmaması için baskı yapıyor, çünkü gelecek yıl vekil seçilip başbakan olabilmek için bir erken seçimi gündeme getirebilir ama diğer taraftan para olmadığı içinde ülke genelinde kriz büyüyecek ki bu Talat'ın istemediği bir durum.
  • CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman da hepimizin bildiği ama kabul etmediği gerçeği herkesin kulağına fısıldadı "parti kararı". Demek ki CTP-UBP hükümetini CTP yönetiyor. UBP Genel Başkanı Özgürgün bu işe ne diyecek gerçekten merak ediyorum.
  • Bir süre önce İsmet Akim'in görevden alınması için girişim başlatan ama her Genel başkan gibi bu konuda başarısız olan Sn Talat; Akim'in Maliye Bakanı olması için desteklediği Hasan Başoğlu'na şimdilerde kancayı taktı gibi geliyor bana.

Maliye Bakanı Hasan Başoğlu da en nihayet istifanın eşiğine geldi. Kim tarafından ya da kimler tarafından peki ? Bazı CTP MYK üyeleri CTP MYK'sını eleştirdiğimde bana bir telefon açacaklarına kendi başlarına paylaşımlarda bulunuyorlar sosyal paylaşım sitelerinde. Elbette ki tüm CTP MYK üyelerini zan altında bırakmak istemem ama besbelli ki CTP Genel Başkanı Talat'ın doğrudan yönettiği MYK ile hükümet arasında kavga en sert şekilde başladı. Kavganın şekline bakarsak ve Başoğlu'nun istifa sinyalini de masanın üzerine yatırıp düşündüğümde aslında fotoğraf netleşmeye başlıyor.

YORGANCIOĞLU HÜKÜMETİ NEDEN GİTMİŞTİ?

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun istifa etmesi için CTP'de hatrı sayılı bir kesim seferber olmuştu. Tam bir UBP modeliyle karşı karşıyaydı CTP. Talat'a müthiş bir biat başlamıştı. Vekillerin hepsi bakanlık bekliyor, bakanlar bakan kalabilmek için Talatçı görünmeye çalışıyordu. Gerçekten başarısız olan Yorgancıoğlu yönetiminin de CTP'nin başından gitmesi için birçok CTP'li Talat'a açık ve net bir destek belirtiyordu. Bir gazeteci olarak Talat'ın partinin başına dönmesini etik bulmasam da en azından başarılı bir siyasetçi olarak gördüğüm Talat'ın bir süreliğine dahi olsa geri dönmesi gerektiğini ben de savundum.

Hükümetin sektöre olan borcu ciddi oranda atmış, maliyede ödemelerin yapılabilmesi için para olmaması, hükümetin reformları gerçekleştirmediği için bu fondaki yaklaşık 100 milyon tl'yi kullanamaması, ki bu para şu an 190 milyon olmuştur, hep bu sorunlardan ötürü herşey durmuş ve sıkışmıştı.

Herkes bağırdı çağırdı ve Sibel Siber yenilgisinin ardından ki Sn Talat'ın da bence bu konuda ciddi katkısı vardır Yorgancıoğlu istifasını verdi ve eve gitti.

Kurtarıcı sıfatıyla genel başkanlığa oturan, hem İkinci Cumhurbaşkanlığı imkanlarını kullanan hem de CTP Genel Başkanlığı imkanlarını kullanan Talat, yeniden dönüşü neden yeniden doğuşa dönüştüremiyor CTP için.

TALAT İLE HÜKÜMET KARŞI KARŞIYA KALACAK

Herkes aklını başına toplasın ve duygusal değil mantığıyla düşünsün olanları ve olacak olanları. Bunu daha önce yazdım yazmaktan da çekinmem, Talat'ın mutlak hakimiyet kurduğu ve istediği gibi yönettiği bir MYK'sı var. Bunu MYK üyelerini basitleştirmek için yazmıyorum, zaten MYK'nın Talat tarafından tek liste hazırlanarak parti meclisine kabul ettirme şekli, Talat'a "siz yanlışsınız Sn başkan diyenlerin sayısının az olduğu" bir MYK'nın şüphe yoktur ki bu ülkeye bir faydası da olmayacaktır. Kimse alınmasın bunu yazığım için, eğer bunun aksi varsa Talat'a muhalefet yapıldığından emin olmadığım sürece bu fikrim asla değişmez.

Gelelim Sn Talat'a. CTP içindeki güvenilir kaynaklarımdan aldığım bilgilere göre Talat, hükümetin yapmasını istedikleri bazı kararları kendisi doğrudan söylüyor bazılarını da söyletiyormuş. Birazdan Başoğlu'na da geleceğim.

Hükümetin borçlu olduğu sektörlere bu borcun Hükümet tarafından ödenmesi için parti merkezinden baskı var diye çıktı haberlerde. Allah aşkına parti merkezi kim? Yani neresi orası? Parti Genel Başkanı, MYK'sı ve de Parti Meclisinden başka neresidir. Yani parti merkezi demek eşittir Talat demek.

Talat, Hükümetin borçlarını ödeme konusunu hükümetten talep etmekte haklı olabilir. Günün sonunda CTP Genel Başkanıdır, gölge başbakandır elbette ki CTP aleyhine üreticinin sokaklara inmesini istemez.

İstemez istemesine ama Hükümette para varsa ödeyecek. Haaa yoksa bulacak tabii. Bu da Başbakan Ömer Kalyoncu'nun birinci görevidir. Peki bulabilir mi kalyoncu bu paraları, bulamaz, neden bulamaz peki, çünkü reformlar yapılmadığı için o fon kullanılamıyor, başka niçin bulamaz? Çünkü bütçeye bu ödemeler konulmadı, yani vaadedildi ama konulmadı. Konulmadığı için de şu an Başoğlu bulup ödeyemiyor.

ERHÜRMAN'A GÖRE HÜKÜMETİ CTP YÖNETİYOR

Yani şimdi Maliye Bakanı Başoğlu'na bir baskı yapılmasının bir anlamı var mı? Sonuçta bu para yoksa Başoğlu nasıl ödeyecek bu parayı? Dahası Başbakan Kalyoncu bu konuda neden bir açıklama yapmıyor?

Talat bir yandan bu ödemelerin yapılması ve sorun yaşanmaması için baskı yapıyor, çünkü gelecek yıl vekil seçilip başbakan olabilmek için bir erken seçimi gündeme getirebilir ama diğer taraftan para olmadığı içinde kriz büyüyor.

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman da hepimizin bildiği ama kabul etmediği gerçeği herkesin kulağına fısıldadı "parti kararı". Demek ki CTP-UBP hükümetini CTP yönetiyor.

UBP Genel Başkanı Özgürgün bu işe ne diyecek gerçekten merak ediyorum.

AKİM'DEN SONRA BAŞOĞLU

Bir süre önce İsmet Akim'in görevden alınması için girişim başlatan ama her Genel başkan gibi bu konuda başarısız olan Sn Talat; Akim'in Maliye Bakanı olması için desteklediği Hasan Başoğlu'na şimdilerde kancayı taktı gibi geliyor bana.

Bu rüzgar böyle gider bu hava da böyle keserse Talat ile Hükümet yakında karşı karşıya kalacaktır.

***********

GÜNÜN SÖZÜ

Şimdiye kadar hiçbir iktidar kendi rızasıyla büyüklüğünü azaltmamıştır. Hükümet programları bir kere başlamaya görsün. Bir daha asla yok olmazlar.

Ronald Reagan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.